DR og TV 2 fornyer aftale om fodbold-VM

Ny aftale betyder, at det alene er DR1, som sender finalen direkte, mens alle kampe under VM kan ses live på streamingtjenesten TV 2 PLAY.

Peter Møller og DR byder velkommen til fodboldfest på DR’s kanaler direkte fra havnen i Aarhus, når VM skydes i gang i Rusland om blot en måned. (Foto: Jonas Svenningsen © Type 1)

Når VM 2018 kulminerer med finalen i Moskva søndag den 15. juli, er det alene DR1, der sender direkte fra årets største sportsbegivenhed. Tidligere har finalen været samsendt på DR og TV 2, men det laver en justeret aftale om fordelingen af VM-fodboldkampen nu om på.

Den fornyede aftale mellem DR og TV 2 i forbindelse med slutrunden betyder, at TV 2 afstår fra at samsende VM-finalen på flow-tv, hvor det dermed alene er DR1, som sender direkte. Til gengæld kan alle kampe under VM 2018 nu ses live på TV 2 PLAY:

”Vi glæder os til at samle danskerne til VM og understøtte det store fællesskab, et VM giver. Finalen er den store kulmination på en lang turnering, og vi er naturligvis tilfredse med, at vi nu har eneretten til at sende kampen direkte på flow-tv. Den fornyede aftale om VM-kampene tror jeg, at begge parter og danskerne kan få meget godt ud af,” siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten.

Alle kampe live på TV 2 PLAY

Hos TV 2 er der også stor tilfredshed med den fornyede aftale om fordelingen af VM-fodboldkampene, som indebærer, at alle kampe under VM 2018 nu ses live på TV 2 PLAY:

”Aftalen understreger vores meget stærke fokus på streamingtjenesten TV 2 PLAY. Vi har gennem lang tid haft ønske om, at netop TV 2 PLAY kan sende samtlige VM-kampe live, og jeg er yderst tilfreds med, at det nu er lykkedes,” siger TV 2’s sportschef Frederik Lauesen.

DR dækker VM på TV, digitalt og i radioen

DR dækker naturligvis også VM massivt digitalt og i radioen. Dr.dk/VM giver muligheden for, at brugerne kan se korte kampreferater, så snart kampen er slut og mulighed for at gense alle VM’s spektakulære detaljer, mens dr.tv viser fyldige sammendrag fra samtlige VM-kampe.

Dr.dk/VM tilbyder også en række unikke VM-historier, et overblik over seneste nyt fra den danske lejr samt et overskueligt VM-program, så man nemt kan se, hvornår kampene spilles.

På radio kan man følge alle turneringens kampe på P3. P3 har både reportere i den normale flade, og så udvider 'LIGA's sendetid fra klokken 16.00-22.00, så man kan få det hele med.

For yderligere information om DRs dækning af VM 2018 se HER.