DR spiller ekstra meget dansk i denne uge

I den kommende uge bliver den danske musik fejret over hele landet i Spil Dansk Ugen. Generelt spiller DR meget dansk musik året igennem, men i uge 44 bliver det ekstra meget på alle kanaler.

Det unge danske talent Maximillian, der sang ved P3 Guld sidste år, er et af de danske navne, der formentlig vil kunne høres i næste uge på DR's kanaler. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

På mandag starter den årlige Spil Dansk-uge over hele landet, og det bliver markeret på forskellige måder af alt fra biblioteker til sygehuse. Traditionen tro er DR med og byder på dansk musik i alle genrer.

Ifølge radio- og musikchefen i DR, Gustav Lützhøft, er Spil Dansk Ugen vigtig, fordi unges musikforbrug i stigende grad foregår på streamingtjenester, som ikke nødvendigvis formidler danskproduceret musik til danske lyttere.

”Lige netop i Spil Dansk Ugen har vi en helt unik mulighed for at sætte særlig fokus på al den spændende nye og gamle danske musik. Både ved at spille hjemlige navne, men også ved redaktionelt at fortælle en masse spændende historier om musikken. DR går derfor igen helhjertet ind i Spil Dansk-festen ved på skift at lade vores enkelte radiokanaler spille danskproduceret musik hver dag – ugen igennem,” siger han - og understreger, at den danske musik generelt fylder meget året rundt på kanalerne.

Dansk musikquiz og godt genhør

P6 Beat åbner ballet mandag den 29. oktober og får i løbet af dagen besøg af forskellige danske musikere. I anledning af at Sort Sols ’Let Your Fingers Do The Walking’ fylder 25 i år, udgiver P6 Beat også en podcast på dagen om netop dét nummer. Her kan du få hele historien bag det store hit og blandt andet høre de første demoer til nummeret.

Tirsdag tager P7 Mix stafetten videre med flere gæster og masser af dansk pop, før P8 Jazz onsdag har ekstra fokus på aktuel dansk jazz. P4 lover masser af både ny og gammel dansk musik torsdag og kommer som altid til at dække Spil Dansk Ugen journalistisk i både landsdækkende og regionale flader.

Fredag i næste uge står den på klassisk musik, når P2 blandt andet sender ’Stemmer i natten’ direkte fra Bibliotekssalen i Rundetårn i København, hvor DR Vokalensemblet fremfører fire helt nye kompositioner af studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

P5 helliger deres lørdag til den danske musik, og P3 slutter ugen af om søndagen, hvor du blandt andre ting kan høre en speciel udgave af ’Musikquizzen’ udelukkende med danske kunstnere.

Mere dansk musik i fremtiden

Spil Dansk Ugen er en stadigt voksende begivenhed, og formand for Spil Dansk, Jørgen Thorup, er meget begejstret for, at DR igen bakker utvetydigt op om musikkens festuge.

”En væsentlig grund til den blivende succes er, at DR altid har været loyal overfor Spil Dansk-fejringen. Det har givet begivenheden en helt særlig udbredelse og folkelig gennemslagskraft. DR har som public service-udbyder en særlig mulighed – og forpligtelse – til at støtte og styrke dansk musik. Vi er utrolig glade for, at DR i nyere tid har valgt at forstærke opbakningen til den hjemlige musik,” siger han.

Jørgen Thorup - og ikke mindst DR’s lyttere - kan i fremtiden glæde sig til endnu mere dansk musik på DR’s radiokanaler. For som konsekvens af den nye public service-kontrakt mellem Kulturministeriet og DR skal mængden af dansk musik på P3 og P4 hæves fra 43 til 48 procent fra næste år.

Her er al musikken dansk i næste uge

Mandag 29. oktober: P6 Beat

Tirsdag 30. oktober: P7 Mix

Onsdag 31. oktober: P8 Jazz

Torsdag 1. november: P4

Fredag 2. november: P2

Lørdag 3. november: P5

Søndag 4. november: P3