DR sender nye korrespondenter til Istanbul og USA

Nanna Muus Steffensen bliver DR's nye Mellemøsten-korrespondent med base i Istanbul, mens Jakob Krogh rykker til USA og skal have særligt fokus på, hvad der sker i landet uden for det politiske centrum i Washington D.C.

Nanna Muus Steffensen bliver Mellemøsten-korrespondent, mens Jakob Krogh bliver korrespondent i USA.

DR styrker sin udenlandsdækning med to nye korrespondenter. I USA bliver det Jakob Krogh, der fremover skal danne duo med Philip Khohkar om DR´s dækning af det store land. Samtidig bliver Nanna Muus Steffensen DR´s nye Mellemøsten-korrespondent, som med base i Istanbul skal dække Tyrkiet, Mellemøsten og Afghanistan i samarbejde med Puk Damsgård.

- Jeg er glad for, at vi har fået to så dygtige folk til at dække to utroligt vigtige områder, der kommer til at have stort fokus i de kommende år. USA er på vej ind i et meget spændende og afgørende valg, og Mellemøsten, Tyrkiet og Afghanistan er i en konstant bevægelse, siger DR´s udlandschef Niels Kvale.

Indlysende talent

Nanna Muus Steffensen kommer til DR efter at have været freelance-korrespondent for en række danske og internationale medier - først i Tyrkiet og siden Kabul, hvor hun har dækket Talibans magtovertagelse fra første parket.

- Nanna er et indlysende journalistisk talent, der har taget den hårde vej og boet i lande, hvor det er enormt svært at være journalist, men hun har af samme årsag vist præcis, hvor vigtigt det er at være journalist i sådanne lande. Jeg glæder mig meget til, at hun sammen med Puk Damsgård skal tegne vores dækning af regionen, siger Niels Kvale, der fortsætter:

- Med sit indgående kendskab til regionen og sin fantastiske evne til at formidle et helt lands udvikling, storpolitik og magtkampe gennem de nære menneskelige historier, er jeg ikke i tvivl om, at Nanna bliver en kæmpe gevinst for vores formidling af de mange vigtige historier fra Mellemøsten, siger han.

Nanna Muus Steffensen, der både er journalist og fotograf, har siden 2012 boet, studeret og arbejdet i Mellemøsten, Tyrkiet og Afghanistan. Tidligere har hun blandt andet arbejdet for The New York Times, BBC, National Geographic og The Guardian. Hun modtog i 2022 Kristian Dahls Mindelegat for sin dækning af Afghanistan og var finalist til den amerikanske National Magazine Award i år.

- Det er altid en ære at få lov til at viderebringe andre menneskers historie. Jeg glæder mig til at møde mange forskellige mennesker i den del af verden, som jeg holder utrolig meget af, og få lov at fortælle deres historier videre til danskerne, siger Nanna Muus Steffensen.

Nanna Muus Steffensen. Foto: John Beck.

Dygtig tv-fortæller

Jakob Krogh kommer fra en stilling som ledende udlandsredaktør og har rapporteret fra over 40 lande for DR, blandt andet som tilrettelægger på magasinet 'Horisont'.

- Jakob er en af de allerdygtigste TV-fortællere, vi har. Både til lange programmer og til nyhedsudsendelser, og han stor erfaring med at arbejde under vanskelige forhold i udlandet - for eksempel da han var blandt de første journalister i Butja, efter russerne trak sig tilbage og efterlod grufulde scener, siger Niels Kvale.

DR har en ambition om en dækning, der favner, at USA er et kæmpe land fyldt med forskelligheder, teknologiske fremskridt og kulturelle tendenser. Philip Khokhar blev i februar udnævnt som den nye korrespondent i Washington D.C., og Jakob Krogh får derfor base længere vestpå.

- Jakob Krogh er den helt rette til at skulle udleve og konkretisere vores vision om en korrespondent, der ikke er fokuseret på den politiske kamp i hovedstaden, men som i stedet skal fokusere mere på et USA under forandring kulturelt, teknologisk og demografisk - og et USA, der ofte er konflikt med sig selv, siger Niels Kvale.

Jakob Krogh, DR´s nye korrespondent i USA; Fotograf: Agnete Schlictkrull

Forstå USA bedre

Jakob Krogh håber, at hans formidling af USA og amerikanerne kan give danskerne en bedre forståelse af det store land:

- Jeg vil gerne hjælpe danskerne med at forstå USA bedre – og særligt de amerikanere, der måtte have holdninger, mange danskere ellers kan have svært ved at forstå. Hvorfor gør amerikanerne, som de gør, og hvordan påvirker det os? Og så vil jeg gerne give danskerne endnu mere lyst til at høre om USA på et tidspunkt, hvor landet står ved et T-kryds og igen skal til at vælge retning. USA påvirker os som intet andet enkeltstående land, og jeg glæder mig til at møde amerikanere over hele landet og særligt de steder, vi ellers sjældent kommer, siger han. Det er endnu uvist præcis, hvor i USA Jakob Krogh får base.

De to nye korrespondenter er på plads i henholdsvis Istanbul den 1. august og i USA fra efteråret 2023.