DR nedlægger 55 stillinger - sindesamtaler er nu afsluttet

24 medarbejdere har torsdag fået besked om, at DR har i sinde at afskedige dem. Forinden har 16 medarbejdere indgået aftale om frivillige fratrædelser, og 15 medarbejdere har fået tilbudt nye stillinger.

24 medarbejdere har torsdag fået besked om, at DR har i sinde at afskedige dem (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

I løbet af torsdag har DR afsluttet såkaldte sindesamtaler. I alt bliver 55 stillinger i DR nedlagt, men i processen fra 23. august, hvor planen 'Tydelig og digital' blev præsenteret, og frem mod i dag, er det lykkedes at reducere antallet af påtænkte afskedigelser i de enkelte områder. - blandt andet ved at indgå aftaler om frivillige fratrædelser og omplaceringer til ledige stillinger.

Det betyder, at 24 medarbejdere torsdag har fået besked om, at DR har i sinde at afskedige dem. 16 medarbejdere har indgået aftale om frivillige fratrædelser og andre 15 medarbejdere har fået tilbudt nye stillinger.

Det er lykkedes at reducere antallet af påtænkte afskedigelser, men det ændrer ikke på, at det er trist at skulle sige farvel til gode og dygtige medarbejdere.

Maria Rørbye Rønn, dr generaldirektør

”Vi har - sammen med DRs faglige organisationer - forsøgt at begrænse antallet af afskedigelser mest muligt gennem omplaceringer, frivillige fratrædelser, omlægning af opgaver og nedlæggelse af ubesatte stillinger. Det er lykkedes at reducere antallet af påtænkte afskedigelser, men det ændrer ikke på, at det er trist at skulle sige farvel til gode og dygtige medarbejdere,” siger Maria Rørbye Rønn.

Udvikling af nyt indhold

Afskedigelserne sker i lyset af planen ’Tydelig og digital’, som blev offentliggjort onsdag den 23. august. Dels skaber den balance i DRs økonomi som følge af, at DR tidligere i år tabte voldgiftssagerne om afskaffelse den lønnede spisepause, dels sætter den kursen i forhold til at give DR en endnu tydeligere public service-profil med udvikling af nyt indhold med særligt fokus på børn og unge, kultur, nyheder og aktualitet. Samtidig speedes den digitale omstilling af DR yderligere op.

Som udgangspunkt betød planen i sig selv nedlæggelse af 25-30 stillinger, mens nedlæggelse af andre 30-35 stillinger skete som følge af Publiceringsplan 2018 og en række andre omdisponeringer og tilpasninger i DRs indholdsproduktion.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve