DR Pigekoret fik medaljer for Brasilien-sang

Det Dansk-Brasilianske Handelskammer uddelte onsdag hæder i DR Koncerthuset til DR Pigekoret for deres indsats i forbindelse med OL sidste sommer.

  • DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip og chefdirigent Phillip Faber modtog medaljer fra Det Dansk-Brasilianske Handelskammer på vegne af DR Pigekoret. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Det var Danmarks generalkonsul i São Paulo og præsident for Det Dansk-Brasilianske Handelskammer Jens Olesen, der overrakte medaljerne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Det var Danmarks generalkonsul i São Paulo og præsident for Det Dansk-Brasilianske Handelskammer Jens Olesen og hustru Renata (i ydersiden af billedet), der overrakte medaljerne til DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip og chefdirigent Phillip Faber (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip og chefdirigent Phillip Faber modtog medaljer fra Det Dansk-Brasilianske Handelskammer på vegne af DR Pigekoret. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • DR Pigekorets medlemmer benyttede lejligheden til få set i scrapbogen fra Brasilien. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 5

Selv om det hele foregik i Studie 2 i DR Koncerthuset, havde mange tankerne i Brasilien, da DR Pigekoret onsdag blev belønnet med medaljer.

På vegne af DR Pigekoret modtog korets kunstneriske leder Anne Karine Prip og chefdirigent Phillip Faber hver deres sølvmedalje, og den glade giver var Det Dansk-Brasilianske Handelskammer.

I forbindelse med OL i sommer var DR Pigekoret inviteret til Rio de Janeiro og São Paulo, og her sang de 45 piger blandt andet på Skoleskibet Danmark, i Den Danske Pavillon, ved Det Dansk-Brasilianske Handelskammers 70 års jubilæum, i Den Skandinaviske Kirke og i bydelen Vila Madalena i São Paulo, som er særligt kendt for sin gadekunst. Her viste den verdenskendte kunstner Jerry Batista DR Pigekoret rundt, og han sluttede af med at male et stykke gadekunst tilegnet koret.

”Koncerterne i São Paulo og Rio de Janeiro var en fantastisk succes, og vi var meget stolte over at være en del af disse store danske events. Det er med glæde, jeg kan fortælle, at Det Dansk-Brasilianske Handelskammer har besluttet at ære jer med handelskammerets sølvmedaljer, som kun er blevet uddelt i alt 30 gange på 70 år,” sagde præsidenten for Det Dansk-Brasilianske Handelskammer, Jens Olesen. Han er også Danmarks generalkonsul i São Paulo og forestod overrækkelsen i Studie 2 sammen med hustruen Renata.

Kun givet til to danskere tidligere

Medaljerne er kun uddelt til to danskere tidligere inden for de seneste 70 år – nemlig til Kronprins Frederik og Mærsk Mc-Kinney Møller, så det var ikke så lidt stolte Anne Karine Prip og Phillip Faber, der modtog dem på korets vegne.

Hun siger:

”Det er en meget stor ære at modtage den fine medalje og anerkendelse. Det var en uforglemmelig oplevelse for os og koret at være en del af OL-projektet i Brasilien, og det betyder meget for os, at DR Pigekoret fik sat så stærkt et aftryk i både danskere og brasilianere.”

DR Pigekoret var eksklusivt blevet inviteret af Den Olympiske Komité og Det Dansk-Brasilianske Handelskammer til de 10 dages sang i Brasilien.