DR Medier får ny underdirektør

Den 1. november tiltræder Julie Lungholt som ny underdirektør i DR Medier.

Julie Lungholt tiltræder som ny underdirektør i DR Medier den 1. november. Foto: Privatfoto.

Julie Lungholt tiltræder som ny underdirektør i DR Medier den 1. november 2020, hvor hun skifter fra stillingen som kontorchef for Forretning og Styring i Skatteministeriets departement.

Som ny underdirektør får Julie Lungholt en central rolle, når DR Medier fastlægger den strategiske retning og sætter de indholdsmæssige og økonomiske rammer for DR’s kanaler, platforme og brands med udgangspunkt i DR’s virksomhedsstrategi.

Om ansættelsen af Julie Lungholt siger DR Mediers direktør, Henriette Marienlund:

- Julie Lungholt kommer med en bred erfaring fra ministerierne og er både strategisk, analytisk og ledelsesmæssigt stærk. Samtidig er jeg sikker på, at hun vil være den rette person til at sikre, at DR Medier fortsat har et velfungerende samarbejde og dialog med alle relevante interessenter i og udenfor DR.

Julie Lungholt siger selv om jobskiftet:

- DR som institution har stor personlig betydning for mig, ligesom det har for mange andre danskere – det er en central kulturinstitution i Danmark, som jeg både glæder mig til at opleve indefra og bidrage til fremadrettet. Det er et spændende tidspunkt at tiltræde, hvor vi står i en ny digital medievirkelighed, og jeg ser frem til at være med til at løfte public service-tilbuddet i en tid, hvor der sker så mange bevægelser på området.

Julie Lungholt har lang erfaring fra centraladministrationen, hvor hun senest kommer fra stillingen som kontorchef for Forretning og Styring i Skatteministeriets departement. Før det har hun været i både Økonomistyrelsen, Finansministeriet og Undervisningsministeriet.

Julie Lungholt er uddannet i offentlig administration fra RUC, hun er 40 år, bor i København, er gift og har to piger på fire og ni år.

Julie Lungholt afløser Lars Fredenslund Høgsberg, som annonceret har valgt at stoppe i DR efter 12 år for at prøve kræfter uden for DR. Han fratræder efter planen i DR senest den 31. januar 2021.

Facebook
Twitter