To DR-medarbejdere er blevet blå i sommervarmen

Torsdag udkommer Kraks Blå Bog med biografier over betydningsfulde danskere, og blandt 95 nye navne i bogen er vært Erkan Özden fra TV Avisen og producent Stinna Lassen fra DR Drama. Læs deres reaktioner her.

Erkan Özden og Stinna Lassen er to nye DR-navne i Kraks Blå Bog. (Foto: © Agnete Schlichtkrull og Lone Kröning Mogensen)

Kraks Blå Bog er et opslagsværk over personer, der alle er med til at sætte dagsordenen inden for erhvervslivet, i kulturlivet og i det offentlige.

Betingelsen for at blive optaget i Blå Bog er, at man er fagligt dygtig og anerkendt inden for sit område og dermed har en markant, positiv indflydelse på det danske samfund.

- Det er jo en af de ting, som er Blå Bogs særkende, at den hylder folk på tværs af fagområder, ikke kun inden for ét afgrænset felt, siger Bolette Rud. Pallesen, der er redaktionschef hos Gads Forlag, i en pressemeddelelse.

Årets trykte udgave har fået 95 nye navne og indeholder i alt 8.267 biografier over nulevende personer. Den digitale version på blaabog.dk rummer samtlige biografier på de omkring 30.000 personer, der har været optaget i Kraks Blå Bog siden 1910.

- Det er glædeligt, at vi igen i år kan præsentere en mere jævnbyrdig kønsfordeling, end vi har set historisk. I år har vi 52 procent kvinder blandt de nye, og det vidner om, at kvinder i dag har mulighed for at tage del i udviklingen af vores samfund, vores viden, kultur og fællesskab. Og det afspejler Blå Bog, siger Bolette Rud. Pallesen.

Glad for anerkendelsen

I år er der to nye DR-navne i opslagsværket: Erkan Özden, journalist og vært, og Stinna Lassen, producent i DR Drama.

Erkan Özden er til daglig vært på TV Avisen, men han har det seneste år også været vært på ’Krigens døgn’ og rapporteret fra det jordskælvsramte Tyrkiet. Om optagelsen i Blå Bog siger han til dr.dk/omdr:

- Det er ikke hver dag en dreng fra Vestegnen med indvandrerbaggrund bliver optaget i hæderkronede værker. Så selvom jeg ikke går så meget op i at stå i fine bøger, er jeg selvfølgelig glad for anerkendelsen.

- Mit arbejderklassehjerte bliver altid lidt lommefilosofisk, når den slags sker. Min bedstefar kom til Danmark for at arbejde på B&W i begyndelsen af 1970'erne uden at få meget anerkendelse. Over 50 år efter bliver hans familienavn markeret i en fin bog, og set i det lys betyder anerkendelsen noget.

'Jeg elsker mit arbejde'

Stinna Lassen er producent på ’Carmen Curlers’, DR’s store dramaserie, der havde premiere i oktober 2022. På sæson to, der ruller over skærmen i efteråret 2023, er hun med som executive producer.

- Jeg elsker mit arbejde som producer, så at blive anerkendt for det, jeg laver og komme i så fint selskab, er jeg utroligt glad for, siger Stinna Lassen.

Optagelseskriterierne for at blive optaget i Kraks Blå Bog bliver varetaget af redaktionen bag opslagsværket. Redaktionen består af et internt redaktionsudvalg støttet af cirka 35 eksterne konsulenter fra forskellige fagområde.

Konsulenterne er folk med centrale embeder i erhvervslivet, kulturlivet og den offentlige sektor. De arbejder under anonymitet, uden honorar og kender ikke hinanden. Konsulenterne rådgiver om, hvilke personer, der har faglig betydning og indflydelse i det danske samfund.