DR viser de danske ishockey-kvinders VM-opgør

Efter et forrygende vinter-OL for de danske ishockey-kvinder er forventningerne høje til VM, som for første gang holdes på dansk grund. DR sender live fra Danmarks fire indledende kampe.

DR sender alle Danmarks fire indledende kampe plus semifinaler og finale. Foto: Danmarks Ishockey Union.

De danske ishockey-kvinder skøjtede og kæmpede sig ind i danskernes hjerter, da de ved vinter-OL i Beijing i begyndelsen af året var tæt på at snuppe en kvartfinaleplads efter en sensationel sejr over Tjekkiet.

På torsdag er der igen mulighed for at opleve det danske landshold, når DR sender live fra VM, hvor verdens 10 bedste ishockey-nationer dyster om medaljer.

Det er første gang, Danmark er vært for et A-VM i ishockey for kvinder. At kampene foregår på hjemmebane, er kun med til at skrue forventningerne om en flot dansk indsat endnu en tak i vejret.

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, siger:

- Vi er glade for, at det er lykkedes os at sikre rettighederne til at sende fra turneringen, fordi det passer perfekt med DR’s strategi om at dække dansk eliteidræt, og særligt når det oveni købet er en VM-slutrunde på dansk grund.

DR sender alle Danmarks fire indledende kampe plus semifinaler og finale. Åbningskampen i Frederikshavn på torsdag den 25. august er et naboopgør og revanche for det tætte nederlag, som Danmark led til Sverige ved OL for et halvt år siden.

- De danske ishockeykvinder har været inde i fantastisk udvikling de senere år, og det nåede sit foreløbige højdepunkt med deltagelsen ved OL i Beijing og den sensationelle sejr mod Tjekkiet. Det er en af de meget succesfulde fortællinger i dansk elitesport de senere år, forklarer Anders Kern Boje, som håber, at holdet kan finde inspiration i nogle af de andre stærke, danske sportspræstationer, man har kunnet følge på DR denne sommer fra for eksempel European Championships i atletik eller VM i ridning.

Frederik Lindved fra DR Sporten, der selv har en fortid som ishockeyspiller, kommenterer de fleste af kampene. (Foto: © Sofie Gerdes)

Det er DR’s ishockey-kommentator Frederik Lindved, der kommenterer de fleste af kampene. Han afløses i enkelte kampe af Mathias Jacobsen.

Udover live-udsendelser og højdepunkter på DRTV og DR2 bliver ishockey-VM også dækket indgående på dr.dk. Her vil alle kampe blive liveblogget, og der vil være spillerportrætter, features og videoklip med det bedste fra kampene.