DR sender sommergudstjenester live fra Vor Frue Kirke i København

I 2023 sender DR også TV-gudstjenester om sommeren. Årets sommergudstjenester er et eksperiment, hvor både Vor Frue Kirke og DR skal gøre sig erfaringer med produktionsformen.

Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke danner rammen om DR's TV-gudstjenester i sommer.

Som noget nyt vil DR sende seks sommergudstjenester live på DR1 og DRTV fra Vor Frue Kirke i København ved brug af robotteknologi, der i forvejen er etableret til transmission af 'Morgenandagten'. Kameraerne, der styres fra DR Byen, blev installeret i Vor Frue Kirke i København i 2020 og har siden givet seerne levende billeder af de kirkelige handlinger under 'Morgenandagten' fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke. Det er samme løsning, som seerne nu også kan få glæde af ved sommerens TV-gudstjenester.

Initiativet sker i samarbejde mellem DR og Vor Frue Kirke og er en del af et arbejde med at afprøve nye produktionsformer, hvor den teknologiske udvikling åbner flere muligheder for, hvordan gudstjenester kan transmitteres.

- DR har igennem længere tid oplevet et stærkt ønske fra kirkelige organisationer om at skrue op for antallet af tv-gudstjenester, så vi også sender i højsommeren. Det, synes vi, grundlæggende er en god idé, og vi er glade for, at den teknologiske investering, vi har gjort i Vor Frue Kirke, nu kan afprøves i en ny sammenhæng. Efter sommergudstjenesterne vil DR og Vor Frue Kirke evaluere, om initiativet har levet op til forventningerne, siger Ida Holten Ebbesen, der er redaktionschef for DR Specialiseret Kultur & Tro.

De nye sommergudstjenester sendes i en periode, hvor DR tidligere har holdt sendepause fra tv-gudstjenesterne. Det vil betyde, at DR i 2023 sender gudstjenester alle søndage på nær en kort pause på tre søndage i sensommeren, nemlig uge 30-32.

  • DR sender tv-gudstjenester hver søndag på DR1 klokken 10.00 og DR2 klokken 14.00

  • I år sendes som et forsøg desuden seks sommergudstjenester live på DR1 klokken 10 i uge 24-29. De bliver sendt den 18. og 25. juni + 2., 9., 16. og 23. juli.

  • På radio sendes gudstjenester på P1 klokken 10.03 hver søndag året rundt fra kirker i hele landet, hvoraf langt de fleste sendes live.

  • 'Morgenandagten' i Vor Frue Kirke transmitteres live mandag til lørdag året rundt klokken 8.05 på både DR2 og P2.