DR præsenterer nyt musikalsk fredagsprogram: 'Stjerneklar'

Fra fredag den 14. april klokken 20.00 på DR1 starter DR's nye, musikalske fredagsunderholdningsprogram 'Stjerneklar'. Hver fredag forvandles talenter fra hele landet til de største stjerneperformere fra ind- og udland for at hylde deres musikalske forbilleder. Joakim Ingversen er vært - og har Medina, Barbara Moleko, Tinus og Nicholas Kawamura med ved dommerbordet.

  • Joakim Ingversen byder velkommen live fra scenen med 15 danskere, der alle får deres helt store musikdrøm opfyldt. I hold af tre optræder de, forvandlet til deres store musikalske idoler, og sammen med hele Danmark holder en kæmpestor musikfest. Eksperterne Barbara Moleko, Nicholas Kawamura, Tinus og Medina sidder klar med kommentarer. (Foto: © Peter Laursen, Mastiff A/S)
  • 'Stjerneklar' består af otte live-programmer, der bliver sendt fra den 14. april. (Foto: © Katja Forup, Mastiff)
  • Barbara Moleko, der er dommer, og Joakim Ingversen, der er vært, talte blandt andet om planerne ved DR's pressemøde 29. marts. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 3

Musikelskere og sangtalenter fra hele landet får nu mulighed for at hylde deres største musikalske forbilleder i bedste sendetid, når de i grupper af tre skal stå på scenen udklædt og stylet som deres idoler.

Hver fredag forvandles talentfulde fans til superstjerner, når de dyster i hold om at lave den bedste musikalske live-performance og dermed levere den største hyldest til deres yndlingsmusiker. I alt transformeres 60 sangtalenter til 12 udenlandske og otte danske kendte kunstnere, der synger kæmpehits.

- Med 'Stjerneklar' ønsker vi at give de danskere, der har et stort sangtalent en platform til at hylde deres største idoler og fælles passion for musikken. Det er et succesfuldt, britisk programformat, som vi nu har fået lov til at skræddersy til et dansk publikum, og jeg glæder mig til, at seerne skal møde vores fantastiske dommerpanel og vært og vores i alt 60 forskellige sangere, siger Jan Lagermand Lundme, der er underholdningsredaktør på DR.

Vært og dommere glæder sig til at skabe den gode fredagsstemning

TV-værten Joakim Ingversen er vært og vil fredag efter fredag sikre, at musikfesten på scenen finder vej til seerne hjemme i stuerne. Ved dommerbordet har DR sikret sig fire topnavne inden for dansk musik og performance: Medina, Barbara Moleko, Tinus og Nicholas Kawamura. De skal gennem otte live-udsendelser udfolde, kommentere og vurdere de forskellige optrædener, og i sidste ende, sammen med seerne, finde frem til den første vinder af 'Stjerneklar'.

'Stjerneklar'er ikke et klassisk sangkonkurrence-program, men en hyldest til alle med en fælles passion for musik. 'Stjerneklar' hylder de største musikalske ikoner fra vor tid og de sidste godt 70 års musikhistorie, og som fortsat inspirerer hele verden. - Med programmet ønsker vi at samle seerne hjemme i stuerne til en musikalsk og underholdende oplevelse med tidens største hitmagere – og give rum til det fællesskab, som musikken danner på tværs af generationer, tid og sted, siger Jan Lagermand Lundme, der glæder sig til at præsentere programmet for danskerne.

'Stjerneklar' består af otte live-programmer, der fra den 14. april kan ses hver fredag klokken 20.00 på DR1. Programmerne vil efterfølgende være at finde på DRTV.

Stjerneklar - vært og dommere

Joakim Ingversen - vært

Joakim Ingversen har en lang række succesfulde værtsopgaver bag sig - særligt blev han et kendt ansigt efter værtskabet på programmet ’Bingo-Banko’ på TV 2 i 2011 og modtog i 2013 TV-Prisen for ‘Årets værtstalent’.

Siden da har han været fast vært på DR Ultra og i DR1-programmerne ‘Alle mod 1’, 'Den store juniorbagedyst' og ‘MGP’. Joakim Ingversen kan også skrive vinder af ’Vild med dans’ og DJ på cv’et - og så kan han faktisk også prale af at være tidligere dansk mester i wind- og kitesurfing.

