DR Ultra får nye nørder

Når den nye sæson af ’NØRD’ starter på søndag, er det med to nye værter. Også formatet bliver noget anderledes, end seerne kender det.

Camilla Adam og Thor Guldager skal fremover være ansigterne udadtil i ’NØRD’. Foto: Michael Hvilhøj.

’NØRD’ er tilbage, men det er ikke helt, som seerne kender det fra tidligere. Den klassiske naturvidenskab er skubbet i baggrunden til fordel for teknologien, og til at løfte det er der hentet to nye værter ind.

Camilla Adam og Thor Guldager skal fremover være ansigterne udadtil, når ’Nørd’ hver søndag udkommer i det nye format, som skal gøre børnene klogere på teknologien, der omringer dem.

”Jeg har aldrig lavet noget lignende før, så jeg glæder mig enormt meget. Jeg vil vildt gerne gøre især piger nysgerrige på teknologien. Og ikke kun brugen af det, men også det, der ligger bagved. Det kunne være fedt at blive en rollemodel for dem i den retning,” siger Camilla Adam.

Thor Guldager supplerer:

”Det er fedt, hvis vi kan være med til at give børn et nuanceret forhold til teknologien og lære dem at skabe med teknologi og ikke bare forbruge det. Der er ikke noget galt med at forbruge teknologi, for det skal vi, og det kommer vi til, mere end vi allerede gør nu. Men det er super vigtigt at få børnene udstyret med en kritisk sans så tidligt som muligt,” siger han.

Teknisk baggrund

Thor Guldager har en bachelor i digital design og en kandidat i kommunikationsdesign. Han har været i praktik som grafiker i DR, hvor han også efterfølgende blev tilknyttet som freelancer.

Camilla Adam er i gang med en civilingeniøruddannelse, som hun har taget orlov fra for at tiltræde værtsrollen. Hun har erfaring med udvikling og programmering af robotter og har gennem sin uddannelse stor viden om forskelligt hardware og software.

Det er første gang, ’NØRD’ får teknologisk funderede værter, og det er også første gang, programmet har en kvindelig vært. Den daglige redaktør på ’NØRD’, Rolf Torbøl Rohde, er da også meget tilfreds med programmets nye frontfigurer.

”Det har førhen været et meget drenget format, men Camilla kan som kvindelig nørd appellere til en helt ny del af målgruppen,” siger han og fortsætter:

”Thor er en multikunstner, som spiller musik og kan lave animationer og grafik. Han er formsproget på alt, hvad man kan med teknologien og samtidigt er han utroligt sikker i sin levering. Camilla er den frie fugl, som er super-engageret og skarp i de teknologiske ting, vi beskæftiger os med.”

Når kameraerne er slukkede, og Thor Guldager sidder med animationer og grafik, er Camilla Adams rolle først og fremmest at kigge på de tekniske aspekter i nye projekter og vurdere, om det er værd at give sig i kast med.

Nyt format

Gennem de nye værter fokuserer ’NØRD’ i højere grad på teknologi frem for naturvidenskab. En uundgåelig udvikling, mener redaktør for DR Ultra, Christoffer Viskum Ebbesen.

”Tiden er i høj grad moden til, at vi skal beskæftige os med teknologi. Børn bruger teknologi mere og mere, men ligesom alle os andre forstår de mindre og mindre af den. Derfor er det et naturligt skridt at tage for ’NØRD’,” fortæller han og uddyber:

”’NØRD’ skal inspirere børnene til at blive nysgerrige og opsøge viden, så de kan blive klogere på de ting, de omgiver sig selv med. Vi skal for eksempel have dem til at tænke over, hvorfor deres telefon kan regne ud, hvor de står henne i øjeblikket eller hvor hurtigt, de cykler.”

Udover det nye teknologi-tema bevæger ’NØRD’ sig i den nye sæson også væk fra det klassiske flowformat med længere programmer og kommer i stedet til at lave en blandet pakke af indhold med korte videoer og dertilhørende opslag på sociale medier. Det gøres, så man hurtigere kan omstille sig og sørge for, at indholdet tager udgangspunkt i noget aktuelt. Og det glæder den mandlige del af værtsholdet.

”Jeg synes, det er en kæmpe luksus, at det er vores eget format, og at vi får lov til at starte på en frisk. Så jeg glæder mig helt vildt til at se det hele tage form og blive til sit eget program, som forhåbentligt bliver succesfuldt,” siger Thor Guldager.

’NØRD’ kan ses første gang på søndag den 16. september på DR Ultra klokken 18.25 eller på DRTV fra klokken 6.00 samme morgen. Programmet sendes hver søndag hele efteråret.

Facebook
Twitter