DR vælter sig i erotiske noveller

Seerne, lytterne og brugerne har haft stor skrivekløe, efter at DR opfordrede til at deltage i en konkurrence om at skrive erotiske noveller. Der er kommet 605 til DRs mailboks.

Interessen for at skrive erotiske noveller har været enorm.

Da sommeren var allerhedest, kom DR K og DR Læseklubberne med en opfordring. Forsøg dig med at skrive en erotisk novelle – præmien er en uges skrivekursus på Vallekilde Højskole, og at din novelle bliver trykt i magasinet ’Tidens Kvinder’.

Anledningen var, at DR K holdt ’Forførende sommer’ og også har haft fokus på erotisk litteratur i en stribe programmer de seneste uger. Opfordringen udløste en sand skrivekløe blandt DRs seerne, lyttere og brugere, og i løbet af den seneste tid er der væltet ikke færre end 605 bud på erotiske noveller ind i DRs mailboks.

”Vi er nærmest blæst bagover, at der er kommet så mange. Vi har tidligere opfordret folk til at sende udkast til krimier, og da fik vi omkring 100 forslag,” forklarer redaktør Lene Steinbeck fra DR Læseklubberne.

Hun er især overrasket, fordi redaktionen havde troet, at det ville kræve lidt overvindelse for folk at skrive erotisk.

”Den første novelle kom allerede 20 minutter efter, at vi havde udskrevet konkurrencen. Denne gang har konkurrencen godt nok også varet lidt længere, end krimikonkurrencen gjorde, men forklaringen på de mange noveller er nok også, at seksualitet og fantasier er så alment, og at de fleste kan være med,” siger Lene Steinbeck.

Nogle har skrevet, at de aldrig har prøvet at skrive på den måde før. Andre har sendt 18 erotiske noveller på én gang.

”Jeg føler, at emnet virkelig har appelleret bredt. Der er både ældre damer i Nordsjælland, elektroingeniører i Randers og 19-årige fyre fra Aalborg, der har sendt noveller, og nogle skriver, at de har haft novellerne liggende i skuffen længe, og nu endelig har fået en mulighed for at vise dem til andre,” siger Lene Steinbeck.

 

Alle, der har skrevet ind – og alle andre interesserede, har en mulighed for at nærstudere nogle af novellerne, få flere skrivetips og møde dommerne og formentlig nogle af forfatterne, når DR er med på Bogforum fra den 7.-9. november i Bella Center i København.

”Vi har også allerede fået flere henvendelser fra flere forlag, der overvejer at udgive novellerne, og her hjælper vi med at formidle kontakten. Der er ingen tvivl om, at de erotiske noveller også er et kæmpe studium i folks seksualdrift og feticher,” siger Lene Steinbeck.

Vinderne har netop fået besked i denne uge, og vindernovellerne er netop blevet lagt ud på dr.dk, ligesom de bliver lagt ud til podcast.

Novellerne har maksimalt skullet være på fire sider, og et dommerpanel bestående af redaktionschef Helle Hartz fra Tidens Kvinder, forlæggeren Karsten Nielsen fra Metropolitan eBooks og forfatteren Simon Fruelund har de seneste uger trawlet dem i gennem og udpeget de tre bedste.

Kommer på dr.dk og podcast

”Vi kan tydeligt se, at lysten til at skrive er derude, og at folk gerne prøver kræfter med det, hvis de får en ramme. Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi forsøger os med det,” siger Lene Steinbeck.

DR Læseklubber har undervejs i forløbet givet gode råd til, hvordan man skriver godt, og hvad der skal til for at lave en god, erotisk novelle.

Hun har lavet lidt sjov statistik på de erotiske noveller. For eksempel går pigerne langt mere i nederdel i novellerne, end de gør på gader og stræder. Navne som Christian, Louise, Anna, Nicolai og Sara optræder oftere end andre, og så er tirsdag og torsdag åbenbart de mest usexede dage, mens mandag – måske lidt overraskende – er den dag, hvor der sker mest på lagenerne. I novellerne, vel at mærke.

Flere i nederdel end normalt

Facebook
Twitter