DR sender ni timer live fra Dronning Elizabeths begravelse

Mandag bliver den britiske Dronning Elizabeth begravet i Westminister Abbey. Kim Bildsøe er vært, mens Tinne Hjersing Knudsen, Ulla Essendrop og Johannes Langkilde er med direkte fra London, når DR sender live fra klokken 9.00.

DR sender live fra statsbegravelsen af den britiske Dronning Elizabeth på mandag den 19. september fra klokken 9.00. Kim Bildsøe er vært, og Tinne Hjersing Knudsen, Johannes Langkilde og Ulla Essendrop rapporterer direkte fra London. (Foto: © (C) DR)

Statsoverhoveder fra hele verden deltager i statsbegravelsen i London, når den britiske Dronning Elizabeth bliver begravet mandag - den 19. september.

Begravelsen foregår i Westminister Abbey klokken 12.00. DR følger den store verdensbegivenhed hele dagen - og sender live fra klokken 9.00 og helt frem til 18.30.

Kim Bildsøe er vært fra studiet i DR Byen, og han har både liverapporteringer fra DR’s korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen og TV Avisens Johannes Langkilde, der begge vil være i London, hvor Ulla Essendrop rapporterer direkte foran Windsor Castle.

- Det er virkelig en af de største historiske begivenheder, vi har haft i mange, mange år. En samling af verdens ledende statsoverhoveder, toppolitikere og berømtheder vil samles om den samme begivenhed, og det er ret enestående. Og så er det et gammelt ritual fra det britiske monarki, som har en meget fascinerende historie, så det bliver en af de største mediebegivenheder i vores tid, siger Kim Bildsøe.

Royal dansk deltagelse

Dronning Margrethe og Kronprins Frederik deltager fra det danske kongehus, når den verdenskendte dronning bliver begravet.

Efter begravelsesceremonien vil kisten blive ført gennem Londons gader og til Hyde Park, hvor dronning Elizabeth bliver sendt ud på sin sidste rejse til Windsor Castle. Den kongelige familie følger kisten og er med, når dronningen stedes til hvile.

Dronning Elizabeth var dronning og statsoverhovedet af Storbritannien og Nordirland, samt 14 andre Commonwealth-lande, blandt andre Australien, Canada og New Zealand. Hun overtog kronen i 1952 efter sin far, Georg d. 6, og kunne som den første britiske monark fejre 70-års regeringsjubilæum tidligere i år.

Dronning Elizabeth er den længstlevende og længst siddende britiske monark, og hun bliver skrevet ind i verdenshistorien, som det længst siddende kvindelige statsoverhoved.

Begivenheden kan følges fra klokken 9.00 på DR1 og DRTV, og du kan følge med på dr.dk’s liveblog, der sender hele dagen.