DR Ramasjang puster nyt liv i Børnenes Trafikklub

DR Ramasjang skal lære børn om trafiksikkerhed. I samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og med støtte fra Nordea-fonden skal DR Ramasjang puste nyt liv i Børnenes Trafikklub.

Sikker & Søn holder øje med det bedste sted at krydse vejen. Biler kan pludselig dukke op bag en bakke eller et sving, så det gælder om at finde et sted på vejen, hvor man kan se langt til begge sider. Far og Søn leger gemmeleg i en æbleplantage. (Foto: GreatHouse Film © Type 2)

I samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og med støtte fra Nordea-fonden skal DR Ramasjang lære børn om trafiksikkerhed. Det sker med et nyt trafikunivers til TV og web. Her kan de mindste møde de to karakterer ’Sikker & Søn’, som i børnehøjde og med konkrete eksempler lærer børnene, hvordan de skal opføre sig i trafikken.

Afløser Børnenes Trafikklub

’Sikker & Søn’ er et nyt alternativ til Børnenes Trafikklub, der de sidste godt 40 år har haft fokus på at lære børn at blive dygtige trafikanter. Da Rådet for Sikker Trafik i sin tid lancerede Børnenes Trafikklub, var omkring halvdelen af en årgang medlemmer af klubben. Men i 2015 var antallet af medlemmer faldet til omkring ti procent. Det betød, at mange børn ikke fik den helt basale og vigtige trafiktræning, og derfor besluttede Rådet for Sikker Trafik at lukke Børnenes Trafikklub og finde på en ny måde at gøre børnene trafiksikre på.

Leg og læring gør børn trafiksikre

Trafikuniverset ’Sikker & Søn’ skal inspirere forældrene til at tage deres børn med ud i trafikken for at øve de mange spilleregler, der gælder i trafikken. Børnene lærer bedst ved at komme ud i trafikken med en voksen.

”På DR Ramasjang har vi både lært børn om tal og bogstaver – og vi skal selvfølgelig også lære børn om noget så vigtigt som trafik. Med ’Sikker & Søn’ tager vi trafikklubben ind i et nyt univers, der passer til den medievirkelighed, børn i dag befinder sig i. Der er en verden til forskel fra dengang trafikklubben bl.a. talte en halvårlig postpakke og den klassiske trafik-ske til i dag, hvor oplysning og læring må gribes helt anderledes an. Vi håber, at børnene og deres forældre tager godt imod det nye trafikunivers”, siger Morten Skov, kanalredaktør for DR Ramasjang.

Samarbejdet med Rådet for Sikker Trafik og Nordea-fonden udfoldes over de næste tre år på forskellige platforme og med forskellige tiltag for at imødekomme børnenes vaner bedst muligt. Udover tv premieren på Ramasjang vil trafikuniverset også blive udfoldet med læringsspil på dr.dk/sikker, bøger og så skal trafikklubben ud i børnehaver rundt i landet, hvor børnene får mulighed for at lege og lære om trafiksikkerhed.

“Vi har i Danmark en god og lang tradition for at klæde børnene godt på med trafikviden. Det er medvirkende til, at meget få børn i dag kommer til skade i trafikken. Vi håber, at det nye trafikunivers vil få endnu flere børn og deres forældre til at interessere sig for trafik, så børnene lærer at færdes sikkert, når de en dag skal ud på egen hånd”, siger Karina Petersen, underdirektør i Rådet for Sikker Trafik.

Nordea-fonden støtter projektet med 8 millioner kroner, da indsatsen flugter godt med fondens formål om at gøre danskerne mere sunde og få flere til at røre sig.

”Projektet inspirerer både børn og voksne til at lade bilen stå og få nogle fælles sjove oplevelser sammen. Leg bevægelse fra barnsben er afgørende for gode motionsvaner resten af livet”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Serien ’Sikker og Søn’ sendes i 20 afsnit på DR Ramasjang fra mandag d. 17. oktober kl. 17.30.

Besøg trafikuniverset her

Facebook
Twitter