DR skifter børnemålgrupper fra 2020

Smartphonen har afgørende betydning for børns medievaner, og derfor ændrer DR nu Ultra- og Ramasjang-universernes målgrupper.

’Rosa fra Rouladegade’ er et af tilbuddene på DR Ramasjang, der fremover har målgruppen 4-8 år. (© Rene Gundesbøl)

DR’s børnefællesskaber er utroligt stærke, men de er også i forandring, og det er en forandring, DR følger tæt. Det er hjerteblod for DR med dansk kvalitetsindhold til børn, og det er også utroligt vigtigt at blive ved med at have gennemslagskraft i målgruppen. Derfor skifter Ultra og Ramasjang målgrupper fra årsskiftet.

Fra 2020 vil Ramasjang være målrettet de 4-8-årige, mens Ultra-universet vil være målrettet de 9-14-årige.

- Grænsen mellem Ultra og Ramasjang har tidligere været defineret af skolestart, men i dag er smartphonen den vigtigste markør, som adskiller de to målgrupper, og den får børn typisk i 8-9-års-alderen. Smartphonen er en meget stor gamechanger, som påvirker de større børn. Dels på grund af deres sociale relationer, hvor mobilen har en afgørende betydning, og dels på grund af deres medievaner, som i høj grad defineres af en smartphone, siger Morten Skov Hansen, chef for DR Ramasjang og Ultra.

For at kunne fortsætte med at lave skræddersyede tilbud til danske børn, justere DR målgrupperne ud fra indsigten i børns medievaner. Det gøres, fordi det er vigtigt at blive ved med at have en stærk relevans for målgrupperne, og at børnene føler, deres interesser og udfordringer bliver afspejlet i DR’s børneindhold. DR’s styrkeposition i markedet er, at Ultra og Ramasjang er dem, der kender danske børn allerbedst. Børneuniverserne fordyber sig i de emner og problematikker, der fylder i dansk børneliv lige nu og her, og med ændringerne vil man sikre at bevare den relevans.

Mange kommer til producentdag i DR Byen

Ændringerne vil blandt andet blive meldt ud, når DR torsdag den 5. september holder ’Børneproducenternes dag’ i DR Byen. Her har 170 producenter fra 85 produktionsselskaber meldt deres ankomst, og de kommer blandt andet til at høre om DR’s plan for omstillingen af DR Ultra, en ny spil- og faktastrategi og om netop ændringen af målgrupperne.

Derudover vil redaktørerne for DR’s børneindhold også præsentere de konkrete ting, som DR efterspørger til DR Ramasjangs og DR Ultras universer.

FacebookTwitter