DR Vejret tager på sommertogt i et genåbnet Danmark

’Vores Sommervejr’ parkerer vejrbilen på de mange festivaler og spejderlejre rundt omkring i landet, som efter to års corona-nedlukning igen er klar til at tage imod danskerne. Turen varer seks uger fra mandag den 27. juni.

Mikael Jarnvig, Søren Jacobsen, Anders Brandt, og Louise Gade er klar til ’Vores Sommervejr’, som i år når rundt til hele 12 festivaler, spejderlejre og andre begivenheder rundt omkring i landet. (Foto: © Steen Klitgaard Jaacks)

DR’s vejrbil med værterne Søren Jacobsen, Louise Gade, Anders Brandt og Mikael Jarnvig kommer vidt omkring denne sommer. Turen med ’Vores Sommervejr’ går rundt til hele 12 festivaler, spejderlejre og andre begivenheder rundt omkring i landet fordelt på i alt seks uger.

Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Vejret, fortæller:

- Sidste sommer forhindrede corona os i at være mange sammen, så derfor tog vi ’Vores Sommervejr’ rundt i de danske nationalparker, hvor der var langt mellem mennesker, men til gengæld masser af høj himmel og vild natur. I år, hvor vi igen må samles, vil vi gerne ud, hvor der er flest danskere, så derfor kører vi rundt i Danmark og besøger festivaler i ordets bredeste betydning. Det vil sige både musikfestivaler, spejderlejre og idrætsbegivenheder.

Første stop på sommerturen er børnefestivalen Vilde Vulkaner i Vordingborg mandag den 27. juni, og sidste stop bliver sejlskibstræffet The Tall Ships Races 2022 i Aalborg torsdag den 4. august.

- Hele året er det en klar målsætning for DR Vejret at komme rundt i Danmark, møde danskerne og høre deres historier, hvor vejret som regel spiller en rolle. Om sommeren er det selvfølgelig særlig oplagt, fordi rigtig mange holder ferie, og vejret derfor kan have stor betydning. Der gælder ikke mindst på festivaler og andre udendørs begivenheder. Vi vil gerne samle danskerne om ’Vores Sommervejr’ ved både at være tæt på mennesker og begivenheder og tæt på vejret, siger Anders Kern Boje.

’Vores Sommervejr’ er rundt i Danmark fra uge 26 (med start mandag den 27. juni) til uge 31 (slut torsdag den 4. august) og sendes mandag til torsdag efter TV-Avisen kl. 18.55 på DR1 og DRTV. Fredag med sammendrag fra ugen, som sendes fra vejrstudiet på Dokk1 i Aarhus. DR Vejrets sommertogt dækkes også på dr.dk/vejret, ligesom der sendes vejrudsigter til TV-Avisen klokken 21.00 og middagsradioavisen.