DR Pigekorets julekoncert sendes live i 90 danske biografer

Publikum i hele landet inviteres indenfor, når årets julekoncert med DR Pigekoret, Phillip Faber og gæstekunstnere sendes live i 90 danske biografer søndag 12. december klokken 16.00 – direkte fra DR Koncerthuset.

  • Publikum i hele landet inviteres indenfor, når årets julekoncert med DR Pigekoret, Phillip Faber og gæstekunstnere sendes live i 90 danske biografer søndag 12. december kl. 16 – direkte fra DR Koncerthuset. (Foto: Daniel Stjerne)
  • Der er smukt pyntet op i Koncertsalen, og både DR Pigekoret og børnene fra DR Korskolen medvirker i koncerten sammen med gæstekunstnerne Mathias Heise, Astrid Elbo og NOVO Quartet. (Foto: Kim Matthäi Leland © DR Kor & Orkestre mrrb@dr.dk)
1 / 2

DR Pigekorets julekoncerter samler hvert år tusindvis af danskere i Koncertsalen i DR Byen. Sidste år måtte koncerterne aflyses i sidste øjeblik på grund af corona-nedlukningen, og det er derfor med stor glæde, at DR Koncerthuset i år kan invitere publikum i hele Danmark til at opleve koncerten på en anderledes måde. Koncerten søndag den 12. december klokken 16.00 sendes nemlig direkte fra Koncertsalen ud i danske biografer – i surround-sound og højeste billedkvalitet.

Det er ikke kun DR Pigekoret og Phillip Faber, man kan se frem til at opleve ved årets julekoncert. Koret har inviteret børnene i DR Korskolen og en række vidt forskellige gæstekunstnere med på scenen i Koncertsalen, som vil sætte deres personlige præg på koncerten.

Balletdanserinden Astrid Elbo, som er solist ved Den Kongelige Ballet, vil være hovedpersonen i en musikalsk fortælling om julen, som udspiller sig højt over scenen foran Koncertsalens store orgel. Koreografien er skabt specielt til koncerten af koreografen Tobias Praetorius, som også er balletdanser ved Det Kongelige Teater.

DR Pigekoret får også selskab af den 28-årige mundharpevirtuos Mathias Heise, som har vundet adskillige danske og internationale priser for sit mundharpespil, blandt andet Kronprinsparrets Stjernedryspris og 'Årets Nye Jazzstjerne'– og så er han kåret som intet mindre end verdensmester i kromatisk mundharpespil.

Hele koncerten akkompagneres af den prisvindende strygekvartet NOVO Quartet og dirigeres af DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber.

Det er Phillip Faber, instruktøren Pelle Nordhøj Kann og DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip, der har tilrettelagt koncerten, som vil kredse om selve julens kerne og de oplevelser og minder, vi forbinder med den.

Udover den direkte streaming til biografer i hele landet bliver DR Pigekorets Jul sendt på radio og tv i juledagene, blandt andet 24. december klokken 14.00 på P2 og 25. december klokken 20.00 på DR2.

FacebookTwitter