DR Symfoniorkestret præsenterer solister på ny indspilning for Deutsche Grammophon

Tre højt profilerede solister skal indspille Carl Nielsens solokoncerter med DR Symfoniorkestret. Den første bliver violinisten Bomsori Kim, som kan opleves live i DR Koncerthuset den 28. oktober.

Violinisten Bomsori Kim er solist med DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi den 28. og 29. oktober. Hun er også solisten, når DR Symfoniorkestret indspiller Nielsens violinkoncert for Deutsche Grammophon. (© PR Foto)

En af de største anerkendelser man kan opnå i den klassiske musikverden er en solokontrakt med det legendariske tyske pladeselskab Deutsche Grammophon. Gennem tiden har generationer af berømte kunstnere prydet selskabets covere sammen med det ikoniske gule logo, som er et af branchens stærkeste brands.

Og det er netop tre af den unge generations mest feterede solister, som nu kan se frem til at blive frontfigurer på DR Symfoniorkestrets kommende indspilning af Carl Nielsen-værker for Deutsche Grammophon, som både vil omfatte de seks symfonier og de tre solokoncerter for violin, klarinet og klaver.

Samtidig kan det danske publikum se frem til at opleve de tre internationale solister live, for de kommer alle tre til DR Koncerthuset for at give koncert i forbindelse med, at de indspiller de tre Nielsen-værker sammen med DR Symfoniorkestret og chefdirigent Fabio Luisi.

Koreansk virtuos

Et af de helt nye ansigter på Deutsche Grammophons albumcovere er den koreanske violinist Bomsori Kim, hvis debutalbum udkom i juni. Der er allerede skrevet kontrakt om flere udgivelser med den unge virtuos, og en af dem bliver indspillet, når hun for første gang besøger København i slutningen af oktober. Her er hun nemlig solist i Carl Nielsens violinkoncert med DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi ved to koncerter den 28. og 29. oktober.

Selvom Bomsori Kim indtil videre er mest kendt for sine fortolkninger af det klassiske violinrepertoire, er den koreanske musiker blevet meget begejstret for vores danske nationalkomponist i forbindelse med, at hun har forberedt sig til indspilningen og de to koncerter:

- Nielsens violinkoncert er meget eksotisk og speciel for mig, fordi den har en usædvanlig kombination af noget meget virtuost og noget mere komplekst og intellektuelt. I første omgang var jeg virkelig fascineret af, at der overhovedet eksisterer sådan et værk for violin, og nu forstår jeg for alvor hvor fremragende koncerten er.

Solospillere fra Wien og Berlin

På de to næste indspilninger af Nielsens koncerter, som finder sted i den kommende koncertsæson, bliver det to af Europas førende soloblæsere, der kommer til København for at give koncert i DR Koncerthuset forud for indspilningerne med DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi.

Den første, klarinettisten Andreas Ottensamer, har den prestigefyldte stilling som 1. soloklarinettist i et af verdens absolut førende orkestre, Berliner Filharmonikerne. Han har haft solokontrakt med Deutsche Grammophon siden han var 24 år, og har – ud over sin fornemme orkesterstilling – optrådt som solist og kammermusiker sammen med en række af de allermest kendte klassiske navne, bl.a. Leonidas Kavakos, Yo-Yo Ma og Janine Jansen.

I Nielsens fløjtekoncert bliver det en anden fremragende solist, tyskeren Karl-Heinz Schütz, der skal spille foran mikrofonerne på scenen i Koncertsalen. Han vandt i 1998 den internationale Carl Nielsen Konkurrence i Odense med netop Carl Nielsens fløjtekoncert som finaleværket, og siden har han haft en imponerende solistkarriere.

Ud over den ærefulde stilling som 1. solofløjtenist i Wiener Filharmonikerne har han været solist under dirigenter som Daniel Barenboim og Fabio Luisi, og selvom han har indspillet en lang række albums som solospiller i sit orkester, bliver indspilningen med DR Symfoniorkestret hans første officielle soloindspilning for Deutsche Grammophon.

Kim Bohr, der er chef for DR Koncerthuset og kunstnerisk leder af DR Symfoniorkestret, siger om valget af solister til de tre Nielsen-koncerter:

– Det er et meget vigtigt element i vores store indspilningsserie for Deutsche Grammophon, at DR Symfoniorkestrets stærke, danske Nielsen-tradition møder store kunstnere fra andre musikalske himmelstrøg. Det gælder både vores italienske chefdirigent Fabio Luisi og de tre solister, som Deutsche Grammophon har udvalgt til indspilningen af solokoncerterne – fra koreanske Bomsori Kim til de to eminente soloblæsere fra Wiener og Berliner Filharmonikerne.

Indspilningerne af de to Nielsen-koncerter for henholdsvis klarinet og fløjte finder sted i sæson 2022-23.

DR Symfoniorkestrets indspilning af alle Carl Nielsens symfonier udkommer fra foråret 2022 og afsluttes i foråret 2023 med en boks, hvor også de tre solokoncerter er med.

Facebook
Twitter