DR Sporten rammer forsider og tv-skærme over hele verden efter Eriksen-interview

Tv- og radiostationer i 17 europæiske lande og en lang række internationale medier har i den seneste tid bragt klip og citater fra DR’s eksklusive interview med Christian Eriksen.

I december mødtes Andreas Kraul og Christian Eriksen i Milano til et interview, der nu har skabt overskrifter over hele verden. (Foto: Christian Ravn og Simon Rosenberg Borup)

Det er nok ikke gået manges næse forbi, at DR for nyligt kunne bringe et eksklusivt interview af Andreas Kraul fra DR Sporten med fodboldspilleren Christian Eriksen, der talte ud for første gang siden sit hjertestop i Parken under EM i fodbold i sommer.

I udsendelsen ’Christian Eriksen – min historie’ fortæller landsholdsspilleren om sine oplevelser og overvejelser efter den skæbnesvangre juniaften, og historien er nået ud i medier verden over på en måde, som man sjældent har set i DR Sporten.

Klip fra udsendelsen er blandt andet blevet delt med EBU, der er den europæiske samarbejdsorganisation for public service-tv- og radiostationer, og det har resulteret i, at 17 europæiske lande - plus BBC World News og BBC Asia - har bragt historien.

Nået ud til alle kontinenter

Ulrik Andersen er redaktør i DR Sporten og har stået for at koordinere henvendelser fra både eksterne medier og redaktioner i DR. Han har sjældent oplevet så massiv en efterspørgsel fra internationale medier.

- Det var simpelthen folk fra hele verden, der henvendte sig for at få et klip eller få bekræftet Christian Eriksens udtalelser. Jeg tror godt, vi kan sige med sikkerhed, at der ikke er noget kontinent, hvor historien ikke har kørt. Det er jo en nyhed, som hele verden har ventet på. Christian Eriksen var den mest googlede atlet i hele 2021, så det er klart, at der er kæmpe interesse for det, så snart han begynder at udtale sig, siger han.

Historien har bredt sig til både nyhedsbureauer som Reuters og sportsmedier som Sky News og ESPN. Selv om DR Sporten havde regnet med, at historien ville blive dagsordensættende, har det alligevel været vildt at opleve så stor international opmærksomhed.

- Når man står på dagen og har 110 ind- og udgående telefonopkald, kan man godt blive overvældet over, hvor stort trykket er. Men vi var ikke forbløffede, da telefonerne begyndte at bimle og bamle, og vi havde da også en klar aftale med DR’s udlandsredaktion i forhold til at hjælpe med at distribuere de klip, vi havde valgt at dele med andre medier rundt om i verden, siger Ulrik Andersen.

Opmærksomhed fra hele verden

Et hold fra DR Sporten tog den 28. december til Milano for at interviewe Christian Eriksen, og præcis en uge efter begyndte historierne at køre frem til programmets premiere på DRTV den 6. januar. Ifølge Ulrik Andersen var der i DR Sporten stor glæde over, at de havde mulighed for at bringe historien.

- Hele verden vendte sig mod vores redaktion i et par dage. Vi havde en eksklusiv historie for et halvt år siden om den europæiske superliga, og der var da også meget travlt under hele miseren med vikarlandsholdet. Men i forhold til den internationale bevågenhed tror jeg aldrig, at vi har oplevet noget lignende. De, der har været ansat i DR Sporten længere end jeg, vil måske sammenligne det med EM i 2004, hvor Francesco Totti spyttede på Christian Poulsen, og en af vores fotografer fangede det, men det er virkelig sjældent, at vi mærker hele verdens opmærksomhed på den måde, siger han.

Ulrik Andersen er generelt godt tilfreds med håndteringen af den store historie, men der er dog én ting, som han vil tage med fremover.

- Vi var simpelthen nødt til at kalde ekstra mandskab på arbejde i al hast for at hjælpe med at håndtere alle de mange forespørgsler fra udlandet. På den måde havde vi måske ikke tænkt alt igennem, for vi blev væltet en lille smule af alt den opmærksomhed. Men igen – det er også uhyre sjældent, at man har at gøre med så stor en historie.

Hvis du endnu ikke har set dokumentaren med Christian Eriksen, kan du se ’Christian Eriksen – Min historie' på DRTV her