(Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))

DR præsenterede ’Julehjertets Hemmelighed’Frilandsmuseet

DR’s nye julekalender ’Julehjertets Hemmelighed’ er en julehistorie fra 1800-tallets Danmark krydret med masser af kærlighed, magi og juleri. Her kan du se billeder af skuespillerne og instruktøren i de lokationer, hvor serien er optaget på Frilandsmuseet.

Torsdag den 1. december klokken 19.30 på DR1 er der premiere på DR’s nye julekalender ’Julehjertets Hemmelighed’. Alle dagene i december frem til juleaften kan man følge historien om kogekonens datter Karen, der skal begynde som stuepige på herregården Lindestrupgaard.

Karen glæder sig særligt meget til december, hvor hun igen kan være sammen med sin bedste ven, nissen Rumle, der er Lindestrupgaards beskytter og bor på høloftet. Da det går op for Karen og Rumle, at de ikke længere kan være sammen, når Karen bliver 13 år, bliver de fristet til at lave et magisk julehjerte, så de kan forblive venner for altid. Men beslutningen om det magiske julehjerte kan få store konsekvenser, og Karen bliver fanget i et dilemma, da hun sætter sit nye arbejde og hele sin families skæbne på spil.

’Julehjertets Hemmelighed’ er en julehistorie fra 1800-tallets Danmark med masser af kærlighed, magi og julebageri. Den fortæller en historie om at bryde med de forventninger, som omverden har til en, at stå ved sig selv og gå sine egne veje i livet.

- Det der er specielt ved ’Julehjertets Hemmelighed’, er, at den foregår i 1800-tallet, som jo er en brydningstid for, hvordan vi har det i dag. Mange af karaktererne ser ind i en tilværelse, der er bestemt for dem, og hvis de vil ændre det, skal de tage ansvaret for deres egne skæbner. Karens og Rumles venskab symboliserer den dobbelthed, hvor voksenlivet venter for Karen, mens Rumle repræsenterer fantasien og barndommen – og nisser kan jo det særlige, at de får børn til at tro på deres egne evner. Jeg håber, det er en historie, der både kan give nutidens børn et indblik i den tidsperiode, men også at den giver noget resonans til børn og unge i dag, siger Poul Berg, der er instruktør og hovedforfatter.

’Julehjertets Hemmelighed’ bliver selvfølgelig afsluttet den 24. december, men allerede til foråret kan man få et gensyn med karaktererne fra Lindestrupgaard. DR kan nemlig præsentere spin-off serien ’Troldehjertets Hemmelighed’, der kommer i påsken 2023.

- Den traditionelle julekalender er en gammel DR-tradition, der samler forældre og børn om noget, som de kan være fælles om. Der er en generel efterspørgsel i de danske børnefamilier om at have noget, de kan samles om, og det vil vi gerne gøre noget for. ’Julehjertets Hemmelighed’ er en god historie med vigtige tematikker pakket ind i nisser og julemagi. Og så er vi stolte af, at det ikke slutter efter december. Forhåbentlig kan vi samle de danske børnefamilier igen til påske, når vi har premiere på ’Troldehjertets Hemmelighed’, siger Henriette Marienlund, der er chef for DR Drama.

’Julehjertet Hemmelighed’ bliver sendt alle dage fra den 1. til den 24. december klokken 19.30 på DR1 og kan også ses på DRTV.

Her kan du se alle billederne fra Frilandsmuseet, da DR præsenterede ’Julehjertets Hemmelighed’.

 • Alle skuespillerne fra 'Julehjertets Hemmelighed' var samlet på Frilandsmuseet, da DR præsenterede årets julekalender. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  1 / 9
 • Store dele af julekalenderen er optaget på Frilandsmuseet i Lyngby. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  2 / 9
 • Poul Berg er instruktør og hovedforfatter bag 'Julehjertets Hemmelighed', og her fortæller han om sine tanker bag julekalenderen til de fremmødte journalister. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  3 / 9
 • Mandag den 14. november holdt DR pressemøde, hvor 'Julehjertets Hemmelighed blev præsenteret. Det var muligt at møde skuespillerne, holdet bag og se de lokationer, hvor julekalenderen er optaget. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  4 / 9
 • Fotograferne kunne få billeder af castet på Frilandsmuseet. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  5 / 9
 • Skuespillerne, der spiller familien Høst. Fra venstre: Anders Brink Madsen, der spiller Karl Høst, Karla Larsen Moltsen, der spiller Karen Høst, Sigurd Moe, der spiller lillebror Johannes Høst, Maximillian Henriques Hale, der spiller storebror Rasmus Høst og Ditte Ylva Olsen, der spiller Gudrun Høst. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  6 / 9
 • Karla Larsen Moltsen spiller Karen Høst, der er datter af kogekonen Gudrun og forkarlen Karl. I starten af december fylder Karen 13 år og skal påtage sig voksenarbejde på Lindestrupgaard. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  7 / 9
 • Mia Lyhne og Esben Dalsgaard spiller Rigmor og Erik Lindestrup, der driver herregården.
  8 / 9
 • Fra venstre: Daniel Andreas Ørum-Hansen, der spiller den mystiske dreng Ilter, Niels Martin Eriksen, der spiller den onde Lars Ravn, Roberta Reichhardt, der spiller karakteren Fie, og Thea Sofie Lundbak, der spiller nissen Rumle. (Foto: © (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2))
  9 / 9