DR vil dække Asien mere intensivt

Fra den 1. september vil DR Nyheder have to i stedet for som nu én Asien-korrespondent. Det bliver Philip Khokhar og Hanna Leanderdal, der afløser Søren Bendixen.

Philip Khokhar er lige nu DRs mand i Afghanistan, mens Hanne Leanderdal tidligere har boet i Hongkong, Taiwan og Kina. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

DR får to nye Asienkorrespondenter med base i Beijing. Journalisten Philip Khokhar og Kina-eksperten Hanna Leanderdal afløser Søren Bendixen, der vender hjem til DR Byen til sommer.

Philip Khokhar er et velkendt ansigt i DR Nyheder, og han er i øjeblikket udstationeret for DR i Afghanistan, mens Hanna Leanderdal kommer fra en stilling som selvstændig konsulent med ekspertise i kinesiske forhold.

 

  "Asien er et kæmpe område - geografisk og journalistisk, som DR Nyheder ønsker at dække endnu mere intensivt fremover. Ikke mindst med Kina som en stadig mere magtfuld spiller på den internationale scene både politisk og økonomisk," siger redaktionschef Thomas Falbe fra DR Nyheder og tilføjer:

"Derfor sender vi nu to stærke personligheder til regionen, der til sammen kan gøre Asien spændende og nærværende for danskerne gennem en grundig, analytisk og overraskende dækning."   Thomas Falbe mener, at DR Nyheder med Hanna Leanderdal og Philip Khokhar får et meget stærkt hold i Asien.

Har tidligere boet i Østen

"Til sammen forener de kompetencerne, som dækningen af en af verdens mest betydningsfulde regioner kræver. Philip har stor journalistik erfaring fra verdens brændpunkter, som han har dækket for DR Nyheder, mens Hanna har en stor viden om og erfaring med kinesisk kultur og samfundsforhold," siger han.

Hanna Leanderdal, der er 44 år og bor i København, er ekspert i kinesiske forhold. De seneste år har hun arbejdet som selvstændig konsulent, hvor hun rådgiver firmaer om kinesiske forhold og de udfordringer, de møder i landet. Hanna Leanderdal har desuden arbejdet som freelancejournalist, og hun har kommenteret kinesisk politik på TV 2 News. Hun er kandidat i kinastudier fra Københavns Universitet og har tidligere boet i Hongkong, Taipei og Beijing. 

34-årige Philip Khokhar er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, og han har været i DR siden 2001. De seneste seks år har han arbejdet på udlandsredaktionen i DR Nyheder, hvor hans primære job har været at dække Sydasien; det vil sige Pakistan, Indien og Afghanistan. Han er i øjeblikket udstationeret i Kabul, men har også dækket en række andre begivenheder i regionen, blandt andet urolighederne i Bangkok i forbindelse med valget tidligere på året samt tyfonen, der ramte Filippinerne i efteråret.

Begge korrespondenter starter i Beijing den 1. september.

FacebookTwitter