DR udnævner sin første historie- og kongehuskorrespondent

Som DR’s nye historie- og kongehuskorrespondent skal Cecilie Nielsen styrke DR’s dækning af Kongehuset med sin historiske faglighed og indsigt i Kongehusets betydning for danskerne og det danske samfund. Samtidig fortsætter Cecilie Nielsen som vært og tilrettelægger på DR’s historieprogrammer.

Cecilie Nielsen bliver DR's første historie- og kongehuskorrespondent. (Foto: © Rune Pedersen)

Historiker Cecilie Nielsen bliver DR’s første historie- og kongehuskorrespondent. 36-årige Cecilie Nielsen har en bachelor i historie fra Københavns Universitet og har allerede 10 års erfaring som tilrettelægger og vært på DR. De seneste to år har Cecilie Nielsen blandt andet været en fast del af DR’s ekspertpanel til de store kongelige begivenheder som H.M. Dronning Margrethes nytårstale, Regeringsjubilæet og senest kroningen af Kong Charles i Storbritannien. Og nu bliver hun altså også DR Nyheders historie- og kongehuskorrespondent.

Om valget af Cecilie Nielsen siger ledende redaktionschef Kirsten Marie Svendsen:

- Kongehuset er en del af vores kulturarv og identitet. Det er et stofområde, der samler danskerne og som samtidig også skaber debat om privilegier, traditioner og fornyelse. For DR er det en vigtig journalistisk ambition at dække Kongehuset med stor faglighed, nysgerrigt og kritisk, og ikke mindst at tilføre den historiske kontekst, der giver os alle en forståelse af Kongehusets betydning for det danske folk og samfund. Den opgave er Cecilie Nielsen den helt rigtige til at løfte.

I rollen som historie- og kongehuskorrespondent skal Cecilie Nielsen være med til at styrke DR’s dækning af monarkierne i både Danmark og resten af Europa. Det gælder både i den daglige nyhedsformidling samt til de store royale begivenheder.

Historie tættere på danskerne

Selv siger Cecilie Nielsen om sit nye korrespondentjob:

- Jeg glæder mig til at være med til at sætte de historiske perspektiver på kongehuset og til at bringe historiestoffet som helhed tættere på danskerne. ’Historie’ er ikke kun begivenheder i fortiden, men også måden vi taler om fortiden på, og en bevidsthed om præcis det, har efter min mening aldrig været mere vigtig end nu. Jeg er enormt stolt over at få de muligheder, der ligger i rollen som historie- og kongehuskorrespondent.

Ved siden af den nye titel som historie- og kongehuskorrespondent hos DR Nyheder, fortsætter Cecilie Nielsen i sin kendte rolle som tilrettelægger og vært på en række af DR’s historieprogrammer, som for eksempel ’Gåden om’, hvor der er flere nye sæsoner på vej.

Cecilie Nielsen er en særdeles erfaren formidler af den danske historie og det kongelige stof. Hun har været vært på flere store historiske serier som ’Gåden om Danmarks første konge’, ’Gåden om Odin’ og ’Ekspeditionen – på sporet af Vitus Bering’. Derudover er Cecilie Nielsen også vært på en af landets mest populære historie-podcast ’Dronningeriget’, der dyrker historier med forbindelse til den royale magt i Danmark fra et kvindeligt perspektiv.