DR Symfoniorkestret mister chefdirigenten

Maestro Rafael Frühbeck de Burgos indstiller sin karriere som dirigent og trækker sig dermed fra posten som chefdirigent for DR Symfoniorkestret.

Rafael Frühbeck de Burgos stopper som chefdirigent i DR Symfoniorkestret. (Foto: Per Morten Abrahamsen © Type 1)

Maestro Rafael Frühbeck de Burgos har i samråd med sine læger valgt at indstille sin karriere som dirigent med øjeblikkelig virkning. Det er længere tids sygdom og en nylig forværring af hans tilstand, der gør, at han har truffet dette svære valg. DR Symfoniorkestret siger dermed farvel til deres chefdirigent to år tidligere end planlagt.

Maestro Rafael Frühbeck de Burgos dirigerede sin sidste koncert i Washington i marts måned, men han fik et ildebefindende under koncerten og har siden været sygemeldt. Han har været chefdirigent for DR Symfoniorkestret siden september 2012. I den periode har han stået i spidsen for en række af den klassiske musiks hovedværker, opførelsen af Beethovens ni symfonier og turneer, blandt andet til sit hjemland Spanien, til Rusland og Schweiz.

"Både orkestret og jeg er meget kede af det og dybt berørte. Frühbecks enorme viden om- og indsigt i at udvikle et symfoniorkester har løftet DR Symfoniorkestret klangligt og musikalsk, og orkestret er på vej ind i ligaen af Nordeuropas bedste orkestre. Forholdet mellem orkestret og maestroen var helt specielt, og Rafael Frühbeck de Burgos prioriterede arbejdet med musikerne i København højt - parallelt med sine mange store internationale engagementer," siger orkester- og ensemblechef Kim Bohr.

På jagt efter en ny chefdirigent

"DR Symfoniorkestret skal nu i gang med at lede efter en ny chefdirigent. Vores første prioritet lige nu er dog at finde de bedste afløsere for Rafael Frühbeck de Burgos i den kommende sæson," siger orkester- og ensemblechef Kim Bohr og fortsætter:

"De planlagte koncerter og turneer med Frühbeck vil naturligvis blive gennemført med de bedst mulige dirigenter. Der er et stykke arbejde at gøre fra vores side, men orkestret har gennem de seneste år opbygget et netværk af internationale dirigenter på absolut topniveau, folk som vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at hjælpe os i denne situation og overtage for den gamle mester".

Omkring det at finde DR Symfoniorkestrets næste chefdirigent, afløseren for Rafael Frühbeck de Burgos, siger Kim Bohr:

"At finde den rette chefdirigent for et orkester som DR Symfoniorkestret er en meget følsom sag. En topdirigent skal besidde en lang række kvaliteter og så skal kemien mellem orkester og dirigent være virkelig god. Sammen skal orkester og dirigent gennem mange udfordrende arbejdsdage, store koncerter, indspilninger og turneer. Det er som i et ægteskab: kun med stor kærlighed og gensidig respekt lykkes samarbejdet. Vi har et stort arbejde forude, men vi vil ikke forhaste os og afsøger en række forskellige muligheder", siger orkester- og ensemblechef Kim Bohr.

Fakta

  • Rafael Frühbeck de Burgos tiltrådte som chefdirigent for DR SymfoniOrkestret i 2012.

  • I løbet af de to år nåede han at dirigere 25 koncerter i DR Koncerthuset.

  • Som chefdirigent nåede Frühbeck de Burgos også at deltage i tre turnéer med DR SymfoniOrkestret til Rusland, Schweiz og Spanien

  • Det kommende år skulle DR SymfoniOrkestret og Frühbeck de Burgos have været på turné til Spanien, Tyskland og USA.

 

Facebook
Twitter