DR skruer ekstra op for julehyggen og fællesskabet i år

DR har både gode, gamle juleklassikere på vej i den kommende tid, men også en stribe nyskabelser, der skal være med til at sikre julestemningen i de danske hjem trods corona.

Timm Vladimir, Kåre Quist, Stéphanie Surrugue, Phillip Faber, Martin Brygmann, Tine Gøtzsche, Mads Steffensen og Silja Okking har alle en central rolle i julens TV. (Foto: © (C) DR)

Julen lægger normalt op til en masse fællesskab om alt fra julefrokoster over besøg på julemarkeder til småkagebagning og til at se hyggeligt julefjernsyn sammen. Med coronaens greb om landet er der meget, der ikke bliver, som det plejer i julen 2020. Til gengæld skruer DR på tv, radio og streamingtjenesten DRTV op for fællesskabet og hyggen omkring jul og nytår.

Udover at byde på en stribe af de klassiske jule- og nytårsprogrammer, som seerne og lytterne kender og måske endda har særlige traditioner med, byder den kommende tid også på en række nyskabelser.

DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn siger:

- DR har i år sat ekstra ind, da mange måske ikke kan samles, som de plejer på grund af corona. Corona-epidemien har nu præget danskernes hverdag ganske længe. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at opfylde de behov, der opstår, og som udvikler sig undervejs. I begyndelsen havde vi meget fokus på nyheder og oplysning. Oven på det bygger vi nu endnu flere programmer, som man kan samles om. Det er der særligt behov for her i den mørke tid.

DR1 åbner magisk juleværksted

Julehyggen begynder for alvor at brede sig fra på søndag den 29. november, hvor det er første søndag i advent. Som noget nyt åbner DR1 i år ’Det magiske juleværksted’ med Timm Vladimir som vært. Det bliver sendt om eftermiddagen klokken 15.00 alle adventssøndage frem mod jul.

Timm Vladimir siger:

- Programmerne, som sendes live, leverer både god stemning, julehygge og forslag til, hvordan særligt børnefamilier kan lave aktiviteter sammen og hver for sig i en tid, hvor luciaoptog, julebanko og juleafslutning med gymnastikholdet er aflyst.

I ’Det magiske juleværksted’ er der særligt tre aktiviteter, Timm Vladimir og hans gæster kaster sig over. Det er julebagning med inspiration til konfekt og bagværk, familierne selv kan lave, ligesom der også går lidt ’Jørgen Clevin’ i udsendelserne. I hvert fald vil der være masser af bud på, hvordan man selv kan klippe-klistre og for eksempel lave dekorationer, julepynt, julekort og hjemmelavede julegaver. Sidst, men ikke mindst vil der også blive fortalt gode julehistorier, som bliver læst op i programmerne.

Når den direkte udsendelse er overstået, byder DR1 hver adventssøndag på en familiefilm, så hyggen kan fortsætte. Første søndag i advent er det for eksempel Anders Thomas Jensens prisvindende danske film ’Skammerens datter’, mens det anden og tredje søndag i advent er henholdsvis filmen ’Klatretøsen’ og ’Familien Jul’.

Mathias Hammer og Katrine Muff er værter, når 'Danmark synger julen ind'. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Nye værter synger julen ind

Efter at mange har varmet op det meste af 2020 med både at synge morgensang og fællessang hver for sig, er der lagt op til klimaks første søndag i advent, når ’Danmark synger julen ind’. Her fortsætter DR traditionen, som DR var med til at starte i 2015.

Ved ’Danmark synger julen ind’ samles en række kor i DR Koncerthuset, og sammen med seerne synger de julen i gang - samtidig med at det første lys bliver tændt i adventskransen.

Programmet bliver sendt live på DR2 den 29. november klokken 20.00, og i år er der to nye værter på udsendelsen. Det er P2-vært og holdkaptajn i ’Den Klassiske Musikquiz’ Mathias Hammer og sangcoach Katrine Muff, som seerne mødte tidligere i år i udsendelsesrækken ’Syng med – fra skrål til skønsang’ på DR1.

Korene, som hjælper med at synge for, er blandt andre DR Koncertkoret, Solist Drengekor, Kor 72, Humble Efterskole og Københavns Drengekor. Udover alle de gamle juleklassikere gæster Anne Linnet også programmet, hvor hun vil synge en helt ny julesang, som belejligt nok til lejligheden hedder ’Vi synger julen ind’.

