DR Vejret bevæger sig rundt i sommerlandet

DR Vejret rejser fra den 1. juli ud i det danske sommerland i vejrbilen for at sende ’Vores Sommervejr’. DR og vejrværterne vil være til stede i syv byer – fra Løkken i Nordjylland til Gudhjem.

I år vil Søren Jacobsen, Louise Gade Sig, Christian Cherry og Nina Bendixen møde seerne både foran og bag skærmene ude i det danske sommerland. Her ses de sammen med vejrvært Mikael Jarnvig, der dog bliver hjemme. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Fra uge 27 til 32 sender DR Vejret live fra skønne, danske byer med start i Karrebæksminde på Sydsjælland. De følgende seks uger bevæger vejrbilen sig gennem det sommerlige Danmark og ender på Bornholm.

- Med ’Vores Sommervejr’ flytter vi vores vejrstudie ud i landet under åben himmel – helt tæt på mennesker og begivenheder, for at møde og samle befolkningen om sommervejret, fortæller Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter.

Over sommeren samler DR Vejret ikke kun seerne foran tv-skærmene hjemme i stuerne, men også rundt om vejrbilen. I år vil Søren Jacobsen, Louise Gade Sig, Christian Cherry og Nina Bendixen møde seerne både foran og bag skærmene ude i det danske sommerland.

- Det er uhøjtideligt tv i alt slags vejr, hvor der både bliver nørdet vejrsigter og delt gode historier mellem vejrværterne og danskerne, når vi kommer rundt i sommerlandet. Det er vigtigt for DR og for DR Vejret at være helt ude ved danskerne og tæt på vejret, siger Anders Kern Boje.

Tæt på befolkningen og ude i vejret

DR Vejret inviterer seerne helt tæt på en produktion, som op mod halvdelen af alle danskere, der har tændt for fjernsynet, følger med i. Seerne får mulighed for at være i direkte dialog med, de vejrværter, de kender, når der meddeles lune sommeraftener på terrassen eller regnfulde dage inden døre.

Men der venter også oplevelser for dem bag skærmen: - I år sender vi fra seks forskellige lokaliteter, men kører også rundt i oplandet og laver klassiske tv-indslag, reportager og dronebilleder af landet fra oven, fortæller Anders Kern Boje.

Der er udsigt til hyggelige snakke og vejrnørderi, når vejrbilen turnerer i sommerlandet.

Her kommer vejrbilen forbi:

  • Uge 27: Karrebæksminde (Sydsjælland)

  • Uge 28: Løkken (Nordjylland)

  • Uge 29: Silkeborg (Midtjylland)

  • Uge 30: Søndervig (Vestjylland)

  • Uge 31: Svendborg (Sydfyn)

  • Uge 32: Gudhjem/Svaneke (Bornholm)