DR tager på fire af årets største festivaler

Uanset om man ikke orker smat, tomme øldåser og væltede telte eller bare ikke nåede at få billet, så er der ingen grund til at fortvivle: DR bringer festivalstemningen helt ind i stuen.

NorthSide Festival 2016. Oplev stemningen, hør musikken og mød musikerne, når DR3 viser det bedste fra Northside festivalen 2016. Vært: Thomas Skov. (Foto: © Thorsten Iversen, Type 2)

Nedtællingen til nogle af årets helt store musikoplevelser er i gang. Allerede i denne uge tager den fremadstormende århusianske festival - NorthSide - hul på tre dage med et musikprogram i absolut topklasse - senere følger Tinderbox, Roskilde Festival og Smukfest. DR er på pletten både før, under og efter de fire festivaler - så for alle dem, der ikke kan være til stede på festivalerne, er der stadig gode muligheder for at få et brag af en festivaloplevelse.

Via et tæt samarbejde mellem DRs tv- og radiokanaler og net får brugerne daglige tilbud om livekoncerter, reportager, interviews, anbefalinger og spandevis af musik. Alle kan løbende holde sig opdateret om seneste nyt på de enkelte festivalers site på dr.dk: Dr.dk/northside, dr.dk/tinderbox, dr.dk/roskilde og dr.dk/smukfest. Og så er der også massiv dækning på de sociale medier.

NorthSide: 17. juni-19. juni

NorthSide er tre dage med internationale og danske navne i området Ådalen i Aarhus. Hele herligheden starter på fredag den 17. juni, og programmet byder bl.a. på store kunstnere, som Iggy Pop, Beck, The Chemical Brothers, Sigur Rós, Jake Bugg, Duran Duran, Lukas Graham, Alex Vargas og The Minds of 99.

Med vært Thomas Skov i spidsen, sender DR3 live fra en række udvalgte koncerter fra festivalen, og desuden sendes en times højdepunkter fra festivalen mandagen efter. Indtil videre kan man glæde sig til bekræftede livekoncerter med Alex Vargas, The Minds of 99 og Bloc Party – yderligere livekoncerter vil givetvis blive bekræftet i løbet af ugen.

Dr.dk dækker festivalen med anbefalinger, interviews, videoer med bl.a. smugkig backstage og ikke mindst livestreams fra udvalgte koncerter. Udover de ovenstående livekoncerter på DR3, der også streames på dr.dk, kan brugerne indtil videre glæde sig til livestreams med Jake Bugg og Unknown Mortal Orchestra.

’Musiktjenesten’ på P6 BEAT sender direkte fra NorthSide fra kl. 15.00-18.00 fredag, lørdag og søndag. Programmets to værter Rune Hedeman og Jacob Hinchely vil hver eftermiddag have gæster på besøg, sende reportere rundt på festivalpladsen og bringe NorthSide ud til alle de lyttere, der ikke selv er tilstede - både i radioen og på P6 BEAT’s sociale medier. Lytterne bliver bl.a. forkælet med livenumre fra den amerikanske gruppe Yeasayer og danske Velvet Volume. Også P3 sender en vært fra programmet ’Smag på P3’ til NorthSide, der sørger for at P3-lytterne også får en god festivaldosis fra NorthSide.

Tinderbox: 23. juni-25.juni

Sidste år blev en ny stor dansk festival født - Tinderbox. Festivalen løber af stablen i Tusindsårsskoven i Odense fra den 23.juni-25. juni, og på programmet finder man store danske og internationale navne som Rammstein, The National, Suede, Band of Horses, Volbeat, Saybia, Ukendt Kunstner og Dizzy Mizz Lizzy.

’Smag på P3' sender live fra Tinderbox med musik, interviews, reportager og masser af festivalstemning i din radio. Cathrine Nissen og Mads Gundersen er værter, og man kan lytte med hver dag fra torsdag til lørdag klokken 12.00-14.00.

P3 er også særdeles synlig på festivalpladsen. Kanalen får nemlig æren af hver dag at åbne MagicBox-scenen i en time, hvor P3-vært Pelle Peter Jensen underholder publikum inden tre forskellige upcoming dj’s hver får lov til at fyre den af og varme publikum op.

Med vært Thomas skov er DR3 og dr.dk også massivt tilstede på Tinderbox, hvor seere og brugere bl.a. kan glæde sig til livekoncerter og livestreams med store navne som The National, Suede, Saybia og The Sandmen. Mandagen efter Tinderbox’ afslutning sender DR3 også en times sammendrag fra festivalen.

Roskilde Festival: 25. juni-2. juli

Den legendariske festival løber af stablen fra Dyrskuepladsen fra 25. juni og på programmet finder man i år navne, som Red hot Chili Peppers, Neil Young, LCD Soundsystem, MØ, Tame Impala, PJ Harvey, New Order og Tenacious D.

På årets Roskilde Festival er det P6 BEAT, der tager styringen. Musiktjenesten på P6 BEAT sender direkte fra Roskilde med Rune Hedeman og Jacob Ege Hinchely fra kl. 15.00-18.00 onsdag til lørdag. Søndag den 3. juli kl. 15.00-18.00 samler de op med de bedste Roskilde-lytterhistorier og højdepunkter.

P3 er også tilstede på årets Roskilde Festival. Hver morgen er P3s reporter igennem fra Roskilde i ’Sommermorgen på P3’, hvor man kan forvente sommerhumør og alternative reportager i løbet af dagen.

Dr.dk giver brugerne et indblik i de største koncertoplevelser og et overblik over resten af de mange musikalske oplevelser på Roskilde Festival. Hver dag er der seneste nyt fra Roskilde, som går tæt på både de optrædende og festivalgæsterne – og så er der anbefalinger til festival-aktuelle kunstnere, som man også bør høre i sommerhuset, på badeferien eller kontoret.

Smukfest: 3. august-7. august

Smukfest ved Skanderborg byder i starten af august på et program med internationale navne som Sia, Rihanna, Sting, Jess Glynne, samt et hav af danske navne.

DR3 og dr.dk har allerede sikret sig rettighederne til at sende og streame live fra en række af koncerterne på dette års Smukfest. Seerne kan glæde sig til koncerter med kunstnere, som Jacob Bellens, Electric Guitars, Stine Bramsen, Julias Moon vs. Scarlet Pleasure, Lågsus, Go Go Berlin, Dizzy Mizz Lizzy, Saveus, Magtens Korridorer feat. Østkyst Hustlers samt TV-2 med special guests.

Petra Nagel og forsanger i Dúné Mattias Kolstrup er værter, når DR3 sender liveprogrammer med højdepunkter fra festivalen onsdag, torsdag og fredag i festivalugen. Dækningen rundes af med en times sammendrag fra festivalen, når Smukfest er lukket og slukket.

Med P3, P4 og P6 BEAT på plads i bøgeskoven, er DRs radiokanaler stærkt repræsenteret på årets Smukfest. ’Smag på P3’ sender endnu engang værterne Cathrine Nissen og Mads Gundersen på festival, der sender onsdag til lørdag fra kl. 12.00-14.00. P4 tager også del i løjerne, når ’Formiddag på 4’eren’ sender torsdag og fredag fra kl. 9.00.12.00. Lørdag overtager ’Holm og Povlsen’ stafetten i samme tidsrum. Programmet ’Debut’ på P6 BEAT sender fra Smukfest onsdag aften kl. 18.00-20.00 med Tilde Bang Hansen og Casper Bach Hegstrup som værter.