Programmet kan ses igen den 24. december fra klokken 17.25 på DR1, så alle kan synge med på julesangene, mens julemiddagen bliver forberedt og juletræet tændt i mange hjem landet over.

Værter juleaften og nytårsaften

Juleaftensdag, den 24, december, kommer tv-vært og chefdirigent for DR Pigekoret Phillip Faber således til at lægge op til ’Danmark synger julen ind’. For i et særligt år, hvor en del har udsigt til at være mere adskilte og alene end ellers, gør DR ekstra meget ud af, at ’der er nogen hjemme’ på skærmen og med til at holde folk ved selskab.

Phillip Faber kan hele juleaftensdag ses på skærmen, hvor han binder programmerne sammen på DR1. Den rolle får Tina Müller og Mads Steffensen nytårsaftensdag, hvor de holder seerne ved selskab gennem årets sidste dag, den 31. december.

Den 24. og 31. december vil henholdsvis en særudgave af ’Aftenshowet’ og ’Nytårsaften direkte’, som lægger op til Dronningens nytårstale, også være med til at sprede hygge på skærmen.

Også klassikere på vej

Mange af DR’s ’juleklassikere’ – og også en række nye juleprogrammer - dukker op i radioen, på skærmen og på DRTV i den kommende tid.

Her er et uddrag af noget af det, der er i vente (dog med forbehold for ændringer af sendetider):

 • Fællessang - hver for sig

Fredage klokken 20.00 på DR1 frem til og med 18. december Phillip Faber og Mads Steffensen fortsætter også fællessangen i julemåneden med en perlerække af Danmarks dygtigste kunstnere og nye talenter, som alle glæder sig til at synge sammen med danskerne hjemme i stuerne. Og det er selvfølgelig helt oplagt, at Danmarks største syngende fællesskab fredag aften også stemmer i med både gamle og nye julesange.

 • Ronkedorernes Julemiddag

6. december klokken 21.20 på DR2

Som afslutning på et annus horribilis mødes ronkedorene igen til deres helt egen julemiddag, klar efter et helt særligt år - og tid, der skubbede dem ned fra toppen som meningsdannere inden for kulturen, og hvor coronaen holdt dem i et jerngreb - gemt væk og i isolation.

Kunstneren Bjørn Nørgaard, performeren Niels Hausgaard og politikeren Bertel Haarder har meldt deres ankomst, og måske kommer der flere til...

 • Klar til jul - Knas, klip og kager

15. december klokken 20.30 på DR1

Der skal julehygges med gløgg og konfekt, når de to tv-kokke Louisa Lorang og Gorm Wisweh gør os klar til jul. Gorm Wisweh fordyber sig i gløgg og æbleskiver, mens Louisa Lorang giver fif til at lave indbydende og nem konfekt lige til at hænge på juletræet. Se det allerede fra den 10. december klokken 06.00 på DRTV.

 • DR’s Store Juleshow

19. december klokken 20.30 på DR1

Julen er for alle sanser: Man kan smage julen, høre julen, dufte julen, se og føle den. Det er temaet for årets store DR-juleshow, hvor årets værtspar Silja Okking og Martin Brygmann går tæt på alle sanserne og finder ud af, hvad der sker i hjernen, når vi for eksempel dufter til kanel og straks får klare minder om mormors varme stuer og lækreste hjemmebag. Og kan man snyde sanserne og gøre et sommerhit til et ægte julehit? Det er en af de ting, som Martin Brygmann har sat sig for at undersøge.

Det hele sker selvfølgelig med hjælp og inspiration fra en perlerække af gæster og store danske artister på scenen i DR Koncertsalen.

Det er første gang, Silja Okking er vært ved juleshowet. Til det siger hun:

- Jeg glæder mig som et lille barn til at være en del af juleshowet, der skal sprede varme, musik, magi og glæde. Det er virkelig noget, vi har ekstra meget brug for lige nu. DR’s Store Juleshow kommer ikke udenom Covid-19, som har slidt på optimismen. Men det vil Ole Henriksen, der er Danmarks største superspreder af livsglæde, gøre noget ved. Han kommer med gode råd – også til nye måder at mødes på under misteltenen, når vi hverken må kysse eller kramme.

