DR vil skære gennem støjen i valgdækningen

Valgdækningen på DR skal være relevant og forståelig for hele Danmark og skabe klarhed for den enkelte vælger ved at sortere i nyhedsstrømmen. Nyhedsdirektør Sandy French fortæller her om ambitionerne for DR’s valgdækning.

De værter som seerne på DR1 komme til at møde i løbet af valgkampen er fra venstre Stephanie Surrugue, Kim Bildsøe Lassen, Ask Rostrup, Kåre Quist og Johannes Langkilde. Derudover er der en stribe af DR’s værter som også er på forskellige poster på selve valgaften. Foto: DR

Valgkampen til både Folketinget og Europa-Parlamentet er i fuld gang, og ambitionerne for DR’s valgdækning er høje. Sandy French, der er direktør for DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, forklarer:

- Vores valgdækning skal være relevant og forståelig for alle og tage udgangspunkt i den enkelte vælgers liv og virkelighed. Vi vil sikre en troværdig og upartisk dækning af den politiske diskussion. Og så skal folk opleve, at vi understøtter dialogen og den politiske samtale og ikke et skænderi mellem politikerne.

Derudover vil DR skære gennem støjen i valgkampen. Hvordan det skal forstås, forklarer Sandy French sådan:

- Medieudbuddet og dermed mængden af information er øget markant. Her er det vores opgave at sortere i nyhedsstrømmen, efterprøve fakta og skabe klarhed, så også en 18-årig førstegangsvælger oplever at kunne sætte sit kryds på baggrund af en vedkommende og overskuelig valgdækning.

Hun peger også på, at DR har en vigtig opgave i at holde dækningen af valgkampen fri af den misinformation, der blandt andet sker via de sociale medier.

- Det er en udfordring, som vi skal passe på med at undervurdere, fordi det giver et stort pres af information, der er forklædt som nyheder. Der er en risiko for, at aktører både herhjemme og i udlandet vil forsøge at påvirke valget. Det skal vi fange, mens det sker, og det er en kæmpe udfordring.

Uenige sammen

DR lancerede allerede i januar samtaleprojektet ’Uenige sammen’, hvor alle som har lyst, kan mødes ansigt til ansigt med én, der mener noget andet, end man selv gør. Ideen er at skabe en dialog, der i bedste fald fører til en større forståelse for de forskellige holdninger, der er blandt danskerne.

- Nu da også valget til Folketinget er udskrevet, fortsætter vi ’Uenige sammen’, som en del af vores dækning. Her spiller DR’s P4-distrikter en central rolle, fordi de tilmeldte den sidste søndag før valgdagen kan møde deres match over en kop kaffe på et af de ni distrikter eller på en café eller et andet offentligt sted i nærheden, siger Sandy French og tilføjer, at der vil blive afviklet over 150 valgdebatter i DR’s distrikter.

Alle højdepunkterne i DR’s dækning af valget skal afspejle ideen bag ’Uenige sammen’ om at styrke den demokratiske samtale og nedtone konfrontationen.

- Det skal kendetegne alle de debatter, vi står for, både i forhold til folketingsvalget og valget til Europa-Parlamentet, siger Sandy French.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter