DR og Kronprinsessen sætter fokus på naturen og mental sundhed

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary og TV-læge Peter Qvortrup Geisling tager til Vesterhavet og taler om naturens indvirkning på trivsel og mental sundhed i det helt nye DR-program 'Naturen og vores sind – Kronprinsessen ved Vesterhavet'.

  • TV-læge Peter Qvortrup Geisling har inviteret Kronprinsessen ud i naturen til en samtale med tre danskere, der alle har haft det svært. (Foto: © Kristian Graven, Sille Rebekka Tikjøb)
  • Kronprinsesse Mary og Anaselma Pålsson. (Foto: © Kristian Graven, Sille Rebekka Tikjøb)
1 / 2

Kronprinsesse Mary har i mange år arbejdet for at bekæmpe mistrivsel og sætte fokus på mental sundhed. Samtidig har Kronprinsessen altid haft en særlig tilknytning til naturen.

TV-læge Peter Qvortrup Geisling har inviteret Kronprinsessen ud i naturen til en samtale med tre danskere, der alle har haft det svært. De har kæmpet med stress, psykiske lidelser og sorg, men fælles for dem er, at de har brugt naturen til at finde ro og balance i deres liv.

Kronprinsessen har valgt, at de skal mødes et sted i den danske natur, der både kan være vildt og roligt – ligesom vores sind. Det sted er Vesterhavet, om var et af Kronprinsessens første møder med den danske natur, da hun kom til landet.

I programmet inviterer Kronprinsessen også indenfor i sin vilde have ved Fredensborg Slot. For naturen - og vigtigheden af at passe på den – er en væsentlig del af Kronprinsessens liv og virke.

Programmet 'Naturen og vores sind – Kronprinsessen ved Vesterhavet' kommer som en del af DR’s fokus på mental sundhed.

En vigtig opgave at sætte fokus på

Gennem blandt andet programserier og 'P3 Missionen', samarbejder med skoler og ungdomsuddannelser, har DR forsøgt at få os til at tale sammen om det, der er svært. - Mistrivsel og mental usundhed er en samfundsudfordring, og undersøgelser viser, at stadigt flere – især børn og unge har det svært. Derfor ser vi det som en vigtig opgave i DR at sætte fokus på mistrivsel og psykiske lidelser, siger ledende redaktionschef i DR Kirsten Marie Svendsen.

For Kronprinsessen er det også vigtigt, at vi taler mere åbent om vores mentale sundhed, så vi undgår tabuer. Kun på den måde kan vi skabe mere åbenhed og tolerance.

'Naturen og vores sind – Kronprinsessen ved Vesterhavet' får premiere torsdag den 30. november klokken 6.00 på DRTV og samme dag på DR1 klokken 20.00.