Undervejs i showet vil der også være noget for den sjette sans - den med tro og overtro og magi, som sikrer, at julen i år bliver om muligt endnu mere magisk, end den plejer at være. (Optages med publikum 5. december)

 • Julehilsen til Grønland

20. december klokken 21.45 på DR1

Tine Gøtzsche er vært, når DR atter byder velkommen til det traditionsrige program med julehilsner mellem Danmark og Grønland, som har været sendt helt siden 1932 – først i radioen, og fra 1983 også på TV. Showet bliver sendt fra Studie 2 i DR Koncerthuset. Musikken leveres blandt andre af Nive Nielsen and The Deer Children, Det Unge Vokalensemble – et dansk kor, der synger på grønlandsk, samt bandet Suluit med Nukaka Coster-Waldau som forsanger. (Optages i DR Koncerthuset den 17. december)

- Det er første gang, jeg skal være vært på ’Julehilsen til Grønland’, og det ser jeg virkelig frem til. Jeg har altid syntes, der var noget dragende ved Grønland, og jeg glæder mig til at beskæftige mig nærmere med programmet.

- Det er en traditionsrig udsendelse, som jeg har set mange gange, og jeg har altid syntes, det var et bevægende program, der minder os om, hvor meget forbindelsen mellem Danmark og Grønland betyder. ’Julehilsen til Grønland’ fortæller os også om nogle af de følelser og tanker, mange har, når de ikke kan fejre julen sammen med dem, de har kær.

På et enkelt punkt er Tine Gøtzsche på forhånd lidt bekymret for sit værtskab:

- Jeg håber ikke, jeg kommer til at skuffe nogen, fordi jeg ikke kan grønlandsk, som mange af mine forgængere har kunnet. Faktisk har jeg heller ikke været i Grønland, men jeg har altid haft meget lyst, så man kunne da håbe, at mit arbejde med programmet får sat ekstra skub i de planer, siger hun.

Lillejuleaften ryger Frank Erichsen blandt meget andet kød.. (Foto: © Peter Wath)
 • Jul på Kastaniegården

23. december klokken 20.00 på DR1

Op mod jul bliver der smedet murankre og røget kød, inden familien besøger Frilandsmuseet Hjerl Hede. Her lærer Frank Erichsen at lave træsko, og familien følger med i tilblivelsen af både rugbrød og vaniljekranse på museets gamle bageri. Hjemme på Kastaniegården bager Frank norsk fladbrød og laver den norske julespise – pindekød, så familien kan smage. Se programmet allerede fra den 10. december klokken 06.00 på DRTV.

 • Juleaftensgudstjeneste, direkte fra Risskov Kirke

24. december klokken 14.45 på DR1

Prædikanten er sognepræst Hanne Marie Houkjær. Vært på DR1 er Anders Laugesen, der også taler med gæster uden for kirken før gudstjenesten. Risskov Kirke har en kort, men særpræget historie. Oprindelig blev kirkebygningen opført som en stor, herskabelig rødstensvilla for chokoladefabrikant Frits Clausen og frue. I 1922 blev det store hus bygget på en bakketop med herlig udsigt over Aarhus Bugt, Mols Bjerge og Riis Skov. Fru Marie Clausen havde inden sin død givet udtryk for, at hun ønskede at skænke villaen til den forestående kirkesag i området. Hendes arvinger opfyldte dette ønske, samtidig med at de skænkede betydelige beløb til ombygning og indretning af villaen til kirke.

 • Gudstjeneste juledag – fra Risskov Kirke

25. december klokken 10.15 på DR1 og klokken 14.00 på DR2

Prædikanten er Esben Thusgård. Julegudstjenesten den 25. december bliver både sendt på DR1 klokken 10.15 og igen på DR2 klokken 14.00, så så mange som muligt har chancen for at se med.

