DR rykker EM-studiet til Wembley

Når Danmark spiller EM-semifinale onsdag aften, dækker DR begivenheden på tætteste hold med studie på det legendariske stadion i London og reportere på sidelinjen og til fodboldfester rundt om i Danmark.

DR skifter EM-studiet i Fælledparken i København ud med et studie på Wembley Stadium i London. (Foto: Asger Ellekrog) (Foto: Asger Ellekrog)

Den største landskamp for herrelandsholdet i 29 år venter onsdag aften, når det gælder EM-semifinalen mod England.

Kampen spilles på Wembley i London, og DR skifter i den forbindelse EM-studiet i Fælledparken i København ud med et studie på det legendariske stadion. Her vil Josefine Høgh få selskab af Brian Laudrup, Lars Jacobsen og Thomas Frank. Samtidig vil Tina Müller og Francis Dickoh tage plads på grønsværen, hvor de vil bringe den intense atmosfære helt tæt på seerne fra et stadion med op mod 60.000 tilskuere.

- Vi skal være tæt på begivenheden, og fortsat være med til at understøtte den fællesskabsfølelse, som landsholdet giver. Vi vil bringe den helt unikke semifinalestemning hjem til seerne, og det gør vi selvfølgelig bedst ved at sende derfra, hvor begivenheden finder sted, fortæller Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sport.

DR følger arrangementer i hele Danmark

Netop fordi EM er en folkefest herhjemme, vil DR også have reportere ude mange steder i landet for at dække stemningen og de mange storskærmsarrangementer.

- Det er meget tæt på at være hele nationen, der er optaget af EM. Derfor er vi også meget opsatte på at vise, hvordan vi i hele Danmark samles på den måde, der nu kan lade sig gøre. Vores ambition er, at vi både får stemningen og følelserne fra Wembley, men også til de mange storskærmsarrangementer over hele landet, siger Anders Kern Boje.

Aftenshowet rykker frem

Semifinalen med dansk deltagelse betyder, at ’Aftenshowet’ onsdag bliver sendt klokken 18 efterfulgt af TV-Avisen 18.30. Klokken 19 begynder optakten til kampen, der fløjtes i gang klokken 21 og vises på DRTV og DR1, ligesom den kan høres i radioen på P3.

Mens det ikke er muligt for danske fans at rejse til England og opleve kampen på grund af de britiske indrejseregler, er DR’s udsendte omfattet af, at de skal arbejde i forbindelse med slutrunden. Derfor kan de rejse til England, hvor de vil være i en meget stram coronaboble.

Uanset hvordan det går Danmark i semifinalen onsdag, kan du se EM-finalen søndag på DR1 og DRTV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk