DR TV: Nye programmer i sommerperioden

Selvom sommeren ikke er højsæson for tv-sening, har DR alligevel en bred vifte af tilbud til seerne. Også i sommeren sender DR en lang række nye programmer.

  • Lige nu er der masser af VM-bold fra Sydafrika. DR1 sender 11 kampe live, og der samsendes med DR HD, så danskerne blandt andet kan se Danmark-Japan i knivskarp opløsning. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Anne køber ind i delikatesseforretninger og tager på indkøb i et af de store spanske supermarkeder, som er et kapitel for sig. (Foto: Egon Rix © Type 1)
  • Anne køber ind i delikatesseforretninger og tager på indkøb i et af de store spanske supermarkeder, som er et kapitel for sig. (Foto: Egon Rix © Type 1)
  • Professor i filosofi Vincent F. Hendricks stiller skarpt på nogle af tidens store eksistentielle spørgsmål og etiske dilemmaer i sit politikerfrie debathjørne. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Professor i filosofi Vincent F. Hendricks stiller skarpt på nogle af tidens store eksistentielle spørgsmål og etiske dilemmaer i sit politikerfrie debathjørne. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 5

Selvom sommeren nu engang ikke er højsæson for tv-sening, har DR alligevel en bred vifte af tilbud til seerne

.

Også i sommerperioden sender DR TV en lang række nye programmer.

DR1: Historiens vingesus, havehygge og lækkerbiskner

På DR1 tager Troels Kløvedal fra den 5. juli seerne med på en spændende og dramatisk tur igennem den danske flådes 500-årige historie, fra Slaget i Køge Bugt til Galathea-ekspeditionerne. Serien består af syv jubilæumsprogrammer, hvoraf det første er et 35 minutters interview med Dronning Margrethe, der fortæller om sit og kongefamiliens nære forhold til søen og Søværnet. I den mere musikalske ende inviterer Helge Engelbrecht tre fredage i træk danske popartister og et stort publikum til 'Sommersang i Mariehaven' ved Ansager.

'Sommervejret' sender i år med studierne i Nyhavn som base, hver dag med de nyeste prognoser og opdateringer på vejret, ny viden om det forunderlige vejr og konkurrencen om ugens vejr-præmie - jævnligt krydret med indslag ude fra det danske sommerland.

Mette Blomsterberg laver lækre kager og desserter i 'Det søde liv', Jamie Oliver byder seerne med på en rejse rundt i Italiens skønne madunivers, og Søren Ryge fortæller i sin sommergrønne have. Der er også live-tv for børnene på alle hverdagsmorgener i skoleferien, når Ramasjang Live-værterne blænder op for 'SommerSummarum'- dette år sendt fra Tiøren på Amager samt fra Århus.

På drama-siden tilbyder DR1 blandt andet familiedramatik i form af anden sæson af den britiske eventyrserie 'Merlin - den unge troldmand'. Når grillen er slukket og solen gået ned, kan seerne desuden finde en lang række miniserier samt to nye længere fiktionsserier på DR1, henholdsvis den canadiske dramaserie 'Vilde Roser' fra 2009, om kampen mellem den magtfulde McGregor-klan, der har tjent en formue på olie, og familien Henry, der sidder i gæld til op over begge ører, samt den humoristiske detektivserie 'McBride' med den amerikanske skuespiller John LaRoquette, som mange seere vil kende bl.a. fra de populære serier 'The Practice' og 'Night Court', i titelrollen.

DR2: Temaaftener, tapas, Tudors og kendte fædre

På DR2 kan seerne blandt andet opleve nogle af Danmarks skønneste badehoteller, komme på visit i nye 'Drømmehaver' og til Spanien med 'AnneMad'. På lørdage er der som vanligt temaaftener - og denne sommer er emnerne så forskellige som reklamer, casting, Roskilde og åbne forhold. Serien 'Moderne Klassikere' går bagom tilblivelsen af nogle af de største musikhits med skandinavisk islæt i nyere tid - f.eks. Metallica's 'Enter Sandman'.

