DR modtager flot pris for tankevækkende digital fortælling

Webfeaturen ’Maja Lunas hemmeligheder og død på Instagram’ fik en Prix Italia ved uddelingen i Rom.

  • Webfeaturen 'Maja Lunas hemmeligheder og død på Instagram' modtog en Prix Italia i kategorien 'Fakta'. (Foto: Framegrab)
  • Fredag d. 25. september modtog journalist Annegerd Lerche Kristiansen og redaktør Kim Schou prisen. Ud over de to står udvikler Thomas Rix og grafisk designer Clara Juliane Münnicke bag projektet, som tager afsæt i journalistik af Maria Lyhne Høj. Foto: Prix Italia
1 / 2

Den 72. udgave af den prestigefyldte Prix Italia løb fredag eftermiddag af stablen i Rom. Ved uddelingen deltager radio- og tv-stationer fra hele verden, hvor der uddeles priser i tre kategorier i hver af genrerne radio, tv og web.

I webgenrens kategori ’Fakta’ fik DR Prix Italia for webfeaturen ’Maja Lunas hemmeligheder og død på Instagram’, der er en rystende og tankevækkende fortælling om et hemmeligt netværk på det sociale medie Instagram, hvor nogle af Danmarks mest skrøbelige piger mødes.

Redaktør for digitale fortællinger i DR, Kim Schou, fortæller:

- Der er tale om en virkelig rørende og forfærdelig historie, som havde gennemslagskraft og var med til at ændre den måde, både Instagram og psykiatrien herhjemme agerer.

- Den digitale fortælling, var en del af en større, tværmediel DR-satsning med både almindelige artikler, tv, dokumentar, "Tæt på" og radio. Den digitale fortælling vinder for behandlingen af emnet, men sandelig også for udførelsen, siger Kim Schou.

Læs den prisvindende webfeature her: https://www.dr.dk/nyheder/webfeature/instagram-selvmord

DR modtager prisen foran kollegaer fra blandt andet Finland, Tyskland og Storbritannien, mens en anden af DR’s webfeatures også var nomineret i samme kategori, nemlig den digitale formidling af stemmefordelingen ved folketingsvalget i 2019. Derudover var radiodokumentaren ’I en danskers blodspor’ nomineret indenfor radiogenren i kategorien ’Dokumentar og reportage’.

Facebook
Twitter