DR Vejret på farten i hele Danmark

Efter to år i DOKK1 i Aarhus har DR Vejret vist billeder og fortalt vejrhistorier fra omkring 150 byer og steder i hele Danmark. Dermed er et vigtigt mål med flytningen fra DR Byen nået.

Den 1. februar er det præcis to år siden, at DR Vejret flyttede til Aarhus og et nyt studie i Kulturhuset DOKK1. Baggrunden var, at DR ønskede at være mere tilstede i hele landet for at fortælle flere historier og vise flere billeder fra alle egne af Danmark.

Siden har DR Vejret besøgt omkring 150 byer og steder fra Sundby på Lolland, Vissenbjerg på Fyn, Nordby på Fanø, Klitmøller i Thy til Ordrup Strand nord for København - samt mange, mange flere, som det fremgår af grafikken her på siden.

Underdirektør i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter Anders Kern Boje kalder det en ubetinget succes:

- Vi har fået flottere vejrudsendelser med mange flere billeder fra hele landet og mere velfortalte historier. Ud fra brugernes reaktioner kan vi se, at de er rigtig glade for det og synes, at DR Vejret har stor værdi for dem.

Men det er ikke kun flytningen fra DR Byen i København til Aarhus, der har betyder, at DR Vejret giver brugerne en god oplevelse.

- Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at udgangspunktet i Aarhus på mange måder gør det nemmere at komme omkring, men samtidig med flytningen byggede vi en ny vejrbil, som også gør det lettere for os at lave mobile vejrudsendelser. Dertil kommer, at vi udover vejrværterne har bemandet redaktionen med såkaldte videojournalister, som både er dygtige fotografer og gode historiefortællere, siger Anders Kern Boje.

I dag sender DR Vejret to daglige udsendelser på DR1, nemlig ’Vores Vejr’ fra klokken 18.50 til klokken 19.00 og i slutningen af TV-Avisen klokken 21.00. Derudover kommer daglige vejrudsigter til ’Radioavisen’ og andre landsdækkende radionyheder samt DR’s ni distrikter over hele landet. Om sommeren drager DR Vejret i nogle uger på tur og sender ’Sommervejret’ fra forskellige udvalgte steder. Endelig er der også jævnligt ekstraudsendelser og indslag fra DR Vejret i forbindelse med usædvanligt vejr i Danmark eller i udlandet.

DR Vejret har også sit eget område på dr.dk, som du finder her dr.dk/vejret