DR Symfoniorkestret forlænger kontrakten med Fabio Luisi

Fabio Luisi fortsætter som DR Symfoniorkestrets chefdirigent i perioden 2020-23, som blandt andet vil byde på udlandsturnéer og cd-indspilninger.

Fabio Luisi fortsætter som chefdirigent frem til 2023.

Hundredtusinder af musikelskere verden over har set videoen med det højtidelige øjeblik, hvor musikerne i DR Symfoniorkestret i 2014 fik meddelelsen om, at italienske Fabio Luisi skulle være deres nye chefdirigent.

Musikernes glæde og bevægelse ved nyheden var så åbenlys, at videoen har givet genlyd i den klassiske musikverden som et enestående eksempel på et lykkeligt musikalsk samarbejde.

Efter Fabio Luisis første to sæsoner som chefdirigent for DR Symfoniorkestret kan Kim Bohr, chef for DR Kor & Orkestre, bekræfte, at der nu føjes et nyt kapitel til samarbejdet med den internationalt anerkendte italienske dirigent. Det er nemlig allerede nu aftalt, at Fabio Luisi fortsætter som DR Symfoniorkestrets chefdirigent i perioden 2020-23.

Kunstnerisk udvikling

Kim Bohr siger om samarbejdet med Fabio Luisi:

”Med Fabio Luisi i spidsen har DR Symfoniorkestret på én gang oplevet en enorm kunstnerisk udvikling og samtidig et helt unikt samarbejdsklima, som stråler langt ud over scenekanten. Det er først og fremmest til stor glæde for vores trofaste danske publikum, som følger orkestret live i DR Koncerthuset og via radio, tv og internet. Men samtidig har samarbejdet med Fabio Luisi løftet DR Symfoniorkestret helt op i den øverste internationale liga.”

Nye landvindinger

Som eksempler på de internationale landvindinger, som er fulgt – og vil følge – i kølvandet på DR Symfoniorkestrets kontrakt med Fabio Luisi, nævner Kim Bohr først og fremmest de seneste sæsoners udlandsturnéer til USA, Kina og Londons BBC Proms.

”Med Fabio Luisi i spidsen oplever vi, at mange nye døre står åbne for DR Symfoniorkestret. Det betyder, at vi nu har planer om kommende turnéer og indspilninger i både den kommende og følgende sæsoner, som vi glæder os til at offentliggøre løbende,” siger han og fortsætter:

”Sammen med Luisi er DR Symfoniorkestret med til at bringe dansk musik ud i verden, og Luisis store passion for Carl Nielsens musik og vores kommende opførelser af Hans Abrahamsen og Bent Sørensen gør orkestret til en stærk ambassadør for dansk musik på højeste niveau.”

I spidsen for talentarbejde

Et andet internationalt udstillingsvindue for DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi er, ifølge Kim Bohr, den netop overståede Malko Konkurrence, hvor både branchefolk og musikelskere fra hele verden følger orkestret via internettet.

”Med Malko Konkurrencen viser vi hele verden, at Luisi ikke bare selv er en stor kunstner, men at han som juryformand brænder for det talentarbejde, som er så vigtigt for os i DR Symfoniorkestret. Han går netop nu ind i en treårig periode som personlig mentor for konkurrencens vinder – og samtidig stiller han sig løbende til rådighed for vores unge, danske dirigentspirer i Malko Dirigentskolen.”

Nysgerrighed og fokus

Fabio Luisi siger selv om kontraktforlængelsen med DR Symfoniorkestret:

”Jeg er ekstremt glad for at mit forhold til DR Symfoniorkestret – et forhold som har blomstret og udviklet sig vidunderligt gennem de seneste år – vil fortsætte videre frem gennem de næste sæsoner. Orkestret er med sin fantastiske nysgerrighed og sit skarpe fokus en kilde til stor personlig og kunstnerisk glæde i mit liv,” siger han.

Fakta om Fabio Luisi

Fabio Luisi er 59 år og født i Genova i Italien. Han er uddannet som både pianist og dirigent, og deler i dag sin dirigentkarriere mellem opera og orkestermusik – og mellem flere faste stillinger. Ud over posten som chefdirigent hos DR Symfoniorkestret er Luisi chefdirigent for Zürich Operaen, og han har desuden netop tiltrådt stillingen som musikchef for Operaen i Firenze.

Tidligere har Fabio Luisi været chefdirigent for blandt andet Wiener Symfonikerne, Dresdens Statskapel og MDR Orkestret i Leipzig. Sidste år afsluttede han en årelang ansættelse i USA som førstedirigent ved Metropolitan Operaen i New York.

Se hvordan det så ud, da DR Symfoniorkestret i sin tid fik at vide, at Fabio Luisi blev ansat her