DR Nyheder er gået på Snapchat

Nu er DR’s nyheder også at finde på Snapchat. Ambitionen er både at nå ud til flere unge og at udvikle nye måder at formidle nyhedsstof på.

Lasse Winther er vært på DR’s nyhedstilbud på Snapchat. (Foto: © Dr)

Folkemødet på Bornholm er i fuld gang, og den politiske festival dækkes intensivt af de danske medier. I år kan især de unge følge festivalen på en ny måde, for samtidig med Folkemødet er DR gået i luften med et nyhedstilbud på det sociale medie Snapchat. Nyhedshistorierne er en del af DR’s indsats for at nå de unge med nyheder.

Snapchat er på kort tid slået igennem som en af de unges foretrukne platforme. Det startede som et program til at sende beskeder med både video, billeder og grafik, men i de seneste år har mediet gradvist udviklet til også at være en platform til at fortælle historier på. Det har gjort det interessant som en måde at levere nyheder til de unge på deres præmisser, og en række store medier, som for eksempel New York Times har taget handsken op og forsøgt sig med nyheder til Snapchat.

Nu kan man så også finde DR’s nyheder på Snapchat. Ambitionen er både at nå ud til flere unge og at udvikle nye måder at formidle nyhedsstof på.

’Det er en særligt vigtig opgave for DR at nå unge med relevante nyheder. Derfor har vi sat en række initiativer i gang både for at nå ud til dem, men også for at høste erfaringer. Snapchat er en af de mest populære platforme for de unge og åbner samtidig for nye måder at fortælle historier på. Derfor er det for mig naturligt, at vi også prøver kræfter med appen på nyhedsfronten,’ siger Thomas Falbe, der er nyhedschef i DR Nyheder.

Nyheder tæt på unges hverdag

Det er Lasse Winther, der er vært på DR’s nyheder på Snapchat, men han kommer hverken til at være pakket ind i jakkesæt eller nyhedsstudie. For nyhederne på Snapchat foregår ude blandt de unge og fortæller historier, der ligger tæt på deres hverdag.

Ambitionen er at dække emner, der er direkte relateret til de unges liv eller gå tæt på emner, alle snakker om. Det gælder også på Folkemødet, hvor man i går på Snapchat kunne møde Sergej, der sammen andre elever fra Bornholms Efterskole laver mad til over 2000 unge, der under Folkemødet er flyttet ind en lejr tæt ved skolen.

Lasse Winther har i den seneste tid sammen med redaktionen bag initiativet arbejdet med at finde den rette form til DR’s nyheder på Snapchat. Det er sket i tæt samspil med målgruppen i både en testgruppe på Snapchat og en række interviews på gymnasier. Og det er helt i tråd med DR’s tilgang til de unge, hvor dialogen med dem spiller en vigtig rolle, når indholdet bliver til.

’Vi har en kæmpe styrke på det journalistiske, men arbejdet sammen med de unge om at udvikle nye tilbud er med til at udfordre den måde, vi fortæller på. Det kan vi allerede se fra forsøgene med Snapchat, med vores erfaringer med at levere nyheder på Messenger og ud fra de aktiviteter, hvor vi konstant er dialog med de unge for at blive klogere på deres ønsker og vaner, siger Thomas Falbe.

Du kan følge DR Nyheder på Snapchat her