DR tyvstarter digitalt projekt for børn på Folkemødet

DR dækker Folkemødet på Bornholm intenst i radio, tv og på dr.dk, så hele landet kan være med, og i Allinge er der også masser af tilbud på DR’s scene.

Der var godt gang i DR-scenen ved Folkemødet sidste år, og i år vil bornholmske skolebørn blandt andet tyvstarte DR-projektet ’ultra:bit’ i en underholdende quiz i børnehøjde om kodning og teknologi. (Foto: Anders Beier.)

Når titusindvis af mennesker i alle aldre mødes til debatter ved Folkemødet på Bornholm fra den 14. til den 17. juni, giver DR i høj grad alle mulighed for at følge med. Både hvis man selv er til politikfestival på solskinsøen, og hvis man for eksempel befinder sig i Frederikshavn, Lemvig eller Nakskov og gerne vil følge debatterne midt i Østersøen.

DR dækker Folkemødet med omkring 30 radio- og tv-programmer og -indslag på DR1, DR2, P1, P3, P4 og dr.dk. For eksempel sender både TV-Avisen, DR1’s politiske magasin ’Langt fra Borgen’, ’Debatten’ og ’Deadline’ på DR2, ’Mads & Monopolet’, ’P1 Debat’, ’Bagklog’ på P1, ’Stegger og Toft’ på P3, ’Klog på sprog’ og ’Shitstorm’ på P1 fra DR’s scene i Allinge. P4 Bornholm dækker selvsagt også Folkemødet intenst gennem alle dagene, før og efter.

DR prioriterer at dække begivenheder i hele landet højt. Derfor rykker vi også gerne nogle af DR’s faste programmer ud af studierne, når det giver god mening og kan tilføre dem noget ekstra. Det kan det helt bestemt under Folkemødet på Bornholm. Paraderne er nede og stemningen noget helt særligt, når politik bliver diskuteret i korte ærmer på en havnemole. Det giver tit en bedre politisk debat, og det kan mærkes gennem tv-skærmen og i radioens højttalere,” mener direktøren for DR Danmark, Anne-Marie Dohm.

Videnskab og aktuel mediedebat

DR-scenen i Allinge vil folkemødegæsterne kunne følge tilblivelsen af programmerne, men DR byder også på en stribe debatter og aktiviteter, som alene finder sted dér. Fra scenen vil det ikke mindst handle om børns digitale kompetencer, videnskab og aktuel mediedebat i løbet af de fire dage.

For nylig løftede DR sløret for et storstilet lærings- og undervisningsprojekt ’ultra:bit’. Det er støttet af Industriens Fond og store dele af undervisningsverdenen, og projektet sikrer, at elever, der til sommer starter i 4. klasse, i løbet af de næste to år vil få en micro-computer i hånden, som de kan bruge til at udvikle digitale færdigheder og lære kodning gennem leg og undervisning.

Torsdag på Folkemødet tyvstarter Ultra-vært Sofie Østergaard og to bornholmske børnehold ’ultra:bit’, når de går på scenen i en underholdende quiz om kodning og teknologi i børnehøjde.

Musikalsk debat-battle

’Live fra Borgen’ torsdag aften tager debatten om børn i dag er for dårligt opdragede, mens ’Deadline’ fredag holder musikalsk debat-battle. Her sætter værter fra DR2’s ’Deadline’, debattører og DR-musikere strøm til ’Land mod by’-debatten sammen med blandt andre forfatter Hanne-Vibeke Holst, politisk kommentator Jarl Cordua og medlem af Østkyst Hustlers, Nikolaj Peyk.

DR-scenen åbner allerede torsdag klokken 14.00, når tre politikere begrunder deres valg af perler fra den danske sangskat – akkompagneret af DR Vokalensemblet og et sangglad publikum, og fra DR-scenen vil P3-værterne Anders Stegger og Julie Toft også holde ’P3’s politiske køreprøve’, hvor markante politikere er til stopprøve i grundlæggende politiske færdigheder.

Kulturminister Mette Bock (LA), DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn, forhenværende minister og EU-kommissær Connie Hedegaard og en række mediefolk tager debatten, om danske medier er for afhængige af globale tjenester som Facebook og YouTube, ligesom vært Adrian Hughes i ’Klog på sprog’ holder ”folkemøde-bullshit-banko” og taler med gæster om ord, som politikere og meningsmagere slynger om sig med på Folkemødet.

2018 står i videnskabens tegn i DR – og det kommer gæsterne i Allinge også til at kunne mærke. DR giver blandt andet mulighed for, at man kan iføre sig virtual reality-briller og tage turen gennem et helt menneskeliv på få minutter.

DR Danmarks direktør Anne-Marie Dohm glæder sig til at præsentere lytterne og seerne for debatterne.

”Sidste år lavede Analyse Danmark en undersøgelse, hvor man spurgte befolkningen, om DR bør prioritere Folkemødet på Bornholm. Her svarede tre ud af fire, at DR bør dække Folkemødet, så danskerne kan følge med – uden selv at være til stede. Der er næsten ikke en holdning eller et synspunkt, der ikke er repræsenteret i løbet af de fire dage i Allinge, og det glæder vi også til at spejle og gengive,” siger hun.

Facebook
Twitter