 • Den store jule- og nytårsbagedyst

25. december klokken 20.00 på DR1 og 1. januar klokken 20.00 på DR1

Den store jule- og nytårsbagedyst byder i år på et gensyn med alle 10 deltagere fra årets bagedyst, og de deltager i makkerpar: Lena og Wissam, Katrine og Max, Lars og Morten, Anne og Emil, samt Caroline og Mads. De skal dyste i en masse hyggeligt julebag og nytårslækkerier. Der skal både laves spiselige julekalendere, ’adventskranse’ og nytårsdesserter. Og som altid har dommerne ’julelege’ og ’nytårsløjer’ i ærmerne, der vil udfordre og overraske deltagerne og sætte deres samarbejdsevner på prøve.

 • DR Pigekorets julekoncert

25. december klokken 20.00 på DR2 – samt på flere radiokanaler

DR Pigekorets traditionsrige julekoncert, dirigeret af chefdirigent Phillip Faber. Koret har inviteret to vidt forskellige gæstekunstnere med på scenen i Koncertsalen, som vil sætte deres personlige præg på koncerten. Det er den kongelige balletdanser Ida Praetorius og mundharpevirtuosen Mathias Heise.

 • Den Klassiske Musikquiz jule- og nytårsspecial

25. december klokken 21.30 og 1. januar klokken 20.00 på DR2

 • Året der gik 2020

26. december klokken 20.00 på DR1

Stéphanie Surrugue og Kåre Quist byder velkommen til en rørende aften fra DR Koncerthuset fyldt med tilbageblik på årets største begivenheder.

Om sit eget tilbageblik på 2020 siger Kåre Quist:

- Jeg tror, vi er mange, der tænker, at 2020 er sådan et år, vi aldrig har oplevet før. Og sådan et år håber vi, at vi aldrig skal opleve igen. Året har ændret vores hverdag, vores måde at omgås på, vores liv. At favne corona, det amerikanske præsidentvalg, bølge to af den danske Me Too-bevægelse, Black Lives Matter og meget andet i ét program bliver en kæmpestor opgave og udfordring, som jeg glæder mig til at kaste mig over sammen med min faste makker Stéphanie Surrugue og holdet bag showet.

Stéphanie Surrugue tilføjer: - Sjældent har jeg trængt SÅ meget til julehygge som i 2020 - og jeg tror, at vi er mange, der har det på dén måde efter et temmelig svært år. Derfor glæder jeg mig ekstra-meget til sammen med Kåre Quist at lave nogle af julens programmer, der kan samle os alle sammen. Sammen med de to værter kommer seerne i selskab med årets absolutte hovedpersoner og store kunstnere. I løbet af showet kan man blandt andet møde Teitur, Oh Land, Phillip Faber og TV-2.

(Optages med publikum 9. december)

 • Dronningens nytårstale

31. december klokken 18.00 på DR1 – optakt på DR1 fra klokken 16.00

Dronning Margrethes nytårstale er for mange en vigtig optakt til nytårsaften. I år holder dronningen den for 49. gang, og mon ikke hun kommer til at berøre corona-situationen, som har præget den forgangne år? Netop corona betyder også, at DR dropper traditionen med at sætte storskærm op foran Amalienborg, så folk ikke forsamler sig på slotspladsen. Nytårstalen kan også ses på DRTV og høres på DR’s radiokanaler.

 • Nytårskoncert fra Wien

1. januar klokken 12.15 på DR1 og fra klokken 11.03 på P2

Wienerfilharmonikernes traditionsrige nytårskoncert fra den østrigske hovedstad. I år er Riccardo Muti dirigent.

 • Nytårsskihop

1. januar 2021 klokken 13.50 på DR1

DR sendte nytårsskihop for første gang i 1959, og også i år er der direkte transmission fra skihop-konkurrencen i tyske Garmisch-Partenkirschen, hvor der 2021-udgaven ikke vil være noget publikum og færre TV-folk end normalt. Henrik Liniger kommenterer, og det er 15. gang, han i år leverer lydsiden til en af nytårets TV-traditioner.

Blandt andre traditionsrige programmer omkring jul kan også nævnes ’Året i kongehuset 2020’ på DR1, den 12. december klokken 20.30 og ’Disneys juleshow’ på DR1 den 24. december klokken 16.00.

DR2 sender også i år sit kæmpestore lillejuleaftenshow den 23. december klokken 20.00, ligesom 'Troldspejlet' også byder på et gallashow den 25. december klokken 23.00 på DR2.

