DR præsenterer nye juleprogrammer hele december

Julen sniger sig ind på DRs radio- og tv-kanaler allerede i begyndelsen af december, men der er også mange nye programmer uden nissehuer og grangrene.

Tobias Hamann-Pedersen bager smagen af et juleeventyr på DR1 i en stor del af december - onsdage klokken 20.30. I første program, der blev sendt onsdag, havde han besøg af Søren Ryge. (Foto: DR Danmark © Type 2)

”Det’ sørme, det’ sandt – december!”

Det er tid til at begynde på julekalendere og kalenderlys. Mødet med endnu en julemåned giver dog også anledning til at se tilbage på nogle af årets populære programmer, og at se og høre hvordan DRs kendte værter holder jul. Men der er også nyt til alle dem, der gerne vil vente lidt med at klippe julehjerter og kreere små dyr af marcipan eller kagedej.

Julestemningen begynder på DR1

Der bliver bagt, muget ud og handlet med genbrug på DR1 i december måned, hvor der vil være et gensyn med flere af kanalens mest populære værter.

Allerede den 2. december var der premiere på en helt ny programserie med Tobias Hamann-Pedersen, som de fleste vil huske som vinderen af ’Den store bagedyst 2014’. I ’Smagen af et juleeventyr’ udfordrer Tobias sine evner i køkkenet ved at bage en kage ud fra et af H. C. Andersens juleeventyr.

Første afsnit handlede om ’Grantræet’, og mens Tobias fortolker den velkendte julehistorie, fortalte Søren Ryge Petersen selv samme eventyr, så alle kender historien, inden kagen blev serveret. ’Pigen med svovlstikkerne’ står for tur i andet program, hvor Søren Fauli er fortælleren, mens det i tredje og sidste afsnit er Ole Thestrup, der læser op af ’Snemanden’, mens Tobias udfolder sig i køkkenet.

Seerne kan også glæde sig til nye programmer af ’Godsejerne’ og ’Jul med Price og Blomsterberg’, der alle inviterer inden for i anledning af julen – og så besøger vært Mette Bluhme Rieck i ’Det er vores jul’ Den Gamle By i Aarhus for at finde ud af, hvordan man holdt jul i 1800-tallet.

Der vil også være et gensyn med de kreative kunsthåndværkere fra ’Made in Denmark’, der i denne nye juleudgave er samlet i et hyggeligt juleværksted i skoven, hvor de blandt andet skal dyste om at dække et julebord og pynte et juletræ. Seerne kan allerede nu glæde sig til at møde nye håndværkere, når DR1 viser en ny sæson af ’Made in Denmark’ til foråret.

Traditionsrige shows

DR1 sender traditionen tro flere forskellige shows i løbet af december, hvor familien kan samles og mindes årets store begivenheder i Danmark, verden og Kongehuset, samtidig med at man kan møde nogle af årets og tidens største kunstnere og genhøre deres hits eller julens klassikere.

’DRs Store Juleshow’ bliver som det første sendt lørdag den 19. december. Her vil Lise Rønne og Jacob Riising blandt andet præsentere Rasmus Seebach, Nabiha og Coco O., der alle vil fortolke en af julens helt store klassikere.

’Julehilsen til Grønland’ bliver sendt dagen efter, og i år er det Timm Vladimir, der som vært vil forsøge at be- eller afkræfte nogle af de mange fordomme, danskerne har om grønlænderne. Kåre Quist og Tine Gøtzsche præsenterer ’Året i Kongehuset’, og få dage efter er det Mark Stokholm og Ulla Essendrops tur til at minde os alle om, hvad det egentlig var, der skete i 2015 i ’Året der gik’.

Der bliver også set tilbage på 2015 i ’TV Quizzen’ med Ane Cortzen den 20. december på DR2, mens det danske sprogs udvikling bliver udforsket i ’Årets ord’ på P1 den 18. december.

Overraskelser

Julen er en tid, hvor vi glæder, roser og hjælper hinanden, og det gør P4 også, når ’P4 til døren’ hylder en helt almindelig dansker, der i årets løb har gjort noget ekstraordinært over for andre. P4’s værter Maria Hollænder og Anders Bisgaard besøger sammen med en kendt solist eller et populært band den heldige dansker, der intetanende får en intimkoncert og masser af rosende ord på sit arbejde eller i privaten.