Medina - dommer

Medina, Danmarks ukronede popdronning, udkom for første gang i 2007 med albummet ‘Tæt på’ og har efterfølgende udgivet seks albums. Hun brød for alvor igennem i 2008 med singlen ‘Kun for mig’ og er sidenhen blevet et kæmpe popikon med hits som ‘Jalousi’, ‘Ensom’, ‘Velkommen til Medina’ og ‘Vi to’.

Stilmæssigt bevæger Medinas musik sig inden for genrerne pop, dance, R&B og hip-hop og hun har lavet samarbejder med kunstnere som Thomas Helmig, Hjalmer, Tina Dickow, Topgunn, Gilli og senest D1ma. Medina har opnået hele 10 nummer ét-hits på den danske single-hitliste, hun har toppet både danske og internationale hitlister, og så har hun vundet adskillige priser i både ind- og udland, herunder hele fem Danish Music Award-priser i 2010, tre priser ved MTV European Music Awards og i 2016 modtog hun Danish Music Awards ‘Ærespris’.

Medina har af flere omgange turneret landet rundt og spillet på de største og mest prestigefyldte festivalscener og spillesteder. Medina har desuden været hovedperson i dokumentaren og tv-serien 'Medina – hele min historie’ og så er hun to år i streg udnævnt som stilikon af Elle Magasin.

Barbara Moleko - dommer

Sangerinde og sangskriver Barbara Molekos karriere tog fart, efter hun i 2012 featurede på L.O.C’s ‘Helt min egen’. Samme år udgav hun sit debutalbum, ‘Lykken er…’, der med hittet ‘Dum for dig’ gjorde, at hun for alvor slog igennem på de danske hitlister.Udover at have udsolgt et væld af koncerter lige siden sit gennembrud, kan Barbara Moleko også skrive på cv’et, at hun har optrådt til dronningens 75-års fødselsdag, medvirket i programmet ‘Toppen af poppen’, været vært ved børnenes MGP, lagt stemme til blandt andet Disneys ‘Encanto’, ligesom hun har haft en af hovedrollerne i Peter Langdals musicalificering af Susanne Biers ‘Efter Brylluppet’ i 2017.

Tinus - dommer

Med 18 års erfaring i showbiz, har Tinus for alvor cementeret sin position som Danmarks førende drag-queen. Han anses som et vaskeægte ikon indenfor dragartisteri og underholdning og er desuden autodidakt multikunstner, som udover at have styr på at lægge en fejlfri makeup, har stor passion for scenekunst, performance og sang.

Han designer og syr alle sine kostumer selv – og hvor mange andre drag-queens mimer til musikken, synger Tinus selv. Iført rhinsten, højt hår og ekstravagant makeup har Tinus optrådt rundt i hele landet, USA, Færøerne og store dele af Norden og er tre gange blevet kåret som Danmarks bedste drag-kunstner.

Derudover har han tidligere været vært for shows som ‘Danish Rainbow Awards’, ‘Nattens Dronning’ og ‘Danish Music Awards World’ og medvirket i et væld af TV-produktioner, teateropsætninger og musikvideoer.

Nicholas Kawamura - dommer

DJ, radiovært, og producer Nicholas Kawamura er særligt kendt for sit radioværtskab på P3, hvor han var fast stemme i danskernes øregang i perioden 2009-2018. I 2009 startede han det musikformidlende radioprogram ‘Smag på P3’, og i 2012 blev han medvært på det festlige P3-program ‘Lågsus’ sammen med Pelle Peter Jencel, med hvilket de af flere omgange har optrådt for fulde huse på Grøn Koncert og Smukfest.

Siden da har han blandt andet stået bag flere podcasts og arbejdet med artister på pladeselskabet Universal Music som konsulent. Derudover har han i en lang årrække siddet med i Karrierekanonens jury, som hvert år skærer feltet af flere hundrede artister ned til tre vindere.

Nicholas Kawamuras kropslige musikalitet blev i efteråret 2022 sat på en prøve, da han medvirkede i den 19. sæson af ‘Vild med dans’.