Også tilværelsens etiske dilemmaer beskæftiger DR2 sig med sommerperioden, i form af debatprogrammet 'Kontrovers', hvor professor i filosofi og logik, Vincent F. Hendricks, har samlet en perlerække af debattører på kunstmuseet Aros i Århus, hvor han selv har rollen som vært og ordstyrer, mens de helt store spørgsmål om liv og død er centrale i den gribende dokumentar 'Den største sejr' - om cykelrytteren Brian Holms kamp mod kræften.

I sommerens løb sætter DR2 i serien 'Sådan er fædre' også fokus på den store omvæltning det er at blive far. Kendte danske mænd - blandt andre DR2's egen Bonderøven, overborgmester Frank Jensen og fotomodellen Oliver Bjerrehuus - løfter på humoristisk vis sløret for, hvordan de reagerede, da en lille ny revolutionerede deres liv.

På DR2 kan danskerne desuden se nye afsnit af dramaserien Tudors samt den nye krimiserie 'Brotherhood' og nye afsnit af 'Paradox' og 'Montalbano'.

Dokumentartilbud i sommertiden

På DR2 kan man på alle hverdagsaftener se markante dokumentarserier efter Deadline 22.30, blandt andet med den anerkendte dokumentarist Louis Theroux. DR2 Dokumania sender blandt andet Max Kestners 'Drømme i København' og 'Fog of War', det nye DR2 Dokumania After Dark om mandagen sender 'Med far på ecstasy', 'Kokainkrigen i Miami' og ' Anvil - det glemte heavyband '. Dokumentarlysten kan desuden også stilles på DR1, når Horisont hver mandag udkommer i en specialudgave med en række af de bedste, udenlandske dokumentarer.

Sportssommer

Sommeren 2010 står som bekendt i sportens tegn. Lige nu er der masser af VM-bold fra Sydafrika. DR1 sender 11 kampe live, og der samsendes med DR HD, så danskerne blandt andet kan se Danmark-Japan i knivskarp opløsning. Desuden fortæller DR1 hver dag de vigtigste historier fra VM i magasinet 'VM Studiet' kl. 19.30. Derefter er det tid til Tour de France, som DR1 igen i år dækker hver aften i Aftentouren, og lidt senere på sommeren står den på det danske etapeløb, Post Danmark Rundt. På DR2 kan danskerne i hele uge 30 desuden følge med i EM i atletik direkte fra Barcelona. 

Film til sommeraftenerne

Selvom vejret forhåbentlig inviterer mere til udendørs hygge og grill, er der ikke desto mindre en bred vifte af filmtilbud på DR1: På fredage sendes 'Mean Machine' med Vinnie Jones, kendt fra flere af Guy Ritchies film, 'Rush Hour' med kung fu-stjernen Jackie Chan, komedien 'The 50 First Dates' med Drew Barrymore og Adam Sandler, spoof-komedien 'Epic Movie', kærlighedsdramaet 'Cruel Intentions' med Reese Witherspoon og Sarah Michelle Gellar, thrilleren ' The Forgotten' med Julianne Moore, thrilleren 'Suspect Zero' med Ben Kingsley og Aaron Eckhart, gyseren 'Anaconda' og det psykologiske drama 'Mr. Jones'med Richard Geere og Lena Olin.

Lørdagsfilmene gennem sommeren er bl.a. 'Tordenhjerte' med Val Kilmer, actionthrilleren 'The Assignment' med Aidan Quinn og Donald Sutherland, Luc Besson's 'Jeanne d'Arc' med Milla Jovovich, thrilleren 'The Deep' med Nick Nolte og Lou Gossett Jr., dramaet 'A Little Trip to Heaven' med Forrest Whittaker og Peter Coyote samt thrilleren 'The Client'med Susan Sarandon og Tommy Lee Jones.

Nyhederne holder kadencen

DR TV's nyhedsudsendelser kører selvfølgelig for fuldt blus i sommerperioden. Danskerne kan hver dag blive opdateret med de vigtigste nyheder i Deadline 17.00 eller Deadline 22.30 på DR2, de to daglige TV-Aviser på DR1 eller ved at tune ind på DRs nyhedskanal, DR Update.

Facebook
Twitter