DR Slotskoncerter tager tilbage til 80’erne

DR Underholdningsorkestrets program for den kommende sæson er netop blevet offentliggjort, og til august åbner orkestret traditionen tro sæsonen med slotskoncerterne ved Ledreborg Slot.

Anne Linnet skal sammen med blandt andre Rugsted og Kreutzfeldt, Jørgen Klubien og Søs Fenger bringe tilskuere til sommerens DR Slotskoncerter i den helt rigtige 80’er-stemning. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Hvis ’Sig du ka’ li’ mig’, Tequila Sunrise og fondue vækker varme følelser i én, har man god grund til at glæde sig til, at DR Underholdningsorkestret den 16. og 17. august slår portene til Ledreborg Slotspark op for årets DR Slotskoncerter.

Her inviterer DR Underholdningsorkestret til et brag af en 80’er-fest sammen med nogle af 80’ernes største danske popstjerner.

Blandt de optrædende finder man i år Dodo and the Dodos, Anne Linnet, Rugsted og Kreutzfeldt og Jørgen Klubien fra Danseorkestret, der sammen med DR Underholdningsorkestret vil levere nye udgaver af 80’er hits som ’Vågner i natten’, ’Tusind stykker’ og ’Kom tilbage til mig’.

”I 2014 er det 21. gang, vi laver slotskoncerterne. Vi kommer til at udvikle endnu mere; både på koncerterne og på andre aktiviteter på slottet, i parken og naturen omkring slottet i de kommende år. Det har et kæmpe potentiale,” siger DR Underholdningsorkestrets orkesterchef, Klaus Ib Jørgensen.

Om konferencier Hans Otto Bisgaard finder sin gamle 80’er-frisure frem i årets anledning, må tiden vise. Foto: DR Arkiv (© Type 1)

Slotsfans ændrer krav

Det er helt bevidst, at Slotskoncerterne i år tager udgangspunkt i en type musik, der som udgangspunkt ikke er udpræget symfonisk.

”Slotskoncerterne har været en kæmpe succes i 20 år, men som alt andet forandrer publikum sig også over årene. Vi kan aldrig tage vores slots-fans for givet; de er blevet mere bevidste om, hvad de bruger deres tid og penge på, og de ændrer deres krav til indhold og form. Vi er heller ikke længere alene på banen; for 20 år siden var det at spille symfonisk musik ved en udendørs slotskoncert helt unikt, men i dag er der mange andre tilbud af høj kvalitet. Vi skal hele tiden forfine det unikke ved netop vores orkester, og derfor fornyer vi løbende konceptet som i år, hvor vi sender de mange tusinde mennesker på en rejse tilbage til 80’erne,” siger Klaus Ib Jørgensen.

Selvom DR Underholdningsorkestret til daglig har hjemme i Koncerthuset, har Ledreborg Slot en ganske særlig plads i orkesterchefens hjerte.

En tur i sommerresidensen

”Ledreborg Slot er vores sommerresidens. Det er faktisk blevet vores andet hjem gennem årene. Her bringer vi musikken ud af de vante rammer. Vi kan gå op i det store format og lave den ultimative havefest i den smukke barok-kulisse,” siger Klaus Ib Jørgensen.

Billetsalget åbner i dag, torsdag den 13. februar klokken 10.00, for medlemmer af DR Underholdningsorkestrets Klub, mens de resterende billetter sælges i løssalg fra den 1. marts.

Facebook
Twitter