DR Nyheder fejrer et-års-fødselsdag på Snapchat

For Snapchat-vært Lasse Winther handler det i høj grad om at involvere de unge brugere i nyhedsformidlingen.

Snapchatvært Lasse Winther på Folkemødet 2018, hvor DR Nyheders Snapchat gik i luften. Foto: DR.

Fra et telt på Folkemødet på Bornholm i juni 2018 lavede Lasse Winther det første offentlige Snapchat-historie for DR Nyheder. Det var et portræt af efterskoleeleven Sergei, der stod for at lave mad til de mange unge, som deltog på Folkemødet. Han drømte om at blive kok.

Konceptet bag nyhederne på Snapchat er at skabe nyhederne sammen med de unge - med udgangspunkt i deres hverdag.

- Min vigtigste opgave på Snapchat er at give vores unge følgere en ’nyhedsven’. En Snapchat-ven, de har lyst til både at se historier fra og chatte med. Derfor har jeg brugt meget energi på at opbygge et godt forhold til dem, der skriver ind. Jeg tror, det giver en sindssyg stor værdi, at de oplever, at DR ikke bare er et mediehus, men at vi også lytter og er til at tale med, fortæller Lasse Winther.

Lasse Winther forsøger at involvere de unge brugere på flere måder:

  • Deres tanker og oplevelser, for eksempel: ’Hvad er dit nytårsforsæt?’ og ’Hvad stresser dig?’

  • Deres undren, for eksempel spørgsmål til statsministeren eller spørgsmål til én, der går med niqab

  • Deres holdninger, for eksempel: ’Hvad skal cigaretter koste?’ eller ’Hvad ville der stå på din plakat ved klimastrejken?’

  • Deres ideer: For eksempel ’Hvordan mindsker jeg mit klimaaftryk?’ og ’Hvordan får man færre til at starte med at ryge?’

- For at være ærlig er jeg pivstolt af de gange, hvor jeg har været opsøgende og været i kontakt med brugerne om de emner, der betyder noget for dem. Jeg kalder det ’at bruge brugerne’. Min ambition har været at stille dem de spørgsmål, de ikke får af andre. Det respekterer de, fordi de føler sig hørt. De føler, at deres erfaringer, tanker og holdninger også er noget værd, siger Lasse Winther og tilføjer:

- Jeg bliver ofte overrasket over, hvor dybe, personlige og tankevækkende svar jeg kan få på de følelsesmæssige spørgsmål.

Timingen er vigtig på Snapchat

Interessen hos brugerne toppede foreløbigt den 28. september 2018, hvor Barack Obama besøgte Jylland for første gang og talte til en eksklusiv gruppe mennesker i Kolding. Lasse Winther gav Snapchat-følgerne adgang til eventet gennem deres telefoner og videregav Obamas livsråd.

- Seertal er vigtige at holde øje med, men er ikke alene et udtryk for kvaliteten. Det handler også om timing, om at ligge først i feedet og være let tilgængelig, forklarer Lasse Winther, der også kigger meget på timingen, når han involverer brugerne i historierne.

- Med de callouts, jeg har lavet, har det handlet om at stille de rigtige spørgsmål på det rigtige tidspunkt i den rigtige kontekst. Der kom ikke så mange spørgsmål til vores niqab-case, men rigtig mange svar på spørgsmålet om stress. Der kom allerflest svar på spørgsmålet om, hvor meget en pakke cigaretter skal koste, siger Lasse Winther.

Facebook
Twitter