DR tager skolepraktikanter igen i Aarhus og København

Når DR tager elever i skolepraktik, bliver der typisk lavet et forløb for dem, hvor de laver en TV-Avis eller et magasinprogram i løbet af ugen. Lige nu søger DR både praktikanter til DR Byen og DR Aarhus i uge 43.

I alt kan 26 elever komme i skolepraktik i uge 43. Billedet er fra en tidligere praktikuge i DR Byen. (Foto: (C) DR)

Hvert år får DR en lang række henvendelser fra forældre og skoleelever, der går i 8.-10. klasse, om man kan komme i skolepraktik i DR, og hvornår det er muligt.

Gennem de sidste to år har DR været udfordret af corona og restriktioner, som har betydet, at praktikugerne ikke har kunnet gennemføres i samme omfang som tidligere i både København og Aarhus. Men det kan de igen nu, og for øjeblikket har DR to jobopslag ude, hvor unge kan søge om at komme i praktik i DR som journalist eller fotograf/klipper i ugen efter skolernes efterårsferie, uge 43.

I DR Byen i København er der plads til 12 engagerede skoleelever fra 8.-9. klasse fra den 24.-28. oktober, mens DR Aarhus søger 14 interesserede skoleelever fra 9.-10. klasse i samme uge.

- DR får rigtig mange henvendelser om skolepraktik hvert år, og dem er vi rigtig glade for. DR har desværre ikke ressourcer til at have skoleelever i praktik hver uge. Derfor samler vi alle kræfter en gang om året, hvor skoleeleverne så bliver tilbudt et grundigt forløb. På den måde kan eleverne få et klart indtryk af, hvordan det er at arbejde som journalist eller fotograf/klipper, forklarer HR- og uddannelseskonsulent Mette Vangkilde fra DR HR.

Producerer en TV-avis eller magasin

Ved skolepraktikugen i DR Byen skal eleverne producere en TV-Avis, mens eleverne i Aarhus skal skrue et mini-magasinprogram sammen. Undervejs får de undervisning og hjælp af DR-journalister, fotografer og teknikere.

- Begge steder kommer eleverne til at producere TV-indslag, både i studiet og i marken, ligesom DR-medarbejdere vil fortælle om deres arbejde og instruere eleverne, så de på egen hånd kan forberede, vinkle og producere indslag, siger Mette Vangkilde.

I København, hvor skolepraktikken kunne gennemføres sidste år, var det for eksempel TV-Avisens vært Erkan Özden, der gav feedback på elevernes produktioner. Skoleeleverne fik også en rundvisning i DR Byen.

- Som stort mediehus er det oplagt, at DR tager skoleelever i praktik og giver dem et indtryk af, om journalistik eller arbejdet som fotograf/klipper er noget, de måske vil arbejde med i fremtiden. Samtidig er ugen selvfølgelig også en god lejlighed for DR til at vise, hvordan vi arbejder og tale med de unge om det, siger Mette Vangkilde.

For at komme i betragtning skal man skrive en kort ansøgning til DR og også lave en kort videopræsentation af sig selv på højst to minutter.

- Både elever og forældre spørger tit, om man kan komme i praktik i andre uger end i uge 43, fordi skolerne i deres kommune måske har lagt skolepraktikken på et andet tidspunkt. Det kan man desværre ikke umiddelbart, men vores erfaring er, at flere skoler giver lov til, at man får praktikforløbet i DR, når vi holder det. Så brænder man for det, vil jeg da opfordre til, at man spørger på sin skole, om det er ok, man søger, siger Mette Vangkilde.

Fristen for at søge om skolepraktik i DR Byen er den 18. september, mens fristen for at søge om pladserne i Aarhus er den 25. september.