Se også særskilt oversigt over DR’s julekalendere nedenfor

Indkøbte programmer og film

Til at forsøde julemåneden med har DR også indkøbt en lang række programmer og film. DRTV kommer med en stor julepakke med de bedste portrætter og højtprofilerede dokumentarfilm om store personligheder. De kan ses på DRTV mellem jul og nytår. Blandt dokumentarfilmene er blandt andre en ny om Greta Thunberg og portrætter af de store divaer Whitney og Amazing Grace samt en god håndfuld humor i det nye portræt af komikeren John Belushi.

Serien ’Snowhow – Den nordiske vinter’ vises i december hver lørdag og søndag klokken 19.00 inden julekalenderen på DR1. Serien handler om, at vi, der bor i Norden, har lært at leve med vinteren, der kan svinge fra mange minusgrader med sne til regn og blæst. Vi har opbygget ’snowhow’ og lært at leve med vinteren, og vi ved, at den nogle gange kan være livsfarlig.

Film kommer der naturligvis også masser af. For blot at nævne et par stykker vises klassikeren ’Love Actually’ den 23. december på DR1 og ’Ternet Ninja’ den 25. december på DR1.

Radio i julemåneden

DR’s radiokanaler sender naturligvis også i julens tegn gennem hele december. Her følger udvalgte programmer på de enkelte kanaler:

P1

 • Julekalender med Poul Nesgaard

Det er i år 40 år siden, at DR’s julekalender hed ’Jul og Grønne Skove’ – også kendt som ’Poul og Nulle i hullet’. Den er til dato den mest omdiskuterede julekalender. På P1 har Poul Nesgaard i år fået ansvaret for endnu en julekalender efter to tvivlsomme forsøg. Sammen med sin nye medvært, Lise Præstegaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning, prøver Nesgaard at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020.

P2

 • Udsigten

Den 1. november gik P2 i luften med et nyt format, der har fokus på menneskerne i den klassiske musik og på fællesskaberne omkring den klassiske musik. Fra studierne i DR-byen rettes blikket ud i verden på, hvad der rører sig, og hvordan det afspejles i den klassiske musik. ’Udsigten’ er et program, der giver inspiration og eftertanke.

 • Kvinder i musik – 24 postkort

I samarbejde med BBC laver P2 i EBU-regi en podcastserie om kvinderne i den klassiske musik. Første del er en julekalender med 24 portrætter af nogle af de mange vigtige kvinder, der har defineret musikken op igennem historien. Anden del af serien kommer til marts, den består af fire tematiserede afsnit om kvinder i musikken.

 • EBU’s julemusikdag

Den 20. december er der EBU’s julemusikdag på P2 med livekoncerter fra hele Europa i mere end et halvt døgn.

 • P2-koncerten

P2-koncerten sender Winterreise direkte fra Studie 4 med Johan Reuter onsdag den 25. november og følger op med et andet take på samme materiale i En Julevinterrejse med Dreamers Cirkus direkte fra Diamanten fredag den 18. december.

Curlingklubben juler igennem på P3. (Foto: © Petra Kleis, DR)

P3 sender blandt andet:

 • Buffeten

Buffeten skruer op for julekærligheden – forvent i løbet af december særligt kærlige udgaver af Dagens Buket. Der vil desuden være en decideret Buffeten pakke-kalender for lytterne, der kun kræver, at de gør dét, de sådan set gør i forvejen, bare ekstra godt; nemlig at lytte.

 • Line Kirsten Giftekniv

Sender en særlig afslutnings-jule-special fra Koncerthusets røde studie 4. Julen er kærlighedens fest, og det vil i dén grad kunne mærkes, når Line Kirsten Giftekniv med amoriner, mandariner og gæster i studiet samler op på 2 års lytterbåren kærlighedsradio på P3.

 • Curlingklubben

Julen har en ekstra stor plads i Curlingklubbens hjerte, og derfor kommer december til at byde på Danmarks mest overdrevent julede radio. Udover en ambition om i år at invadere samtlige danske hjem i en særlig Curlingklubben-kravlenisser take over mission, kan du se frem til en helt særlig overraskelses-spækket og curlingklub’sk jule-afslutning, når programmet sender live fra en endnu hemmeligholdt location.

