DR tager rundt i landet med udstilling om sorg

I samarbejde med Landsforeningen Liv&Død rejser DR rundt på en række biblioteker med en udstilling fyldt med smukke og rørende mindefortællinger. Der er også fire events tilknyttet 'Sammen om sorgen'.

Plakaten her er lavet af 23-årige Pernille Øster, der mistede sin lillebror i en ulykke. (Foto: Pernille Øster)

I samarbejde med Landsforeningen Liv&Død rejser DR rundt på en række biblioteker med en udstilling fyldt med smukke og rørende mindefortællinger. De i alt fire udstillinger inkluderer også et arrangement på hvert bibliotek, hvor man er sammen om sorgen og blandt andre kan møde forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen og folkene bag podcasten ‘Jeg plejede at tro på for evigt’. I løbet af efteråret og vinteren sætter DR fokus på sorgen i forbindelse med vandreudstillingen ‘De døde i vores liv’ og ved fire events på Dokk1 i Aarhus, Odense Bibliotek, Vejle Bibliotek og Sønderborg Bibliotek.

Rørende og lærerig aften

Om eventet siger redaktør Kåre V. Poulsen fra DR:

- Da vi sidste år holdt arrangementet i København, var det en smuk og meget stemningsfuld aften, hvor mennesker, billeder, fortællinger, litteratur og ikke mindst et stærkt nærværende samvær prægede aftenen. Som deltager ved de kommende arrangementer vil man kunne se frem til en både rørende og lærerig aften med indslag fra mange hjørner og en fælles samtale om et emne, som vi alle skal forholde os til: sorg, siger han.

Men hvorfor skal man mødes og være sammen om sorgen? Til det svarer Kåre V. Poulsen:

- Sorgen er almen og binder os sammen, og man skal ikke være specielt vis for at se, at netop samvær, samtale og mellemmenneskelig forståelse er noget af det, som kan lindre sorgen. Ikke for at få sorgen til at gå væk, men for at vi ikke skal føle os alene med den. På disse aftener vil generøse mennesker, som selv oplever sorg, dele deres indre liv med os andre for på den måde at ruste os alle sammen til at forstå og måske stå stærkere over for den sorg, som vi og vores nærmeste uvægerligt vil møde i vores liv, siger han.

Efter programpunkterne kan man besøge udstillingen, der vises i foyeren. Der vil blive serveret lidt snacks og drikkevarer i forbindelse med arrangementerne.

Du kan tilmelde dig de gratis events via mail til sorgbillet@dr.dk. Tilmelding er bindende.

De fire events er:

Dokk1, Aarhus: 15. oktober klokken 19.30-21.00

Odense Bibliotek: 25. november klokken 19-20.30

Vejle Bibliotek: 15. januar klokken 19.30-21.00

Sønderborg 20. februar klokken 19.30-21.00

Om udstillingen ‘De døde i vores liv’

I foråret 2018 opfordrede Landsforeningen Liv&Død alle efterladte til at dele deres måder at mindes en kær afdød på og modtog adskillige smukke og rørende mindefortællinger. Disse fortællinger, som består af både tekst og billeder er en del af udstillingen ‘De døde i vores liv’, der kan ses på fire biblioteker fra oktober og frem til februar 2020.

Udstillingen rummer blandt andet 45 danskeres personlige beretninger om sorg og minder og en installation bestående af en sorgklump, der er skabt af 23-årige Pernille Øster, der mistede sin lillebror, Jonas på 16 år, i en ulykke.

DR er medafsender på udstillingen og står bag en DR-lounge, der består af tv og radio med film- og lydklip fra DR’s mange udsendelser om sorg.

Redaktør Kåre V. Poulsen siger om udstillingen:

- Den smukke udstiiling 'De Døde i Vores Liv' består af bidrag fra danskere over hele landet, og derfor er det oplagt at tilbyde muligheden for at opleve den til flere byer rundt omkring i Danmark. Tilsvarende har DR's programmer, som kan opleves ved udstillingen, relevans og medvirkende fra hele Danmark, ganske som de bidragende parter, Landsforeningen Liv&Død og Børn, Unge & Sorg også har medlemmer over hele landet, som nu kan opleve udstillingen.

Udstillingen kan ses i følgende perioder:

  • Dokk1, Aarhus fra 11. oktober til 7. november.

  • Odense Bibliotek fra 9. november til 30. november

  • Vejle Bibliotek fra 15. januar til 4. februar

  • Sønderborg Bibliotek fra 6. februar til 29. februar