DR Symfoniorkestret spillede dansk med havudsigt

Der var både sol, varme og ekstranumre, da DR Symfoniorkestret forleden gav fire koncerter på den anerkendte klassiske musikfestival Festival Internacional de Musica de Canaria.

 • Der var både sol, varme og ekstranumre på menuen, da DR Symfoniorkestret i slutningen af januar spillede fire koncerter på den anerkendte klassiske musikfestival Festival Internacional de Musica de Canaria. Tirsdag aften sendes den sidste af koncerterne på P2 med Mathias Hammer som vært og reporter. I den store koncertsal Alfredo Kraus Auditorium i Las Palmas kan farveskalaen minde lidt om DR Symfoniorkestrets hjemmebane i DR Koncerthuset – men med den store forskel, at publikum har direkte panorama-udsigt over Atlanterhavet bag scenen. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  1 / 7
 • De Kanariske Øer har et rigt kultur- og musikliv, og publikum til DR Symfoniorkestrets fire koncerter bestod af både spaniere og tilrejsende festivalgæster. Til alle fire koncerter var der dansk musik på programmet, nemlig Carl Nielsens 4. symfoni, Klarinetkoncert og Maskarade-ouverture foruden Niels W. Gades ouverture i højlandene. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  2 / 7
 • I spidsen for turnékoncerterne var den spanske dirigent Juanjo Mena, som er en af DR Symfoniorkestrets faste gæstedirigenter. Da publikum klappede orkestret frem til ekstranummer, kvitterede musikerne med ægte dansk nytårsstemning: H.C. Lumbyes Champagnegalop og Jacob Gades verdenskendte Tango Jalousie. Her overraskede Mena det spanske publikum ved at løbe ned i orkestret og spille 2. klarinet, mens musikerne spillede videre uden dirigent. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  3 / 7
 • Det kan være svært at finde tid og plads til at øve sig og holde formen ved lige, når man er på turné. Her har 1. solocellist Soo-Kyung Hong fundet et hjørne backstage, hvor hun kan varme op og tjekke, at instrumentet er kommet godt gennem rejsens skiftende temperaturer og fugtighedsgrader. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  4 / 7
 • Det kan også være en udfordring for musikerne at vænne sig til akustikken i en ny og ukendt koncertsal, hvor der som regel kun er kort tid til at holde prøve inden koncerten. Her er det 2. soloviolinist Gunvor Sihm, som benytter chancen for at prøve klangen af i Alfredo Kraus Auditoriet i Las Palmas. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  5 / 7
 • Når et orkester er på turné, tilbringer musikerne mere tid sammen end normalt – og med mange koncerter i træk bliver samspillet i orkestret ofte ekstra intenst undervejs. Her får solofløjtenist Ulla Miilmann en snak med soloviolinist Teresa La Cour bag scenen i Alfredo Kraus Auditoriet. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  6 / 7
 • På en lille del af DR Symfoniorkestrets turné deltog DR P2’s Mathias Hammer, som blandt andre. interviewede orkestermusikerne (her cellisten Jacob la Cour) til sin reportage om musikfestivalen, turnéen og musiklivet på De Kanariske Øer. Det hele kan høres i radioudsendelsen af DR Symfoniorkestrets koncert i Las Palmas, som sendes tirsdag aften 4. februar klokken 19.20 på P2. (Foto: Jakob Helmer Mørck)
  7 / 7