DR undersøger 25 års drab i Danmark

DR’s Undersøgende Databaseredaktion har set nærmere på de 1.338 drab, der er begået i Danmark de sidste 25 år, og det kommer der en række artikler ud af på dr.dk den næste tid.

DR’s Undersøgende Databaseredaktion har set nærmere på drab i Danmark i 25 år.

Mediernes interesse for drab har aldrig været større. Danskerne sluger ”true crime” som podcast, ser krimiserier på Netflix og fulgte hvert et skridt i efterforskningen af drabet på Kim Wall i medierne.

Men er antallet af drab egentlig stigende? Hvor og hvordan foregår de? Hvem står bag? Og hvordan straffer vi, som retssamfund den ultimative forbrydelse? Det er spørgsmål, der sjældent besvares. Blandt andet fordi de færreste har et overblik.

Men nu har DR’s Undersøgende Databaseredaktion ved hjælp af tusindvis af artikler og offentlige kilder skabt et helt unik datasæt, der viser detaljerede oplysninger om 1.338 drab i perioden 1992-2016 i Danmark.

De første artikler kom på dr.dk lørdag, og endnu flere er på vej i den kommende uge.

Gå på opdagelse i fordomme

Projektet kaldes ’Drab i Danmark’, og det inviterer læserne til at gå på opdagelse i fordomme og forestillinger om drab i forskellige interaktive løsninger, der blandt viser hvor i landet drabene har fundet sted, hvem der er den typiske gerningsmand, og hvordan han/hun er blevet straffet.

DR’s Undersøgende Databaseredaktion har gennemgået tusindvis af artikler som, efter at de er blevet valideret og krydstjekket. Det er blevet til en helt unik database med flere end 28.000 forskellige, detaljerede oplysninger om 25 års drab. Ved drab forstås episoder, hvor en person er død som følge af andre menneskers aktive voldshandling.

Facebook
Twitter