DR Vejret tager på øhop i seks uger

Denne sommer drager DR Vejret ud på øhop i det danske sommerland. Fra mandag den 29. juni og de følgende seks uger går turen med ’Vores Vejr’ fra Mors i Limfjorden til Ærø i det Sydfynske Øhav.

Værterne på 'Vores Vejr' i sommer er fra venstre Christian Cherry, Søren Jacobsen og Mikael Jarnvig. De skal på øhop til Mors, Fanø, Læsø, Møn, Samsø og Ærø. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks)

Den 29. juni drager DR Vejret traditionen tro ud på landevejene for at sende ’Vores Vejr’ og vejrudsigter under åben himmel. I år bliver meget af ruten dog til søs, når ’Vores Vejr’ tager på øhop i de danske farvande. Fra uge 27 og de følgende seks uger bevæger DR’s karakteristiske blå vejrbil sig sammen med de tre skiftende værter Christian Cherry, Mikael Jarnvig og Søren Jacobsen gennem det sommerlige Danmark – med stop på Mors, Fanø, Læsø, Møn, Samsø og til sidst Ærø.

Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder, glæder sig til at sende DR Vejret ud i landet:

- I år skal DR Vejret på øhop rundt i Danmark for at fortælle de gode, lokale vejrhistorier og møde de mange mennesker, som holder ferie på de danske øer. I år er der formodentlig mange, der vælger at holde deres ferie i Danmark i stedet for udlandet, og dem skal vi selvfølgelig ud at møde. DR har en central ambition om at spejle alle egne af landet, og her spiller ’Vores Vejr’ en vigtig rolle i at vise det Danmark, vi bor i, men ikke nødvendigvis kender så godt. Vejret er jo – på godt og ondt – noget vi i den grad er fælles om og samles omkring i Danmark.

Sommerstemning og enkle forholdsregler

Selv om de fleste omstændigheder omkring ’Vores Vejr’ kommer til at være velkendte – fra de glade gæster og reportager fra oplandet til de lange, lyse aftener og byger, der går og kommer – er der alligevel noget, der ikke er som det plejer. Coronasituationen gør nemlig fortsat, at der skal tages enkle forholdsregler.

- Det, der bliver anderledes i år er, at alle skal huske at holde afstand. Normalt vil vi gerne have så mange mennesker med som muligt, men i år bliver vi nødt til at være mere opmærksomme på hinanden. Der vil stadig være højt humør og god sommerstemning, og værterne vil stadig meget gerne have at folk kommer over og hilser på og snakker – blot på lidt større afstand end normalt, siger Anders Kern Boje.

Han glæder sig over, at DR Vejret og de tre værter trods alt har mulighed for at komme rundt i det danske sommerland igen i år. For de mange, der følger med bag skærmen, venter der en masse gode sommerøjeblikke fra både Vesterhavet, Limfjorden, Kattegat, Det Sydfynske Øhav og Østersøen, når vejrholdet krydser fem farvande på seks uger.

Sommerens udgave af ’Vores Vejr’ løber fra uge 27 til uge 32 og sendes mandag til torsdag efter TV-Avisen kl. 18.55 på DR1. Fredag sendes ’Vores Vejr’ efter TV-Avisen kl. 21.15 på DR1.

Facebook
Twitter