Overraskelser er der også masser af for kriminalkommissær Barnaby, der igen må stramme slipset og opklare nye makabre mord. Den nye sæson har premiere den 19. december på DR1. Kanalen byder også på nye programmer af ’Et glimt af Danmark’, hvor de to livsstilseksperter, Mikkel Heideby og Julia Lahme, skal gætte en by ud af de ledetråde, de får fra vært Sisse Fisker. Endelig er der også hemmeligheder at udforske i ’Live fra arkivet’ på DR3, der den 18. december undersøger arkivets julemateriale.

Skurvognen triller af stedP1 har pudset skurvognen og kørt den til Randers, så Anders Laugesen er klar til at sende ’Mennesker og tro’ fire gange i løbet af måneden. Det handler om advent, december og jul i den pyntede skurvogn, men der er stadig plads til de postkort, lytterne kan sende til redaktionen. Forfatter Carsten Jensen, musiker Mikael R. Andresen, forfatter Suzanne Brøgger og højskoleforstander Jørgen Carlsen gæster det mobile studie henholdsvis den 2., 9., 16. og 23. december til en samtale om, hvordan netop de anskuer julens budskaber.

Julepynt og pakkelegDecember bliver også markeret på dr.dk, der traditionen tro giver brugerne mulighed for at rafle om pakkerne i ’Den store pakkeleg’. Derudover vil der i løbet af hele måneden være fokus på de mange opskrifter, salmer og julegaveideer, vi alle tumler med – alt det og meget mere bliver samlet på dr.dk/jul.

Sport, Sinatra og satire

Der er dog også rig mulighed for at se nye programmer, der hverken svælger sig i jul eller kigger tilbage på året, der gik.

I december vil både DR1 og DR3 vise kampe fra VM i håndbold, når kvindelandsholdet kæmper om guldet på hjemmebane. DR2 dedikerer weekenden i uge 50 til Frank Sinatra i anledning af hans 100-års fødselsdag – og så sender DR K flere film med sangeren på rollelisten.

I forbindelse med den kommende Star Wars-film undersøger DR3, hvad der egentlig er deroppe, når ’Live fra stjernerne’ kigger på stjerner direkte den 14. december. Kanalen afslutter programserien om Suspekt, ’Da Danmark blev Suspekt’, med bandets koncert på årets Roskilde-festival den 16. december, mens DR K undersøger nogle lidt større byer i et omfattende by-tema i uge 51, hvor seerne blandt andet kommer med til Paris, Rom, New York og London – og så er Fritz og Poul tilbage i ’Rytteriet live’, når de nye afsnit bliver sendt den 20.-21. december på DR2.

DR1

’Smagen af et juleeventyr’, premiere den 2. december klokken 20.30.

’Made in Denmark julespecial’, premiere den 6. december klokken 19.00.

’Et glimt af Danmark’, premiere den 7. december klokken 20.30.

’Godsejernes jul’, premiere den 7. december klokken 21.00.’Det er vores jul’, premiere den 8. december klokken 20.00.

’Jul med Price og Blomsterberg’, premiere den 15. december klokken 20.45.’DRs Store Juleshow 2015’, direkte den 19. december klokken 20.00

’Barnaby’, premiere den 19. december klokken 21.30.’Julehilsen til Grønland’, den 20. december klokken 20.00.

’Året i Kongehuset’, den 21. december klokken 20.30.

’Året der gik’, den 26. december klokken 20.00.

DR2

Temalørdag om Frank Sinatra, den 12. december klokken 19.55. ’TV Quizzen’, den 20. december klokken 21.00.

DR3

’Live fra stjernerne’, direkte den 14. december klokken 22.00.

Koncert med Suspekt fra Roskilde Festival 2015, den 16. december klokken 21.30.

’Live fra arkivet 2015’, direkte den 18. december klokken 20.00.

P1

’Mennesker og tro’, den 2., 9., 16. og 23. december klokken 11.00.

’Årets ord’, den 18. december klokken 11.03.

P4

’P4 til døren’, den 4., 11. og 18. december direkte fra klokken 14.00.

Facebook
Twitter