Programmer på P4:

 • P4 til døren

’P4 til døren’ er P4’s hyldest til tre helt almindelige lyttere, der gør en forskel for deres venner, kolleger eller familie i det daglige. Vi rykker ud i landet, samler hovedpersonens nærmeste og holder en stor radiofest med gæster, overraskelser og ikke mindst livemusik med store danske navne. I år er det Alphabeat, Lis Sørensen og Hjalmer. Værter på de tre radioshows er Maria Hollænder og Anders Bisgaard.

 • Diva og Dario bliver til Kys og kram

Programmet skifter i december navn til ’Kys og kram’ med Dennis Johannesson. I en tid hvor vi konstant bliver bombarderet med dårlige nyheder, tager vi lige en puster på et par timer, og stikker hinanden et kys og et kram. Det fortjener vi. Ring og send et kys og et kram til hende der lige gav dig en hånd på jobbet, da du var max presset. Til ham der lige stak forbi med take-away, da du arbejdede hjemme. Til mekanikeren der lige fik plads i kalenderen fordi han bare er en flinker fyr. Til kassedamen der smiler så meget med øjnene, at man glemmer alt om mundbind. Og måske er det dig selv der fortjener det?

 • Knas og Quiz

Det traditionsrige program, der samler familien i dagene før jul, sendes den 22. og 23. december fra klokken 18.00 til 21.00. Værter er som sidste år de to formiddagsværter Lotte Friis og Knud Lind samt Gry Mathiesen.

 • Mens vi venter

Dennis Johannesson og Anders Bisgaard er værter på det populære juleaftensdagsprogram ’Mens vi venter’ fra klokken 10.00 til 17.00. Det er et program, der hvert år ender med at være årets mest lyttede program på dansk radio.

Jørgen de Mylius holder blandt andet nytårs-Eldorado på P5. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen.)

Julen indtager P5:

Som noget nyt går P5 all in på julemusik i hele december fra uge 48 til 52 fra mandag til fredag klokken 6.00-16.00 og igen fra klokken 21.00-6.00.

 • Vi kimer, I spiller med Søren Rebbe

P5 fortsætter det gode greb fra Fredagsscenen Live – Vi ringer, de spiller i december. Søren Rebbe har store musikere i studiet til en snak om jul og musik. Musikerne giver en lille liveoptræden - direkte fra studiet.

 • Dagen før dagen på P5

Den 23. december sætter P5 fokus på fællesskabet omkring kanalen landet over. Direkte fra DR Østjylland sender vi fra klokken 12.15 til 18.00 fra juleforberedelserne rundt omkring i landet. Vi stiller igennem hjem til kanalens værter og tager en snak med de musikere, der er så vigtige for kanalen. Et driving home for Christmas-program, hvor lytterne kan ringe ind, så vi sammen kan ønske hinanden en glædelig jul.

 • Julehits på P5 med Jørgen de Mylius

Alle adventssøndage vil Jørgen de Mylius julehygge fra klokken 18.00 til 19.00. Det kulminerer dagen før juleaften den 23. december fra klokken 19.00 til 21.00 hvor Jørgen de Mylius går bag nogle af julens største sange og hits, og fortæller historien om dem. Hvordan de blev skabt, hvem der fik et hit med dem og hvorfor lige det nummer blev et julehit.

 • Eldorado Nytår fra klokken 21.00 til 2.00

Nytårsaften behøver du bare at tænde for P5. Så leverer Jørgen de Mylius musikken til årets sidste aften. Det bliver det bedste af det bedste fra Jørgens private pladesamling.

P8 i december:

Knas i julestuen med Jonas Visti og Emma Sehested Høeg Kæresteparret Jonas og Emma forsøger at forbereder sig til (og på) jul med alt hvad det indebærer af forventninger, planer og måske især traditioner, der ikke altid er i sync.

Podcast:

 • Meget Mer Matador som adventskalender

Vi danskere flygter ind i Matador når verden er for meget, virkeligheden er for virkelig, og når vi lige vil have det som i de gode gamle dage. Podcasten tager fat på overskrifter og dagsordner fra 2020 som me too og bacilleforskrækkelse og ser på dem gennem korsbækske briller. Med kendte og ukendte gæster ombord tager vi verdens situationen under kærlig behandling så vi ikke behøver gå op og lægge os, men derimod forstå det hele igennem Korsbæk.