DR spiller ekstra meget dansk i uge 44

Den kommende uge byder ikke kun på allehelgensaften. Den byder også på dansk musik i lange baner hos DR.

Soleima, der for nylig blev ’P3 Talentet’ ved P3 Guld, er et af de navne, der helt sikkert vil kunne høres i ugens løb. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Det er den danske musik, der er i fokus, når DR fra den 30. oktober til den 5. november holder ’Spil Dansk Uge ’-traditionen i hævd.

I løbet af ugen vil DRs radiokanaler skiftevis sætte fokus på dansk musik. Mandag er det P6 Beat, der i primetime sparker ’Spil Dansk Ugen’ i gang. Tirsdag giver de stafetten videre til P7 Mix. Onsdag tager P8 Jazz over og finder de danske, jazzede toner frem.

Ligesom tidligere år benytter P3 og P4 anledningen til udelukkende at spille dansk musik hele torsdag den 2. november, ligesom kanalerne dækker begivenheden redaktionelt.

”Det er vigtigt, at vi i DR dækker et bredt udvalg af den musik, der bliver skabt i Danmark og af danske kunstnere og artister. Vi har i de seneste par år set en udvikling i forbruget af musik. Musik bliver i stigende grad lyttet til gennem internationale streamingtjenester. Der er en tendens til, at dansk musik kommer under pres, da internationale streamingtjenester er domineret af et internationalt udbud. Det er en stor opgave for DR at sikre synligheden for dansk musik. Og det er vores radioflader enormt velegnede til. Derfor er det vigtigt og helt naturligt at lave en ’Spil Dansk Uge’,” siger radiochef i DR, Gustav Lützhøft.

P4 skaber ’Spil Dansk’-kor

P4 vil desuden skabe Danmarks største ’Spil Dansk’-kor. I løbet af de seneste uger har lytterne kunnet optage sig selv, mens de synger Ulige Numres ’Frit Land’ og sende det ind til P4. De mange indslag er blevet klippet sammen og om torsdagen i uge 44 får Danmarks største kors ”nye single” premiere i ’P4 Morgen’.

Fredag den 3. november fører P5 stafetten videre og sætter fokus på det danske. P2 har dedikeret søndagen til de danske toner, mens P2’s daglige program ’Det’ Dansk’ markerer det i løbet af ugen. ’P1 Eftermiddag’ markerer emnet i løbet af ugen gennem initiativer, der planlægges løbende.

Også i DR Koncerthuset vil der være masser af dansk musik på programmet, da P2 holder sin kammermusikkonkurrence fra den 1. til den 4. november. Radiokanalen sender desuden 15 timer fra konkurrencen.

Sidste år valgte DR at udvide den eksisterende ’Spil Dansk Dag’ til en uge, så der i højere grad bliver slået på tromme for den danske musik.

Den samlede andel af dansk musik på tværs af DRs radiokanaler udgjorde sidste år 44 procent, ifølge DRs årsrapport.

Læs mere om de øvrige Spil Dansk-arrangementer i ugen på spildansk.dk

Facebook
Twitter