DR udstiller naturbilleder med wow-effekt

Som en del af DR’s naturtema i 2020 har befolkningen kunnet deltage i naturfotokonkurrencen ’Vis os vores natur’. Nu kan du gratis opleve de 27 vinderbilleder på en stor udstilling.

  • I alt blev der indsendt 23.217 naturbilleder til konkurrencen
  • Det er alle de 27 vindere, der er udstillet.
  • Udstillingen og fotokonkurrencen er en del af DR’s tema ’Vores natur’ i 2020, som sætter fokus på den danske natur.
  • - Vi håber på at kunne inspirere flere til at tage ud og opleve vores natur og lære den endnu bedre at kende, siger Jonas Frithjof Bodin Selberg.
  • Botanisk Have ligger lige i området ved Rosenborg Slot og tæt på Nørreport Station i København.
1 / 5

Efter nogle travle uger for juryen i fotokonkurrencen ’Vis os vores natur’ er DR klar med fotoudstillingen ’Vores vilde vidunderlige natur’ i Botanisk Have i København, hvor vinderbillederne fremvises.

Den nationale fotokonkurrence, som startede lige før påske, kulminerede for nyligt med kåringen af 27 pletskud ud af 23.217 indsendte naturbilleder til konkurrencen. Der er kåret fire vinderbilleder hos DR København, to hos DR Bornholm samt tre billeder i hvert af DR’s øvrige distrikter.

- Udstillingen er resultatet af mange måneder, hvor danskerne har været på opdagelse i naturen. De fleste har i dag en telefon, der kan tage billeder, så på den måde har alle kunnet være med. Derfor har vi både vindere som 23-årige Julie fra Frederikshavn, men også 81-årige Benny i Ballerup. Det er imponerende, hvad danskerne har fanget med deres kameraer, siger projektleder Jonas Frithjof Bodin Selberg fra DR Kampagner i Events og Partnerskaber.

Udstillingen og fotokonkurrencen er en del af DR’s tema ’Vores natur’ i 2020, som sætter fokus på den danske natur. ’Vores Natur' er et landsdækkende partnerskab mellem DR, Friluftsrådet, Danske Naturhistoriske Museer og Naturstyrelsen, som ønsker at engagere og invitere danskerne ud i naturen.

- Vi håber på at kunne inspirere flere til at tage ud og opleve vores natur og lære den endnu bedre at kende. Juryen har i udvælgelsesfasen haft særligt fokus på de billeder, der har en wow-effekt, så man efter udstillingen står tilbage med en oplevelse af, at ’kan jeg virkelig opleve det her udenfor min hoveddør?’. På den måde har konkurrencen været en god måde at opfordre danskerne til at tage ud i naturen og dokumentere alle de vilde ting, der sker lige for næsen af os, siger Jonas Frithjof Bodin Selberg.

Masser af naturindhold

Foruden udstillingen i Botanisk Have har DR i forbindelse med naturtemaet præsenteret en lang række naturindhold på alle DR’s platforme. Det har blandt andet været tv-serierne ’Vilde vidunderlige Danmark’ og ’Giv os naturen tilbage’. Sidstnævnte er med vært Frank Erichsen, som også er kendt fra tv-programmet ’Bonderøven’. I efteråret og efterårsferien kan danskerne desuden opleve naturen ved initiativer som Vild mad og Nat i naturen.

- I løbet af året har DR udgivet et stort og varieret tilbud af indhold om den danske natur på både tv, radio og digitalt. Vi har oplevet en stor interesse for temaet, og vi opfordrer danskerne til at fortsætte nysgerrigheden på naturen. Der er stadig masser af spændende natur-aktiviteter at deltage i rundt om i landet i ’Vores Natur’, siger Louise Fabricius Aagaard, tværgående redaktør i DR Medier.

Udstillingen ’Vores vilde vidunderlige natur’ er gratis og kan opleves i Botanisk Have i København frem til og med søndag den 8. november 2020.