DR synger med lytterne midt i lørdagshandlen

Både Svendborg, Rudkøbing og Faaborg kommer til at genlyde af sang lørdag den 13. april, når DR Fyn tager fællessangen på turné til de tre byer.

Der er blevet sunget løs de seneste år, når DR Fyn har holdt fællessang i Odense Koncerthus. Nu gør man det også i tre byer i sendeområdet. Det er Ruth Kabel i rød kjole på scenen. Foto: Cindie Madsen.

De sidste seks år har DR Fyn sunget med lytterne i Odense Koncerthus hvert efterår – noget, som op imod 1200 sangglade fynboer har sagt ja tak til. Men i år behøver de ikke vente, til bladene er faldet af træerne, før de rømmer stemmen og oplader røsten.

Allerede lørdag den 13. april arrangerer DR Fyn en lille fællessangs-turné, hvor man tager rundt og synger med lytterne midt i lørdagshandlen. Sangarrangementerne foregår på Torvet i Svendborg, på pladsen ved SuperBrugsen i Rudkøbing og i Helios Teatret i Faaborg.

Ligesom ved fællessangen i Odense Koncerthus er det morgenvært og journalist Ruth Kabel fra DR Fyn, der er vært – sammen med hendes to sanglegekammerater, som hun kalder dem. Det er organist ved Vor Frue Kirke i Svendborg Povl Chr. Balslev og biblioteks- og musikskoleleder i Faaborg-Midtfyn Kommune Jesper Vognsgaard.

Arrangementerne er gratis, og i Svendborg og Rudkøbing kan man bare møde op og synge sammen med alle andre, mens DR Fyn i Faaborg har brug for, at man tilmelder sig på syngmedp4@gmail.com, fordi der er et begrænset antal pladser i Helios Teatret.

- Sidste år var vi rundt på en mindre fællessang-tur til tre fynske kirker, men det er første gang, vi arrangerer fællessang på byens torv, som vi gør her. Efter at vi har holdt fællessang i Odense, er vi blevet spurgt af flere, hvorfor vi kun arrangerer det i Odense, og det kan de godt have en pointe i. Så nu prøver vi det af, siger Ruth Kabel.

DR Fyns fællessang kommer samtidig med, at en sand bølge af fællessang skvulper ind over landet i disse år. I løbet af det seneste år har 16.000 for eksempel løst billet til at synge sammen med DR Pigekoret ved ’Min danske sang’-koncerter, og i kirker, cafeer, på spillesteder, skoler og mange andre steder, bliver der sunget løs for tiden.

Folk kan lide fællesskabet

- Jeg tror, det er fællesskabet, der opstår ved fællessangen, som folk godt kan lide. Der er noget helt særligt ved at synge sammen på samme tid, siger Ruth Kabel.

Mottoet for sangen på DR Fyn er igen i år, ’Det er svært at være sur, når man synger’ – og det er der noget om, mener Ruth Kabel.

Lørdag den 13. april er det forårssange, der skal synges, og fællessangerne kan se frem til både ’Køb blomster’ og ’Det er i dag et vejr’, men også mindre kendte forårssange, så deltagerne også kommer derfra med en ny sang, de måske ikke kendte.

Ruth Kabel, Povl Chr. Balslev og Jesper Vognsgaard vil fortælle lidt om teksterne og komponisterne undervejs, og efter planen dukker borgmestrene Bo Hansen, Tonni Hansen og Hans Stavnsager også op i hver deres by med en sang, der betyder noget for dem.

- Man kan sige, at det er en ekstra sangtur, DR Fyn er på. For det er også planen, at vi holder fællessang i Odense Koncerthus igen til efteråret. Lytterne er allerede begyndt at maile om, hvornår det er i år – ikke om vi holder det. Så lysten er stor, og vi kan allerede nu afsløre, at det bliver den 16. november, at fællessangen igen indtager Odense Koncerthus, siger Ruth Kabel.

Programmet for fællessang med DR Fyn lørdag den 13. april

10.00-10.30 Torvet i Svendborg

11.45-12.15 Pladsen ved SuperBrugsen i Rudkøbing

14.30-15.15 Helios Teatret i Faaborg

Facebook
Twitter