DR rykker til Esbjerg med hundredvis af TV- og radioklip fra byen

Kan du huske, hvor du gik i skole er din bys store begivenheder? DR kommer til Esbjerg med et stort oplevelsestelt, hvor man kan udforske egen og byens historie med hundredvis af DR-klip.

DR kommer til Esbjerg med et stort oplevelsestelt, hvor man kan udforske egen og byens historie med hundredvis af DR-klip. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Tag familien under armen og genopdag din bys historie, genhør lydspor fra barndommens eller mormors gade og find TV-avisen-klip fra din gamle folkeskole, mens børn og børnebørn genser yndlingsfigurerne fra DRs børnefjernsyn. Lav din helt egen interaktive collage med din personlige danmarkshistorie med TV-klip om livet på havnen, berømte bysbørn og meget mere.

Vi håber på, at de besøgende får et mere indgående kendskab til Esbjergs historie, og at de får nogle hyggelige stunder og gode grin sammen, både unge og gamle, når de tager på rundtur i DRs mangfoldige samling af radio- og TV-klip

Bjarne Hansen, projektleder på 'Din by'

Til Esbjerg Festuge inviterer DR fra 12.-15. august generationer til at samles om at skabe liv i hundredvis af DR-klip fra Esbjerg. Et kæmpe researcharbejde er gået forud, og Bjarne Hansen fra DR er projektleder på ’Din By – en del af historien’, ser frem til at borgerne i Esbjerg udforsker netop deres bys historie og det sted, de er vokset op:

”Vi håber på, at de besøgende får et mere indgående kendskab til Esbjergs historie, og at de får nogle hyggelige stunder og gode grin sammen, både unge og gamle, når de tager på rundtur i DRs mangfoldige samling af radio- og TV-klip”, siger han om arrangementet og understreger, at han glæder sig til at folk selv skaber nyt liv i det lokale historiske stof, som ellers ikke så ofte kommer i spil.

I DRs omrejsende arkivtelt kan du lytte til radioklip i Radioskoven, lokalisere TV-klip på Bykortet og lave din egen digitale fortælling ved Bybilledet. På Bybænken kan du hvile benene og gense klip fra din barndom.

Se lille videoklip om DRs projekt her

Skoler og museer er med

DR samarbejder bl.a. med lokale skoler, plejehjem og lokale museer for at sikre, at den lokale danmarkshistorie fortælles for og af lokale borgere - Både unge og gamle. Byens børn inviteres blandt andet til at blive kunstnere ved at sammensætte deres egne personlige collager af gengivelser af Esbjerg Kunstmuseums værker og fotos fra Esbjergs historie.

Esbjerg valgt ud

Esbjerg er én blandt i alt fem byer, som DR har udvalgt til sommerturné ’Din by – en del af historien’ som led i DRs store satsning omkring formidling af vores danmarkshistorie på alle kanaler med en lang række forskellige tv- og radioprogrammer blandt andet serien ’Historien om Danmark’ med Lars Mikkelsen. De øvrige byer er Holbæk, Nakskov, Randers og Odense.

Læs mere her

Program i DRs store eventtelt (Havnen, Fiskerihavnsgade Pier 1)

DRs store telt er åbent hver dag og er gratis for besøgende.

Lørdag den 12. aug. kl. 10 -18

Søndag den 13. aug. kl. 10 -21.30

Mandag den 14. kl. 10 -18

Tirsdag den 15. kl. 10-14

Hver dag er der desuden forskellige programsatte aktiviteter.

Lørdag den 12. august

Kl. 13:00: For børn: Fjernsyn & Nærsyn
- Et samarbejde mellem DR, Byhistorisk arkiv og Esbjerg Kunstmuseum
Kreativ workshop: Skab din egen scene fra en fiktiv udsendelse om Esbjerg, der forener fortid og nutid. Med en tv-skærm som ramme inviteres alle interesserede børn til at sammensætte deres egen personlige collage ved at kombinere gengivelser af kunstmuseets værker og udsnit af gamle fotografier fra Esbjergs historie.

Søndag den 13. august

Kl. 13:00: For børn: Fjernsyn & Nærsyn
- Et samarbejde mellem DR, Byhistorisk arkiv og Esbjerg Kunstmuseum
Kreativ workshop: Skab din egen scene fra en fiktiv udsendelse om Esbjerg, der forener fortid og nutid. Med en tv-skærm som ramme inviteres alle interesserede børn til at sammensætte deres egen personlige collage ved at kombinere gengivelser af kunstmuseets værker og udsnit af gamle fotografier fra Esbjergs historie.

Kl. 19:00-20:45: Billedaften i DRs telt med Jørgen Dieckmann fra Byhistorisk Arkiv.

Kl. 19:00 til 19:45: Seance 1: Indledning ved Louise Broch fra DR Arkiv, derefter samtale om skønne historiske fotografier fra Esbjerg.

Kl. 20:00 til 20:45: Seance 2: Samme som klokken 19, dog med andre historiske fotografier fra Esbjerg.

Der er mulighed for at prøve DRs installationer med 300 historiske Esbjerg-indslag i forbindelse med seancerne, enten før kl. 19 eller efter kl. 21.

Mandag den 14. august

Kl. 14:00-16:00: For børn - Samarbejde mellem Nationalpark Vadehavet og DR om havnen og havet.

Kl. 17:00: Hit med 80'erne Bandet ’Hit med 80’erne’ startede som ungdomsbandet Niveau, og i 1985 var de ugens ’Ritas rock'n'roll band’. DRs telt har besøg af Brian Bannerholt og Kurt Nielsen og Carsten Agerbæk, der fortæller anekdoter fra deres musikkarriere krydret med klip fra Radio Rita-udsendelsen. Interviewer: Bjarne Hansen.

Tirsdag 15. august

I løbet af dagen kommer flere skoleklasser forbi teltet og går på opdagelse i deres bys historie. Urbanskolens 7. klasse kommer eksempelvis klokken 13.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve