DR sender levende dansk musik for fuld udblæsning i efteråret

Den levende, danske musik er i højsædet hos DR i efteråret, når der på radio sendes timevis af livemusik hver fredag, og på tv og digitalt kan man også nyde tonerne af og blive klogere på dansk musik.

  • Scarlet Pleasure var først til at optræde live i radioen, da ’Take Off’ på P4 tyvstartede ’Fredagsscenen LIVE’ med en udsendelse på Reffen i København. DR sender de næste ni fredage hen over efteråret levende musik på tværs af genrer og kanaler i radioen hele dagen. Foto: Danny Samarov / Reffen. (Foto: (C) DR)
  • Forsanger Emil Goll og Scarlet Pleasure spillede fra Reffen allerede sidste fredag. (Foto: (C) DR)
1 / 2

I et efterår, hvor både musikere og publikum er ramt af en usædvanligt tom musikkalender på baggrund af coronakrisen, skruer DR ekstraordinært op for den levende musik i radioen. Også digitalt og på tv kan man dykke ned i den danske musik.

Danskerne kan derfor se frem til at nyde tonerne af et bredt udsnit af musikgenrer, når DR’s radiokanaler hver fredag med ’Fredagsscenen LIVE’ hele dagen sender direkte fra egne sessions med levende musik.

- Vi befinder os i et meget usædvanligt år, hvor musikerne og publikum ikke kan mødes, som de plejer. Derfor havde vi en solid musiksommer, da festivalerne blev aflyst, og nu stiller vi også op med et rigtig stærkt efterår med masser af levende musik som plaster på såret for de koncerter og arrangementer, der desværre heller ikke kan gennemføres nu, siger Anette Kokholm, der er radiochef i DR.

Fredagsscenen LIVE foregår ni uger frem med start i fredags. Musikprogrammerne sendes direkte fra DR Byen og DR Koncerthuset, mens P4, som tyvstartede Fredagsscenen LIVE i P4-programmet ’Take Off’ med Scarlet Pleasure på besøg, sender fra rundt omkring i landet, hvor lytterne er.

- Rigtig mange af vores lyttere er i år brændt inde med koncertbilletter eller har måttet se langt efter en festival. Derfor er det oplagt at bringe den levende musik ud gennem radioen. Man vil faktisk kunne høre livemusik hele dagen hver fredag, hvis man har lyst til det, siger Anette Kokholm.

Alle DR’s ’Fredagsscenen LIVE’-programmer bliver sendt med et mindre publikum, som P2, P3, P4, P5, P6 og P8 hver uge finder blandt lytterne op til den kommende udsendelse.

Masser af musik

Udover den massive indsats med levende musik på radio, kan man også digitalt og på tv dykke ekstra ned i den danske musik dette efterår.

Digitalt bringer dr.dk/musik interviews med og portrætter af mange af musikerne, som medvirker, og deler videoklip af de bedste liveoptrædener fra programmerne på P3 og P6 i kombination med de sjove, skøre eller rørende historier, som musikerne fortæller.

I programserien ’Her er dit hit’ nørder DR2 over otte programmer á 60 minutter store, danske landeplager inden for flere forskellige genrer. Det sker, når musikerne bag de ikoniske numre optræder live, og værten Carsten Holm sammen med gæster og eksperter dekonstruerer nummeret og hvorfor lige den melodi har sat et aftryk på dansk musikhistorie.

’Her er dit hit’ kommer blandt andet omkring ’Uden forsvar’ med Marie Key, ’Den knaldrøde gummibåd’ med Birthe Kjær og ’De første kærester på månen’ med TV-2.

Hver morgen kan man naturligvis også fortsat synge sammen med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard i et bredt udvalg af sange fra Højskolesangbogen og den danske sangskat i ’Morgensang’ på P2, DR1 og DRTV.

Om Fredagsscenen LIVE:

Sendes hver fredag i ni uger fra 2. oktober.

’Hej P2 Live’ på P2 klokken 10-12.

’Take Off’ på P4 klokken 10-12

’Vi ringer. De spiller’ på P5 klokken 12-14.

’Curlingklubben Ekstra LIVE’ på P3 klokken 14-16.

’Tættere på himlen Live fra Koncerthuset’ på P3 klokken 16-18.

’P6 Livebeatet’ på P6 klokken 16-18.

’Unge danske jazzkometer’ på P8 Jazz klokken 18-20.

'Vidundergrunden' på P3 klokken 21-00.

Sange og musikere i ’Her er dit hit’ på DR2 og DRTV:

  • 24. oktober klokken 20.00: ’Uden Forsvar’ med Marie Key.

  • 31. oktober klokken 20.00: ’Silverflame’ med Dizzy Mizz Lizzy.

  • 7. november klokken 20.00: ’Den knaldrøde gummibåd’ med Birthe Kjær.

  • 14. november klokken 20.00: ’Frk. Escobar’ med L.O.C.

  • 21. november klokken 20.00: ’De første kærester på månen’ med TV-2.

  • 28. november klokken 20.00: ’Played-A-Live’ med Safri Duo.

Facebook
Twitter