DR tæller ned til det tyske valg med flere programmer

DR skruer endnu mere op for sin dækning af det tyske valg. Fredag er der for eksempel premiere på 'Tyskland ifølge Gram' på DR2 og DRTV.

Steffen Gram er i den kommende tid vært på 'Tyskland ifølge Gram', der har premiere fredag den 3. september på DRTV og DR2. Foto: DR.

Det historisk vigtige tyske valg den 26. september er nu for alvor trådt ind i sin afsluttende fase. Det er fortsat helt åbent, hvem der skal afløse forbundskansler Angela Merkel, som stopper efter næsten 16 år som Europas ukronede dronning. Derfor skruer DR nu endnu mere op for sin dækning af valget.

Udover de daglige nyheder og reportager på tv, radio og dr.dk var der fredag den 3. september på DR2 premiere på ’Tyskland ifølge Gram’, hvor Steffen Gram stiller skarpt på den nyeste udvikling i valgkampen sammen med tre aktuelle gæster, som er placeret rundt omkring i hele Tyskland. Programmet sendes på DR2 og DRTV klokken 23.00 hver fredag i september, og sidste gang dagen efter valget - den 27. september.

Stjerne og striber

Hver fredag ligger en ny udgave af podcasten ’Stjerner og striber – ta’r til Tyskland’ klar på DR Lyd. Den sendes også på P1 hver søndag klokken 12.15. Her er intet for stort - eller småt - når DR’s korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue nørder igennem på den tyske valgkamp.

I dokumentaren ’Merkel – Mutti, Magten & Mændene’ følger Stéphanie Surrugue i Merkels fodspor for at forstå, hvordan den generte præstedatter fra Østtyskland forvandlede sig til Europas vigtigste kvinde og undervejs blev kaldt ”mandemorderen”, når hun udmanøvrerede magtfulde mændene omkring sig. Mød bl.a. Barack Obama, Helle Thorning-Schmidt, Jean-Claude Juncker og Lars Løkke Rasmussen. Sendes på DR1 torsdag den 23. september klokken 21.25 og kan også streames på DRTV.

Direkte valg på dagen

På selve valgdagen den 26. september er DR1 med direkte fra klokken 16.00 til 20.00 kun afbrudt af TV-Avisen klokken 18.30.

Kim Bildsøe Lassen er vært og følger sammen med DR’s korrespondenter og eksperter stemmeoptællingen og resultaterne fra Tyskland. Derudover følges valgdagen og resultaterne tæt med nyheder og reportager i 21 Søndag på DR1 og Deadline på DR2, der har udvidet sendetiden. Udviklingen i Tyskland vil naturligvis også blive fulgt tæt på dr.dk og i radioen.