DR SymfoniOrkestret skal på turné til Japan og Østrig i næste sæson

Bent Sørensens nye orkesterværk 'Evening Land' indleder DR SymfoniOrkestrets nye sæson, og værket skal også med orkestret på turné til både Østrig og Japan

DR SymfoniOrkestret - Orkestret & chefdirigent Luisi (Foto: Per Morten Abrahamsen © Type 1)

Det er altid specielt, når et orkester sætter de allerførste toner an i en ny koncertsæson. Men når DR SymfoniOrkestret og chefdirigent Fabio Luisi tager hul på sæsonens første Torsdagskoncert den 30. august, er der grund til at spidse ører en ekstra gang. Det er nemlig første gang, at aftenens åbningsværk kan høres i Danmark.

Værket 'Evening Land', som er skrevet af den danske komponist Bent Sørensen, blev sidste år uropført af New York Filharmonikerne, og i New York Times blev musikken beskrevet som "intriguing", "stirring" og "truly touching".

Efter den jomfruelige indledning på sæsonens første koncertaften får DR SymfoniOrkestret selskab af legenden Rudolf Buchbinder, som er solist i Mozarts 20. klaverkoncert, mens aftenens volumenmæssige højdepunkt bliver opførelsen af Carl Nielsens kraftfulde 4. symfoni, som for første gang dirigeres af Fabio Luisi. Er man nysgerrig efter at lytte med, kan koncerten livestreames eller høres direkte på P2, ligesom den senere vil blive udsendt på DR K.

Tyvstart i Østrig

Som optakt til den nye sæson rejser DR SymfoniOrkestret allerede 26. august til Østrig, hvor orkestret er inviteret til at spille på den fornemme Grafenegg Festival. Her bliver det østrigske publikum de første europæere, der kan opleve Bent Sørensens nye værk – og da Nielsens 4. symfoni og klaversolisten Rudolf Buchbinder også er med på festivalens berømte friluftsscene, er der god grund til at forvente et kunstnerhold i topform, når DR SymfoniOrkestret den følgende uge indtager hjemmebanen i DR Koncertsalen.

Stor turné til Japan

I forbindelse med sæsonåbningen kan DR SymfoniOrkestret samtidig offentliggøre, at orkestret for første gang nogensinde skal på koncertturné til Japan. Det sker i marts 2019, hvor Fabio Luisi vil stå i spidsen for en storstilet turné med 10 koncerter i syv forskellige byer. Turen til Japan er del af det prestigefulde turnéprogram Toshiba Grand Concerts, og på programmet vil være både Bent Sørensens 'Evening Land', Carl Nielsens Nielsens Maskarade-ouverture og en række romantiske værker.

Kim Bohr, der er chef for DR Kor & Orkestre, ser frem til turnéen med spænding: ”At komme til Japan har været en drøm for DR SymfoniOrkestret i mange år, og at vi nu er blevet inviteret på en så flot og omfangsrig turné er virkelig et bevis på, at DR SymfoniOrkestret i dag regnes blandt Europas førende orkestre. Efter vores store Kina-turné i sidste sæson ser vi meget frem til at indtage Japan for første gang, og vi er særligt spændte på at præsentere det japanske publikum for vores stærke danske orkestermusik.”

Sæson med to jubilæer og store gæstekunstnere

I den nye koncertsæson, som indledes 30. august, kan DR SymfoniOrkestret se frem til at fejre to markante jubilæer, nemlig 85-års jubilæet for de traditionsrige torsdagskoncerter og 10-års dagen for åbningen af Koncertsalen. Samtidig kan orkestret sammen med publikum glæde sig til at møde både kendte ansigter og helt nye navne på scenen i DR Koncertsalen.

Blandt de faste gæstekunstnere, som er favoritter hos både publikum og orkestret, er dirigenter som Herbert Blomstedt, Juanjo Mena, Yuri Temirnakov, Sir András Schiff og den unge Lorenzo Viotti, som blandt andet dirigerede DR SymfoniOrkestrets seneste Nytårsgalla.

Også berømtheder som Christoph Eschenbach, Barbara Hannigan, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon og den norske sopran Lise Davidsen er blandt sæsonens favoritter, mens en lang række nye navne for første gang skal optræde med DR SymfoniOrkestret. Desuden videreføres et hjertebarn for orkestret, nemlig koncerter, hvor orkestrets egne solospillere er solister – denne sæson fløjtenist Ulla Miilmann, fagottist Sebastian Stevensson og orkestrets nye harpenist Zachary Hatcher.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk